30 Дек 2009, 14:52
Јас тука нова, но сепак отварам тема
Прашањето е едноставно...Според вас што е тоа што го прави вашиот живот посебен...Што ви е најважно во него?

-

Pennyroyal

-
- 140
- Мислења: 48
- Зачленет: 30 Дек 2009, 14:28
Анархијата не е безредие, туку безвластие
30 Дек 2009, 15:14
Најважно е тоа што те прави среќен/среќна, што и да е тоа. Тоа што исполнува, тоа што те води низ животот.
Мене ме водат предизвиците, и успесите. Не можам да живеам без предизвици. Тие ме водат напред.
Се разбира дека најважни ми се сите што ги сакам, пред се семејството. Ама ако немам предизвици, во депресија сум, и покрај прекрасното семејство што го имам.
Важно е и здравјето - многу не можеш да влијаеш на него, а кога ќе го изгубиш сфаќаш колку ти значело.
-

Ariel

-
- 1843752
- Мислења: 2220
- Зачленет: 07 Дек 2009, 01:23
- Локација: Малку појужно од таму каде што би сакала да бидам!
31 Дек 2009, 00:37
Ariel напиша:Најважно е тоа што те прави среќен/среќна, што и да е тоа. Тоа што исполнува, тоа што те води низ животот.
Мене ме водат предизвиците, и успесите. Не можам да живеам без предизвици. Тие ме водат напред.
Се разбира дека најважни ми се сите што ги сакам, пред се семејството. Ама ако немам предизвици, во депресија сум, и покрај прекрасното семејство што го имам.
Важно е и здравјето - многу не можеш да влијаеш на него, а кога ќе го изгубиш сфаќаш колку ти значело.
се согласув потполно, како и јас да сум го пишувала

Мене ми е многу важно да имам некоја цел во животот, и ако не го правам тоа што ме прави среќна-пропаѓам.
-

Magnolija

-
- 28892712
- Мислења: 1222
- Зачленет: 01 Дек 2009, 14:30
- Локација: where the wild roses grow...
Мојата младост како да беше однесена од улавите ветрови и понекогаш одѕвонуваше од бреговите на полуостровот. - Б. Павловски
31 Дек 2009, 00:56
За мене најважно нешто во животот се љубовта и здравјето. Иако многу пати во животот сум се разочарала од љубовта, сепак мислам дека без неа не би можела да живеам или пак мојот живот не би имал никаква смисла. Едноставно зависна сум од чуството, не толку да бидам сакана него да сакам. Да имаш за кого да се будиш и заспиваш... Не секогаш излегува на крај дека вреди, но бар она што ќе ни остане на крај ќе биде љубовта што сме ја пружиле кон некого. А здравјето секако, без него ништо не правиме. Позз*
-

Dark-Rose

-
- 260
- Мислења: 136
- Зачленет: 30 Дек 2009, 09:00
- Локација: Skopje
You can't leave me, if i'm already gone...
Još uvijek sanjam da smo zajedno...'ko nekad davno ti i ja...al' jutro svaki put mi pokvari tu slatku prevaru iz sna...
♥Woman by nature, Bitch by Choice♥
31 Дек 2009, 01:34
Хармонично семејство како основа за се останато да биде совршено.
-

Lilit

-
- 86081399
- Мислења: 4390
- Зачленет: 25 Ное 2009, 23:51
- Локација: Зрно грашок
31 Дек 2009, 01:58
Ariel напиша:Најважно е тоа што те прави среќен/среќна, што и да е тоа. Тоа што исполнува, тоа што те води низ животот.
во право си
-

snake

-
- 96122
- Мислења: 865
- Зачленет: 23 Дек 2009, 19:48
- Локација: таму некаде...во мојот замислен свет
Љубовта е како партија карти, каде што сите мамат. Мажите - за да добијат, а жените – за да не изгубат.
31 Дек 2009, 03:34
Lilit напиша:Хармонично семејство како основа за се останато да биде совршено.
Нема што повеќе да додам ,
зашто ако нема хармонија од таму
каде што потекнуваш тогаш веќе ништо не е исто.
Лајк за постов!
-

gwen

-
- 4586
- Мислења: 241
- Зачленет: 13 Дек 2009, 16:51
If I let my self to hope, and it came to nothing... That would kill me!
03 Јан 2010, 20:50
дефинитивно СЕМЕЈСТВОТО, бидејќи доколку на тоа поле е се во ред, сите други проблеми ми се чинат решливи: МОИТЕ луѓе се тука да ми помогнат
-

Hipica

-
- 60839561
- Мислења: 11394
- Зачленет: 31 Дек 2009, 01:34
- Локација: Се дувам на врв на Ајфелова
You can still gain me with love and have me for a while, you know? But you're not fighting for us.
Therefore, my love for you will grow low day by day and all the memories will consequently die.
04 Јан 2010, 01:57
Mene zivotot mi go socinuvaat nekolku polinja: Zdravje,ljubov,rabota,fakultet,semejstvo i prijateli. Ako nesto ne e vo red so zdravjeto se drugo moze da odi po gavolite(se izvinuvam)

-

RainBow

-
- 6758937
- Мислења: 9894
- Зачленет: 03 Дек 2009, 16:27
"Таму каде што се љубиме никогаш не е ноќ..."
06 Јан 2010, 02:25
Здравјето и љубовта. Доколку си здрав, тогаш си способен да љубиш. Доколку љубиш, тогаш си способен сам да си поставиш цел во животот, да се бориш и да успеваш.
И да имаш се, ако љубов немаш-ништо немаш!
Љубовта е таа што не тера да се потрудиме повеќе, да простиме, да создадеме мир и хармонија, да го пронајдеме во некоја личност, тоа што ние го немаме...
-

Victorya

-
- 368698
- Мислења: 1358
- Зачленет: 05 Јан 2010, 03:20
Не барај совршенство за да сакаш, бидејќи ќе умриш без љубов. Најди нешто несовршено, љуби го и направи го совршено!
Врати се на Психологија
Кој е онлајн
Оваа категорија моментално ја разгледуваат: Нема регистрирани корисници и 2 гости