ТЕМА: Дали да му се вратам?

Мислење 28 Авг 2011, 12:43

Нема везе ова со гордост. Самопочит е во прашање, а девојкава очигледно има недостиг од истата (инаку воопшто не би прашувала за совет).

Ако не се почитуваш ти самата, сигурно нема да те почитуваат другите. Ако ти е убаво да си чергиче, тогаш смири му се на дечко ти, па за нареден пат кога ќе рече дека си му здосадила полесно ќе го прифатиш тоа.

Зошто ви требаат мажи во живот по секоја цена, мене никогаш нема да ми биде јасно.
Saya

Зелено цветче

3448642
Мислења: 982
Зачленет: 06 Јан 2011, 22:32
Локација: On a flaming bald eagle, surfing a majestic unicorn.
Слика

Мислење 28 Авг 2011, 13:10

Saya напиша:
Зошто ви требаат мажи во живот по секоја цена, мене никогаш нема да ми биде јасно.
:fubar:

аман бре па не е последното машко на светот па што и да ти прави ти пак да му се враќаш!
Велиш му било тешко, неможел без тебе, а тебе не ти беше тешко додека го гледаше со друга? не ти беше тешко кога така ти рече си му здосадила?

сега ти направил така друг пат пак ке ти направи ;)
INSIDIOUS

Зелено цветче

489385
Мислења: 705
Зачленет: 19 Јул 2011, 22:56
Локација: На петата Авенија.

Мислење 28 Авг 2011, 15:00

Залудно е да му се враќаш, ако веќе еднаш му било досадно ќе му биде пак се додека не најде некоја друга. Не викам дека проблемот е во тебе.. Па боже не е единственото машко ќе си најдеш некој друг, што повеќе ќе те почитува и сака од него :*
Annie.mk1

Жолто цветче

27311847
Мислења: 1309
Зачленет: 10 Мај 2011, 14:57
Локација: На север.
You'll never get to heaven If you're scared of getting high !!..

Мислење 28 Авг 2011, 15:20

natash.a напиша:Искрено мислам да му се вратам затоа што се гледа дека тој не може да живее без мене и дека се кае поради направената грешка.Тој си призна дека му здосадило што 24/7 сме биле заедно, но дека сеуште ме сака. Но мене ме боли што тој за време на паузата беше со друга. Затоа не знам што да правам

Ке ти кажам дека до извесен период и јас имав ист проблем ко твојот,и тој сега сака да ми се врати но јас нема да му простам...Зошто?Затоа што јас имам гордост,самопочит,достоинство.Знам каков ке биде крајот и не сакам да ја повторам истата грешка.И благодарение на советите овде јас не ја сторив таа грешка.Затоа послушај ги.Не сакам да влијаам врз твојата одлука но размисли дали навистина сакаш да му се вратиш?Или ке го сториш тоа колку да не бидеш сама?Кај ти е гордоста?достоинството?Ги изгуби?Зошто ке ја правиш таа грешка кога веке сите го знаеме крајот?Размисли како ти беше кога си знаела дека бил со друга.Кога ти рекол дека му е досадно со тебе?Ти велел дека не може зошто му било досадно со тебе а сега не можел без тебе?Не може тоа така како му текне нему и да ти се врака кога ке посака тој.Не,смени ја играта.Врати му се кога ти ке сакаш, ако навистина го сакаш тоа.И мислиш сега ке биде се во ред и ке ти симнува звезди?Ах,наивност.Не знам,ти како сакаш ама тоа е наше мислење.
Pelikuna

Жолто цветче

16621506
Мислења: 1571
Зачленет: 15 Апр 2011, 19:08
Локација: nowhere

Мислење 28 Авг 2011, 23:22

Наташа,јас лично,не ги оправдувам тие паузи,не ја гледам позитивната страна во нив,и чим некој ке ми рече на пауза сме,се чудам,зошто за мене тоа е малтен раскинување,а по раскинување,не ни размислувам на врска повторно со истиот.
Во конкретниов твој случај,причината на дечково,дека му било монотоно ми е ок,сватливо,тоа е тоа,иако можел да ти посочи или јасно да ти каже дека чуствува промена мегу вас,и дека не му е ко порано,да се потрудите да смените или да ставите крај,а тоа неговото пауза за он да се луфтира со други, ми е несватливо и без пардон.Можеби,му здосадиле,се издувал,а сепак тебе те сака и сака да е пак со тебе,но мора да знае дека кога си со некој и го сакаш,тоа е безрезервно и постојано,а не на смени.
Лично јас не би му се вратила,само поради тоа што наместо да се потруди да ја надминеме кризата,он отишол со друга,што за мене е недостаток на почит,а ти како си мислиш.Ти посакувам срека. :)
Rubiii

Зелено цветче

634567
Мислења: 711
Зачленет: 17 Фев 2011, 18:39
Локација: Малдиви

Мислење 15 Окт 2011, 15:18

Тој те оставил зошто му било досандо епа не дозволувај да ти се врати..тој те остави додека ти беше само тагуваше и гледаше како тој е со друга девојка нели е тоа повредувачки?
да бев на твое место немаше да дозволам да ми се врати :S :)
SarahTayMomsen

Зелено цветче

243219
Мислења: 580
Зачленет: 15 Јул 2011, 17:40
Локација: Lost in space.
Слика

Врати се на Разделби

Кој е онлајн

Оваа категорија моментално ја разгледуваат: Нема регистрирани корисници и 1 гостин

Site Meter