bittersweet напиша:E...V...I...L напиша:no.name6 напиша:арно во русија ке ги кастрираат така треба по да видиме колку ке се осмелат педофилите сега
Најпозитивно е тоа што Русија како светска сила и една од највлијателните земји носи вакви закони. Добар пример дава на останатите, само треба да го следат.
Добро е што Русија како светска сила донела ваков закон, меѓутоа таа веќе ги следи највлијателните земји
Законот за хемиска кастрација е во сила во 17 држави во САД од 1996 година, секој кој сексуално нападнал дете испод 14 години го следува хемиска кастрација.
Законот за хемиска кастрација е во сила во многу земји, Велика Британија, Австралија, Израел, Германија итн, не открила топла вода Русија.
Да не ми кажеше за другите држави ќе живеев во заблуда.. Јас па си мислев Русите ја пронашле и гравитацијата
Особено за Австралија мислиш дека не ги знаеме законите?
Еми како да не знајме није кога од секоје село овде си имаме барем по еден чоек таму иселен?

То бар сите го знает дека имат цели села откај нас шчо се таму заминати
Еве ги државите во САД каде е озаконета хем.кастрација и каде е забележана нејзина примена California , Florida, Georgia, Iowa, Louisiana, Montana, Oregon, Texas, and Wisconsin. Вкупно 9.
Проблемот е во тоа што и во УК изолирани случаи се казнуваат на овој начин а колку педофили се јавуваат годишно е друго прашање. Позитивното што го наведов јас е во тоа што кога веќе во влијателни земји не се спроведува законот како што треба, барем не се заборава тој закон кој колку толку ја отежнува положбата на педофилите и ете и во една од највлијателните земји на светот се донесе. И треба да се следи тој пример.
Иначе јас повеќе навивам за физичка кастрација.