Јас тука нова, но сепак отварам тема Прашањето е едноставно...Според вас што е тоа што го прави вашиот живот посебен...Што ви е најважно во него?
Најважно е тоа што те прави среќен/среќна, што и да е тоа. Тоа што исполнува, тоа што те води низ животот. Мене ме водат предизвиците, и успесите. Не можам да живеам без предизвици. Тие ме водат напред. Се разбира дека најважни ми се сите што ги сакам, пред се семејството. Ама ако немам предизвици, во депресија сум, и покрај прекрасното семејство што го имам. Важно е и здравјето - многу не можеш да влијаеш на него, а кога ќе го изгубиш сфаќаш колку ти значело.
се согласув потполно, како и јас да сум го пишувала Мене ми е многу важно да имам некоја цел во животот, и ако не го правам тоа што ме прави среќна-пропаѓам.
За мене најважно нешто во животот се љубовта и здравјето. Иако многу пати во животот сум се разочарала од љубовта, сепак мислам дека без неа не би можела да живеам или пак мојот живот не би имал никаква смисла. Едноставно зависна сум од чуството, не толку да бидам сакана него да сакам. Да имаш за кого да се будиш и заспиваш... Не секогаш излегува на крај дека вреди, но бар она што ќе ни остане на крај ќе биде љубовта што сме ја пружиле кон некого. А здравјето секако, без него ништо не правиме. Позз*
Нема што повеќе да додам , зашто ако нема хармонија од таму каде што потекнуваш тогаш веќе ништо не е исто. Лајк за постов!
дефинитивно СЕМЕЈСТВОТО, бидејќи доколку на тоа поле е се во ред, сите други проблеми ми се чинат решливи: МОИТЕ луѓе се тука да ми помогнат
Mene zivotot mi go socinuvaat nekolku polinja: Zdravje,ljubov,rabota,fakultet,semejstvo i prijateli. Ako nesto ne e vo red so zdravjeto se drugo moze da odi po gavolite(se izvinuvam)
Здравјето и љубовта. Доколку си здрав, тогаш си способен да љубиш. Доколку љубиш, тогаш си способен сам да си поставиш цел во животот, да се бориш и да успеваш. И да имаш се, ако љубов немаш-ништо немаш! Љубовта е таа што не тера да се потрудиме повеќе, да простиме, да создадеме мир и хармонија, да го пронајдеме во некоја личност, тоа што ние го немаме...
До овој период од животот, најсреќна ме прават ситници и мали работи, хармонија, добри пријатели пред се и убави времиња, забави и меѓусебна почит, а љубовта би ја ставила таму некаде подолу.
Се согласувам. Многу битно е здравјето. А љубовта мислам дека доколку би ја имала би ми помагала во тешкотиите на секојдневието.
со еден збор љубовта... (било каква, родителска, пријателска, со партнерот...) само љубовта, у никој случај смислата на животот не ја барајте низ призмата на материјалните работи, верувајте само ке се изгубите а коа ке го сфатите тоа и ке го барате правиот пат ке биде премногу доцна. ако нема љубов нема ништо. ни здравјето, ни парите, ни успехот, ни времето, ни среќата, ни хармонијата во домот не значат ништо ако нема со кој да ги пдолетите
Како и многу други што кажаа и јас мислам дека здравјето е на прво место. Пред се за да можеш да функционираш нормално треба да си здрав, за да можеш да учиш, да работиш, да твориш, да љубиш, да се дружиш и се останато треба да си здрав. Значи здравјето, љубовта ( мајчинска, пријателска, љубов кон партнерот ) и среќата ја прават хармонијата за убав живот, како и сите успешно завршени предизвици.
Ако се љуби, тогаш љубовта ни дава сила да ја победиме и најтешката болест. Сепак, не да оздравиме, многу нормално, но таа психичка поддршка што ја имаме од некој што го сакаме/не сака може да ни даде волја и сила и покрај некоја болест да се бориме, да постоиме и да живееме како нормална личност.
SAMO Z D R A V J E,,,,,,,,,,,,,,,NISTO DRUGO NE E NAJVAZNOOOOOOOOOOOOOOOOOOOO,koga nedajboze nekoja bolest ke zatropa na vrata togas ne razmisluvas za nisto drugo osven za toa samo da si ZDRAV,togas ne mislis koj te saka,kolku sakas ti,dali imas sreka,dali imas pari,sto ke obleces,,,,,,,mislis samo da si ZDRAV,,,,,,,,,,,,,,,,GABE E DRUGO SE,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,eve i eden primer,decko vo koma centar,so mnogu,mnogu pari,roditeli sto go sakaaat,devojka sto go saka,,,,,,,,,,,,,,deckoto vo koma,teska soobrakajka,se osvesti ,no samo moze da slusa,a nemoze nisto drugo ,da mrdne,nitu da otvori oci,roditelite mu zborat,devojkata mu zbori,toj gi slusa i solzi mu tecat,,,,,,,,,,da mu go isturea celo bogatstvo ,so go imaat vrz nego,go opsipaa so najgolemata ljubov,sto bese vo niv,,,,,,se bese gabe,,POCINA,A IMASE 24 GOD,,,,,ZDRAVJE SAMO
Да не си сам - да сакаш и да те сакаат. Да бидеш здрав, како и твоите најблиски и најмили. Да имаш хармонија и благосостојба во домот.
jas so moite skromni 19godini mislam deka e najvazna srekata. Samo so sreka ke bidam zdrava i vesela..