ТЕМА: Молчаливост

Мислење 29 Јан 2012, 14:26

и јас сум молчлива и убаво ми е :D меѓутоа само кога сум во некое ново друштво ок е да прозборам некој збор да им покажам дека не сум нема :lol: но само и на тоа ке си останам,ааа во друштво нема некој кој повеќе зборува од мене ]:) на се имам нешто да додадам.
redgirl

Бело цветче

35
Мислења: 52
Зачленет: 13 Сеп 2010, 23:37

Мислење 29 Јан 2012, 14:36

Juicy напиша:И јас сум ваква, во хороскоп сум близнаци за нив најголема карактеристика е комуникацијата.Изгледа ми е утнат знакот.
Другарка ми ме советува да не ќутам зашто оставам лош впечаток па пробувам некако да се мешам во муабетите иако не ме интересираат .

Сејм хир :wasntme:
Faline

Сино цветче

184116
Мислења: 496
Зачленет: 09 Фев 2011, 21:11
Локација: Сама во себе..
Чувам те,недам нико да те дира на длану си моја тајна урезана..чувам те где год кренем имам те на длану си тии моја линија живота,љубави! ♥

Мислење 03 Фев 2012, 20:06

Никогаш не сум кажала што мислам...секогаш тоа го задржувам за себе!!Тоа ми е лошата страна.Сепак мислам дека секој човек има право на збор!! :$
awee

Сино цветче

6739
Мислења: 214
Зачленет: 06 Ное 2011, 13:39
Слика

Мислење 11 Фев 2012, 15:15

Amore напиша:Незнам дали има друга ваква тема на форумот, ама не видов. Мојот проблем е што премногу молчам, во ново друштво, посебно. Неможам да започнам тема на муабет. Како мачка да ми го изела јазикот. И дечко ми се нервира многу така, т.е. многу го нервирам. Понекогаш си прават муабет за работа, а не сакам да се мешам. Ми треба совет, навистина незнам како да постапам.

И мене на моменти ме фаќа да не можам уста да отворам.Пред некој ден бев излезена и ко со селотејп да ми беше устата залепена. :x Ни еден збор не прозборев.Понекогаш се опуштам и многу зборам,но тоа ако сум ептен расположена или пак ако подолго се дружам со тоа друштво.А,кога има некој нов во друштвото уста не отварам. :$
Cloee

Фем почетничка

5338
Мислења: 47
Зачленет: 19 Сеп 2011, 19:18
Don't cry,say fuck u and smile :)

Мислење 30 Мар 2012, 18:33

Зависи најмногу од тоа како сум расположена. Ако не ми се сите овци на број, знам да молчам ко залеана цел ден или цела ноќ. Јас сум од оние личности на кои на чело им ги пишува сите емоции. Исто на почеток знам да сум срамежлива и во ново друштво, но се трудам да не бидам ко риба, да се уклучувам барем на моменти во дискусија, иако тешко дека ќе бидам лидер на разговорот таму.
macence85

Жолто цветче

644591
Мислења: 1084
Зачленет: 30 Авг 2010, 15:35
Слика Насмевни се, утре ќе те нема Слика

Мислење 02 Апр 2012, 11:31

јас сум молчалив тип на човек,зборувам само тогаш кога ке има потреба,стварно зборовите врата отвараат,али јас ценам кога се збора помалце,затоа имаме една уста ,а две уши за повеке да слушаме,помалце да збориме,понекогаш ми смета што сум толку молчалива, :$ и срамежлива,и понекогаш можи да сум погрешно сватена ,од што сум молчалива,и страмежлива :$
stylishh

Сино цветче

345549
Мислења: 383
Зачленет: 16 Јан 2011, 21:07
СликаСлика

Мислење 02 Апр 2012, 17:02

Па, да.. во споредба со некои.. може да се каже дека сум молчалив тип.. А и ја ценам таа карактеристика кај луѓето, зборување само кога има потреба.
E...V...I...L

Сино цветче

10840
Мислења: 363
Зачленет: 31 Јан 2012, 04:46

Мислење 02 Апр 2012, 19:07

E...V...I...L напиша:Па, да.. во споредба со некои.. може да се каже дека сум молчалив тип.. А и ја ценам таа карактеристика кај луѓето, зборување само кога има потреба.

Е како да не,зборување по потреба.Голем противник.Ич неможам да ги сватам луѓето што зборат само по потреба имам еден близок таков.Мене мачно ми е ако не зборам.Не сум како навиена ама да не зборам ми е како да се лишувам од задоволствата во животот.За мене најголема казна е ако човек е сам,да не збори со никој.Тоа повлекува кон депресија,осаменост.Несакам ни да помислам. :)
biggirlsdontcry

Сино цветче

69118
Мислења: 252
Зачленет: 22 Мар 2012, 18:06
Локација: ni sama neznam xD
Se dodeka ne ja izgubite nasmevkata,ne ste ja izgubile igrata!

Мислење 02 Апр 2012, 22:44

^ Е мене пак ми е мака од претерано зборлести луѓе. Ич не ги сакам оние што ти се нафрлаат со муабети уште од прва, па и се трудат за тебе да дознаат што повеќе. -.- Плус, сум забележала дека помеѓу молчеливите има поинтелигентни.
И мислам дека малку претера.. депресија, осаменост..
Молчаливост е, не е завет за молчење.
E...V...I...L

Сино цветче

10840
Мислења: 363
Зачленет: 31 Јан 2012, 04:46

Мислење 03 Апр 2012, 19:48

Faline напиша:
Juicy напиша:И јас сум ваква, во хороскоп сум близнаци за нив најголема карактеристика е комуникацијата.Изгледа ми е утнат знакот.
Другарка ми ме советува да не ќутам зашто оставам лош впечаток па пробувам некако да се мешам во муабетите иако не ме интересираат .

Сејм хир :wasntme:

Сепак мислам дека не е се до хороскопот..па мене ми пишува `срамежлива` сум била тивка ваква таква..ама ништо од тоа што го кажува хороскопот за рак. :) Баш напротив се што мислам ќе си кажам. 8)
Ај да не бидам офф-топик.

Значи вака:
Сигурно ти не зборуваш бидејќи се плашиш,во нова средина си,се ти изгледа поинаку и нормално е да си по малку повлечена на почетокот.Гледај опушти се,што и да кажеш неможе да е погрешно,бидејќи тоа си е твое мислење.Кој размислува како тебе ќе се сложи ..па секој си има право на збор.Неможеме сите да сакаме исти работи.Најважно е ти прво да се прилагодиш на средината и да не се чувствуваш изолирано.Опуштено само и туди се малку повеќе.Зборувај повеќе не се срами. :) никој нема да може да ти помогне ако ти не ги отстраниш тие чувства на страв и страм. 8)
Sara123

Жолто цветче

331452
Мислења: 1266
Зачленет: 30 Мај 2011, 19:46
Локација: Во тврдината каде што сум Император-ка

Врати се на Психологија

Кој е онлајн

Оваа категорија моментално ја разгледуваат: Нема регистрирани корисници и 3 гости

Site Meter