ТЕМА: Навреди

Мислење 01 Фев 2012, 00:39

Зависи до навредата.
Ако ме заболе многу ќе му вратам и јас на исти начин па макар да биде многу долно.
perlaa

Зелено цветче

240773
Мислења: 575
Зачленет: 02 Дек 2011, 20:44
Прашале еден мудрец – Која е најубавата жена на светот? Тој само се насмевнал и одговорил: Онаа која ја сакаш :)

Мислење 01 Фев 2012, 01:23

Кога некој ќе се обиде да ме навреди, прво кај мене се јавува некоја страшна нервоза и тогаш знам да бидам многу безобразна, баш целам кон тоа што најмногу боли ( за друг пат да не му текне )...
Откако ќе помине се, почнувам да ги тумачам зборовите упатени кон мене од сите можни агли, зошто биле кажани? како биле кажани? итн итн... и донесувам заклучок дали да се нервирам или не.

Инаку нешто што може најмногу да ме навреди се кажани зборови, многу повеќе од лоши дела.... Зборот за мене е најсилно нешто и затоа секогаш се трудам дури и кога ќе се скарам со некого да ги одбирам зборовите и се држам на таа една поставена граница, до моментот кога/ако другиот ќе ја прекорачи.
Инаку пример, со дечко ми- никогаш ама никогаш не сме си кажале погрдни зборови како : сељак или глуп, а НАЈМАЛКУ да се опцуеме.... Се имаме договорено од многу одамна дека што и да е- ќе пазиме на зборовите што ги упатуваме и така е и ден денес.
Dazzle

Сино цветче

685174
Мислења: 275
Зачленет: 03 Јан 2012, 19:43
Слика

Мислење 19 Фев 2012, 16:24

Секој може да те навреди, но памти па врати. ;)
Кога на луѓето им дозволуваш многу работи, ќе те навредуваат секако.
Исто така, зависи за која личност станува збор, ако ме навредува некој небитен баш ми е гајле, не се замарам, но ако некој што стварно ми значи, ќе размислам малце. ;)
MaCa-J

Сино цветче

5526
Мислења: 454
Зачленет: 05 Авг 2011, 23:43
Ja stvarno neznam shta ochekujesh od mene, al mozhesh dobiti samo autogram. ;*

Мислење 23 Фев 2012, 22:30

порано ми беше тешко се трескав од земја плачев таква сум се си ставам на срце ама со тек на време и не ми преставува проблем. Ама во граници некат е премногу кажаното
princessofthedark

Жолто цветче

8918
Мислења: 1004
Зачленет: 15 Апр 2010, 22:02
Локација: na mars
LEARN FROM YESTERDAY,LIVE FOR TODAY,HOPE FOR TOMORROW

Мислење 30 Мар 2012, 23:33

Не можам да поднесам навреди од типот „ти го плеснав на шала на смеа„ а се гледа дека одамна ти го мисли да ти го каже - на таквите навреди треба да си безобразен и да враќаш без шала и смеа. а исто така мразам луѓе што немаат осет, дебелокошци, што не бираат што пред кого и каде зборуваат и што просто те напаѓаат со муабетите....ми се крева косата на глава, па и контактите со таквите се сведени на минимум. Често не знам да изреагирам на време, пошто ми се чини во моментот неверојатно дека некој би си дозволил да ти каже такво нешто, ама затоа после цел ден мислам.... за мене важи - правих се речи, увек касно сетим, одговор знам кад останем сам :)
Regenbogen

Бело цветче

2421
Мислења: 93
Зачленет: 30 Ное 2010, 00:12
Локација: Скопје

Мислење 31 Мар 2012, 01:08

Можат гадно да ме навредат а јас ништо да не речам. Потоа цел ден ќе бидам нервозна и ќе си мислам што се сум можела да речам ама знам дека не би рекла реално. Но, затоа сум злопамтило па сето тоа ќе си го ставам во умот. Скоро се простувам, такво човече сум па брзо заборавам. За омраза да не збориме, не умеам да мразам. Не сум безобразна или импулсивна ама ако некој добро ме навреди некој ден ќе вратам. Никогаш не паѓам ниско. Im a lady, not a bitch. :!: Ама ќе вратам не во зборови, во дела. А тоа е дури полошо на некој начин. Revenge is sweet when is served cold.
Domino

Зелено цветче

243157
Мислења: 601
Зачленет: 15 Ное 2010, 19:48
Локација: Land of the stupid, home of the brave.
Не чекај ја среќата за да се насмевнеш, туку насмевнувај се за да бидеш среќен. <3

Мислење 31 Мар 2012, 17:02

На навреди секогаш ми е тешко да вратам. Се сметам себе си за личност која многу внимава на кој што ќе му каже и не е брзоплета па кога некој ќе ми плесни нешто најчесто се збунувам и се повлекувам со мисла да не го повредам. :fubar: После 5 минути обично ми е страшно криво што не сум им дала на личноста која ме навреди тоа што заслужува ама секое чудо за три дена. Исто така многу често ми се случува да знам дека некоја личност ме има навредено ама за жива глава да не ми текнува за што било поточно. Магарица смотана до даска сум кога доаѓа за конфликити и расправии. |(
macence85

Жолто цветче

644591
Мислења: 1084
Зачленет: 30 Авг 2010, 15:35
Слика Насмевни се, утре ќе те нема Слика

Мислење 01 Апр 2012, 03:49

И зборови и дела. Зависи колкава тежина има различно може да го примам. Ако е дело тогаш може и да го заборавам. Но ако се зборови упатени према мене, а уште повеќе да има други луѓе, што би слушнале, упатувам поглед (во смисла да се преиспита што зборува дотичниот/та, нешто слично на ова смајли - :^) ) Премолчувам, зошто во тој момент и дотичниот/та и околината преку погледот се свесни дека зборовите отишле предалеку, па ако продолжат едноставно вртам грб и си одам, зошто јас неможам да си дзоволам да губам време и да стојам луѓе од чија уста излегуваат навреди, едноставно ги игнорирам. Кога ќе сум сама подоцна анализирам зошто со такви навредиви зборови ми се обратиле, се испитувам да не сум поттикнала јас таква реакција. Морам и кај себе да го побарам виновникот. Но во принцип, во моментот давам знак, премолчувам, вртам грб, си одам, игнорирам. Не правам сцени и галами. Никогаш нема повторно да остварам контакт со нив, се додека не ми се извини. Па дури и тогаш би била на дистанца.
Bubbi

Сино цветче

4031
Мислења: 150
Зачленет: 01 Сеп 2010, 17:58

Мислење 01 Апр 2012, 10:10

Брзо заборавам навреди. Ама да не се деси а се присетам. Тогаш е лошо. :)
gingerchild

Сино цветче

333106
Мислења: 254
Зачленет: 19 Авг 2011, 20:32
Локација: во кома од отрови и магли
Confusion is a word we have invented for an order which is not understood.

Мислење 01 Апр 2012, 11:12

Мразам навреди!Дали се тие кажани во живо или напишани и упатени кон мене сеисто.Навреда си е навреда.Ниеден човек не е над друг за да може да го навредува.
biggirlsdontcry

Сино цветче

69118
Мислења: 252
Зачленет: 22 Мар 2012, 18:06
Локација: ni sama neznam xD
Se dodeka ne ja izgubite nasmevkata,ne ste ja izgubile igrata!

Врати се на Психологија

Кој е онлајн

Оваа категорија моментално ја разгледуваат: Нема регистрирани корисници и 3 гости

Site Meter