Форумџика на годината

Лоши навики

Дискусија во 'Психологија' започната од Nightwalker, 25 април 2011.

1. anabel-a

anabel-a Популарен член

Се зачлени на:
    25 август 2011
    Пораки:
    3.333
    Допаѓања:
    15.498
    Многу сум брзоплета. И многу ми смета ова.

На trtla му/ѝ се допаѓа ова.
  2. bonbona92

bonbona92 Истакнат член

Се зачлени на:
    11 ноември 2011
    Пораки:
    306
    Допаѓања:
    128
    Јазикот ми е побрз од паметот. Многу брзо зборам и често ми викаат "Ништо не те разбрав". Инат сум голем, вреќа сол ќе изедам но не попуштам :)

3. OneDirection

OneDirection Истакнат член

Се зачлени на:
    4 април 2012
    Пораки:
    468
    Допаѓања:
    238
    Грицкам нокти .Многу пати сум пробувала да престанам ама етепуста навика

4. Elennaa

Elennaa Популарен член

Се зачлени на:
    22 февруари 2011
    Пораки:
    4.161
    Допаѓања:
    14.171
    - Рамнењето торти. Ма јебига, перфекционист сум, и мора тортата да биде рамна. И така, ја рамнам, и ја рамнам, парче по парче, се додека не се дорамни до крај. :wasntme:
    - Уште јадам со мала лажичка. Не можам со голема, се чувствувам како да јадам со кутлача. Супа, такви работи се со мала. До душа, некогаш и ме заболува устата, што треба х50 пати да ја отворам.
    - Цела ноќ претам. Еве како вообичаено спијам:

И несвесно во сон, секогаш ја кревам левата нога, а знам и во сон, да се свртам цела кон ѕидот, и да спијам со крст нозе.

Абе многу убаво цртам, нема што. :wasntme:

Прикачени фајлови:

• Untitled.jpg
      Untitled.jpg
      Големина на фајлот:
      91,1 KB
      Прегледи:
      237
    • vxcvx.jpg
      vxcvx.jpg
      Големина на фајлот:
      54,6 KB
      Прегледи:
      237
  5. xoxo.Martina

xoxo.Martina Истакнат член

Се зачлени на:
    9 март 2012
    Пораки:
    333
    Допаѓања:
    198
    Хахаха ме потсети на мене не е битно дали е премногу жешко и неможам да дишам, битно сум покриена :rofl:

На mims-89 му/ѝ се допаѓа ова.
  6. S-Sister.91

S-Sister.91 Истакнат член

Се зачлени на:
    31 август 2010
    Пораки:
    185
    Допаѓања:
    35
    Истото го правам и јас и незнам како да се одвикнам од тоа. Свесна сум колку е лошо и дека може нешто да си повредам ама ете навика, ако некој знае лек нека каже :D
    И мн си ја кубам устата, ништо бре не ми помага, никако лабело ...... :|

7. sm1zla

sm1zla Истакнат член

Се зачлени на:
    26 јули 2011
    Пораки:
    730
    Допаѓања:
    307
    Кога сум нервозна си ги грицкам ноктите..И неможам да се одвикнам од таа лоша навика...

8. ilipili

ilipili Популарен член

Се зачлени на:
    19 април 2012
    Пораки:
    1.310
    Допаѓања:
    4.992
    Многу сум брзоплета,кажувам нешто па се каам. Си ја гризам устата од внатре, си ја фаќам на секое косата, гризев нокти ама сум горда на тоа дека престанав да гризам веќе 5 години јупии :rofl:

9. Cakica

Cakica Популарен член

Се зачлени на:
    12 февруари 2012
    Пораки:
    589
    Допаѓања:
    7.665
    Се лутам за ситници многу често и знам дека не сум во право ама не попуштам (знам дека тоа не е добро ама што да се прави)

10. JoxyTheFreak

JoxyTheFreak Популарен член

Се зачлени на:
    10 јуни 2011
    Пораки:
    833
    Допаѓања:
    5.566
    Незнам колку се лоши навики овие...
    Многу сум чувствителен,многу критики ги сфаќам пресериозно и често знам да избувнам и од ништо да направам нешто. Мислам дека многу пати до сега се докажало ова...
    Често знам да бидам преарогантен дрзок и безобразен.
    Многу пати сум наивен и тоа најмногу го мразам кај себе.
    Ме нервира мојата неуредност и расипништвото.
    Ретко слушам совети. Што ќе наумам тоа ќе направам,макар и последиците да се огромни.

Глеате ли бре? Знам и јас маните да си ги кажам.

На Allthatglitters21 и Hayley им се допаѓа ова.
  11. nicenicegirl

nicenicegirl Активен член

Се зачлени на:
    29 април 2012
    Пораки:
    69
    Допаѓања:
    11
    joxy тоа треба да си го смениш бидејќи ке ти влијае многу запонатаму не е убаво иаако не се дрогираш не пушиш ова е мн лоша карактеристика во денешно време треба да се биде ладен, тогаш ќе биде мн подобро :)

12. CrazyStupidLove

CrazyStupidLove Истакнат член

Се зачлени на:
    14 јануари 2012
    Пораки:
    894
    Допаѓања:
    586
    Немам трпение за ништо!! И никој не може да ме разубеди ако си направам филм во глава, ма колку и да се трудат нема шанси. Дури кога ке видам дека се испаднало добро гледам колку сум погрешила, но до тогаш се измачувам буквално се секакви можни најлоши сценарија :worried:

На rici.aaaaa му/ѝ се допаѓа ова.
  13. ana.8

ana.8 Истакнат член

Се зачлени на:
    29 мај 2012
    Пораки:
    124
    Допаѓања:
    51
    грицкање нокти и тоа што брзо простувам :?:

14. Dvolicen

Dvolicen Популарен член

Се зачлени на:
    1 јуни 2012
    Пораки:
    1.431
    Допаѓања:
    3.485
    Немам милост ако ми погрешат :@

15. indelible

indelible Истакнат член

Се зачлени на:
    28 јуни 2012
    Пораки:
    219
    Допаѓања:
    81
    Грицкам нокти, веке подолг период, иако моментално сум во фаза на одвикнување и колку толку успевам. Што и да правам ја тресам ногата, дури во школо ме задеваа дека се тресам од некои строги професори, а уствари секогаш се тресам, навика ми е веке, неможам да се одвикнам. И исто така ја грицкам устата од внатрешна страна, ама тоа само кога сум нервозна или во исчекување.

16. Hkikica

Hkikica Истакнат член

Се зачлени на:
    8 јуни 2012
    Пораки:
    989
    Допаѓања:
    677
    Кога сум нервозна грицкам нокти , знам да се прејадам или да си ја фаќам косата .

17. Sartela

Sartela Истакнат член

Се зачлени на:
    21 јуни 2012
    Пораки:
    124
    Допаѓања:
    24
    на нерва јадам много, инаку лоша навика имам што многу брзо се лутам и заминувам ги оставам сите..

18. AnGel.fire

AnGel.fire Истакнат член

Се зачлени на:
    5 август 2011
    Пораки:
    533
    Допаѓања:
    222
    Грицкав нокти но се одвикнав! Голем инает сум и не попуштаам воопшто. Јазикот ми е побрз од паметот и затоа знам многу мили луѓе (несвесно) да ги навредам а потоа да се каам и да се извинам (барем се извинувам)! :angel:
    Си ја грицкам устата кога ми е сува па затоа секогаш превземам мерки и секој 5-10 минути ставам лабело. :)
    Иии.. најгродото нешто што уствари сеуште неможам да признаам дека ми е навика е НЕСВЕСНО :!: да ја чешам главата. Не дека ме чеша, не дека имам вошки или дека ми е нечиста туку така едноставно ја чешам незнам зашто имам потреба од тоа или ако не ја чешам поминувам со рацете по главата, низ косата (и си ги чуствувам нерамнините на черепот) |( :fubar: :fubar: :devil:

19. FortuneTeller.xD

FortuneTeller.xD Популарен член

Се зачлени на:
    25 јули 2010
    Пораки:
    655
    Допаѓања:
    381
    Јас имам еден куп лоши навики. :$

Прво. Ја гризам внатрешноста на устата, кај образите. Значи, го земам тоа образот со раце како да се штипкам, и го притиснувам месото до забите и се глодам. Ова го правам секогаш кога не ми се рацете зафатени. А кога ми се зафатени имам друг начин.:!: Ја стиснувам устата како да сум спремна за да бакнам некого и ја носам налево или надесно (во зависност од кој образ сакам да си каснам :D ) и почнувам со работата. Сум пробала еден мал милион пати да се одвикнам, ама не оди. А многу грдо делува кога некој ме види во таков процес. :x

После, стегам мозолчиња. Ама онака крвничко стегање, има со саати да стегам дур не излезе нешто од него, најчесто крв. :D Сега пробувам да се одвикнам, зошто се решив да си го исчистам лицето.

А, кога сум нервозна, џвакам хартија. Не мастика, туку хартија. Посегам по најблиската тетратка/списание/весник, кинам делче и го ставам в уста. Колку само проблеми си имам направено со ова. :x Стварно е нехигиенски и примитивно, ама ете. Глупава навика. |(

Порано, си ја гризев раката и си правев шљивки. Онака од чиста мира. :D Фала богу во последно ова ми се нема случено.

Исто така сум голем инает. И да сфатам дека грешам, никогаш нема да извлечите признание од мене. :lol:

И за на крај мојата најлоша лоша навика - опседнатоста со мојата шоља за млеко/чај/рандом пиајлак. Ја имам таа фамозна шоља уште од мала, и не дозволувам никој да пие од неа. И често имам напади на хистерија кога некој ја гибне. Едноставно никогаш не можам да се сопрам. Чудно е, знам, ни јас самата не можам да си се изначудам. И не, не знам како да се одвикнам. :shake:

20. fificaaa

fificaaa Истакнат член

Се зачлени на:
    2 март 2011
    Пораки:
    722
    Допаѓања:
    483
    Најлоша навика ми е што мн пушам значи од 2 цигари стигнав до кутија :worried: и уште една лоша навика ми е што брзо се лутам а уште побрзо ми поминува лутината и доколку со некој сум се колела до пред некоја минута сега може да ми биде бфф