ТЕМА: Која е вашата животна цел ?

Мислење 31 Окт 2011, 03:39

Дали имате животна цел кон која се стремите или живееме затоа што така сакаме и не ни треба посебна цел ? Јас на пример освен основање на семејство немам ништо друго зацртано затоа што како одат годините така се менувам..неможам да зацртам нешто на долгорочен план. Друга цел во животот ми е да оставам позитивни чувства кај луќето кои ми значеле нешто , цел ми е еден ден да имам доволно за да можам да си основам некоја хуманитарна организација која ќе помага на болни , сиромашни деца и деца без родители. Сега за сега е тоа . Споделете ги и вашите цели во животот .
manja666

Сино цветче

519263
Мислења: 200
Зачленет: 23 Сеп 2011, 00:38
There is not a limit to what I can dream

Мислење 31 Окт 2011, 12:23

Во едно си во право Мања-животните цели со тек на годините и времето се менуваат.
Јас кога се запишав на факултет си велев-Да го завршам факсот,па потоа ќе го изнашетам светот и дури потоа брак :lol: Да сум го изнашетала светот бе |(
Кога дипломирав цел ми беше работа.Ова ми е една од основните животни цели-работа која ме исполнува.За жал тешко е да се добие.Да се омажам не ми е некоја животна цел ниту да имам деца веднаш кога ќе омажам.Во тој правец не размислувам,а бракот ако може да се нарече животна цел го посакувам и може ми е и време :^)
Една животна цел немам зацртано-Пример ќе бидам најуспешна и точка.Сакам помали цели ама кои ќе ме исполнуват.Да речам желбички за убав живот.Да сме сите блиски живи ,здрави,среќни.Да ги имам до мене.
Кога ќе се омажам животна цел може ќе ми биде детенце,не знам.
Знам само дека отсекогаш сум ја сакала мојава струка која е и ценета и со убава титула :) ама кога ја добив после мнооогу труд,се разочарав зошто не можам гордо да си ја носам.Кога дипломирав цел ми беше-работа,кога ја најдов-цел подобра работа од оваа,така да една животна цел,навистина немам.Дали сум станала помалку амбициозна не знам,ама од едно нешто не можам да се раководам во животот,дека само тоа ќе го постигнам.
Во секоја доба од животот,целта ти се менува,согласно со потребите,желбите,условите.
На крај,сакам да постигнам единствено да бидам среќна :)
eli25

Зелено цветче

26853351
Мислења: 916
Зачленет: 19 Сеп 2010, 17:46
Локација: Under the same sky,dreaming the same dream.
What do I want to be in 5 years?
Happy.

Мислење 31 Окт 2011, 13:28

Хммм,тешко прашање :rofl: .Никогаш немав некоја посебна цел,освен една што за жал и не ми се оствари-а тоа беше да се омажам за љубовта на мојот живот.Инаку во исчекување сум на диплома,и цел ми е да си најдам некоја поубава работичка,не мора да биде по мојата струка,но барем така со поубава платичка :inlove: .Инаку,никогаш не посакав да станам мајка,дури и сега кога практично се наоѓам пред брак,не се замислувам како идна мајка која се грижи за своите деца и бла бла бла.....Најголема желба исто така ми е да живеам во странство,ем стандардот е подобар ем и луѓето се онака порелаксирани и не се мешаат во сечиј живот како балканците.Од мене тоа-па со среќа во постигнување на вашите животни цели :)
NATALIJA89

Сино цветче

3527
Мислења: 142
Зачленет: 30 Окт 2011, 17:14
Локација: Монако

Мислење 31 Окт 2011, 16:46

Да не си умрам млада :D и детето да го изведам на правилен пат (ако ме служи здравје и памет).
Све останато е релативно и го правиш ако имаш амбиција и сакаш.
slavica999

Жолто цветче

1209529
Мислења: 2347
Зачленет: 27 Дек 2009, 01:31

Мислење 08 Ное 2011, 13:08

Животна цел ми е NEW YORK. Сакам да ја напуштам оваа држава, да живеам во NEW YORK, со љубовта на мојот живот :inlove: да си основам семејство, да ги истерам на добар пат моите деца и да си живеам среќно до крајот на животот. :lol:
Butterfly15

Зелено цветче

1124687
Мислења: 795
Зачленет: 24 Јун 2010, 18:21
Локација: In seventh heaven .. (:
Слика

Мислење 08 Ное 2011, 13:25

Немам цел. Вејка на ветерот. Каде ум таму друм. Се шалам...до некаде...
Некои работи што си ги имав зацртани во моето сценарио сo тек на време ги снема. Некои страни скинав јас, некои ми беа скинати со сила, па нешто пречкртуваш, нешто бришеш, нешто додаваш, и кога гледаш најдобро е да ја фрлиш тетратката и да си пишуваш на мали ливчиња...Напиши една работа или две па тутни ја во џеб...после некое време пак уште една две...и така.
Сега за сега битно ми е, и се стремам кон подобра финансиска состојба, да ја задржам оваа хармонија што ја имам во бракот, и среќно детство нормално на моето најмило...За понатаму-здравје, времето ќе покаже...
Последна редакција: MSkorpionka на 08 Ное 2011, 14:09; редактирано еднаш.
MSkorpionka

Жолто цветче

12261134
Мислења: 1153
Зачленет: 04 Фев 2011, 17:36
Локација: Плутон
Слика

Мислење 08 Ное 2011, 13:56

Имам повеќе цели. Можеби некои од нив се премногу високи. Не знам. Но сум многу амбициозна, можеби и претерувам. Но желбата да успеам во животот ми е голема. Пред се сакам да се образувам значи да завршам факултет. Па здравје боже и магистер ако ме држи памет и желба.Сакам да бидам успешна личност во својата професија, сакам да патувам, да го почувствувам животов на моја кожа, имам премногу планови за иднина, ако не ми успее еден ќе успее друг и така.
Се разбира дека сакам и да си ја пронајдам својата љубов, семејство и се така со ред. Сите тие цели се наменети за во различни делови од животот. Тоа е така бидејќи човек треба да се бори, нешто да прави, на нешто да се надева, за да не е животот апсурден. И сакам да си заминам од државава, тоа ете би била една од најважните цели..Париз по можност :$ :rofl: ...
Kicky

Сино цветче

4430
Мислења: 146
Зачленет: 18 Фев 2011, 15:48
Локација: Mars
The future belongs on those who believe in the beauty of their dreams!
PARIS..one day i promise..

Мислење 08 Ное 2011, 15:01

за жал ја немам.досега живеев живот по девизата да се преживее и никогаш не ми се појавила мислата и борбата за успех во животот,но сега на половина од мојот пат имам цел да ја откријам својата цел и причина за моето постоење.
stilas7

Зелено цветче

226837
Мислења: 632
Зачленет: 06 Јул 2010, 16:06
Nisam Angeo ja,ali mogu da probam da budem.

Мислење 08 Ное 2011, 19:26

Да се пензионирам на 50 годишна возраст.
imelda

Сино цветче

390338
Мислења: 310
Зачленет: 24 Мар 2011, 16:56

Мислење 09 Ное 2011, 01:49

Имав цели, сега веќе не...
Се испостави дека онаа ''Домашниот есап, на пазар не излегува'' е многу вистинита, така да сега веќе правам како што налага самата ситуација и се трудам да го извлечам најдоброто од одреден период, ако воопшто е можно.
Tenna

Сино цветче

176122
Мислења: 259
Зачленет: 17 Окт 2010, 17:34
Локација: Some big,dynamic city...
There is no time for cut-and-dried monotony. There is time for work. And time for love. That leaves no other time!
Coco Chanel

Врати се на Психологија

Кој е онлајн

Оваа категорија моментално ја разгледуваат: Нема регистрирани корисници и 4 гости

Site Meter