ТЕМА: Како успеавте да се опоравите после разделбата?

Мислење 16 Јан 2012, 19:15

Седев дома ми пукна сијалицата во памет и реков дека ќе му раскинам . Му раскинав, беше ужасно тешко , ноќе неможев да заспијам , седев на тераса , гледав дали ќе ме побара . Плачев ... Се додека не сфатив дека не вреди . Тогаш си фатив нов дечко , па нов .... и сега сум еден дечко кој ме смее, среќна сум , не се караме , ако некогаш раскинам со него , ќе ми биде тешко , но ќе се освестам побрзо од минатиот пат, затоа што сега знам дека од мене нема никој повреден . Луѓето доаѓаат и си одат . Единствено само семејството заслчужува да биде вечно во твоите мисли и срце. Се додека дечкото не стане твое семејство, не е касно да промениш нешто или него .

Не се сврзувам со луѓето веќе, неможат да бидат со мене секогаш . Дечко ми ќе оди во дрга земја . Уште сега знам дека ќе ми е тешко , ама затоа што го љубам , сакам да е среќен. А он е среќен ако оди таму . Ако љубовта е силна кога ќе се врати ќе бидеме заедно пак .

Ете така се опоравувам :?:
MonnaSi

Сино цветче

410512
Мислења: 462
Зачленет: 23 Апр 2011, 20:52
Ти си мојот Башер . Те љубам.....
"My sexuality has never been a problem to me but I think it has been for other people"

Мислење 16 Јан 2012, 20:04

Не е лесно ама си најдов друг и лесно го заборавив .
HeelsLover

Зелено цветче

608342
Мислења: 555
Зачленет: 26 Ное 2011, 20:40
Локација: In The Diamond's World
Слика
СликаСлика

Мислење 16 Јан 2012, 21:21

Тешко ми беше признавам.После тоа цела вечер плачев но тоа е тоа мора да се навикниме и да губиме во животот.И после нашата разделба тој за мене беше единствениот но откако го запознав Принцот мој веќе не мислев на него. :)
Ammy.Lee

Жолто цветче

1092641
Мислења: 1227
Зачленет: 31 Јул 2011, 17:56
- Љубовта е направена од една душа која што живее во две тела - Aristotel

Мислење 16 Јан 2012, 21:24

:bandit: а кој рече дека сум успеал :o :| :rofl:
DeepBlue

Сино цветче

350128
Мислења: 445
Зачленет: 21 Мај 2011, 15:15
Локација: Скопје
Jas...devojkite znaat zosto!!! Слика

Мислење 17 Јан 2012, 07:09

kiki напиша:Моето искуство со врските и не баш најсјано. После последната врска (3 години бевме заедно) ми требаше многу време пред да го преболам и сеуште го немам заборавено. Поминаа веќе 6 месеци а јас не можам да го оставам зад мене и да влезам во нова врска.
Како вие успеавте да се опоравите после тешка разделба? Колку време ви требаше пред пак да можете да влезете во сериозна врска?

auuuuuu ne e tesko tuku mnogu e tesko,tuku sekogas treba da najdes nekoja pricina za da zivees,normalno zivotot odi ponataka jas barem za moite losi iskustva sekogas vikam;se se slucuva so nekoja pricina taka trebalo da bide,ne ti uspealo zosto ima nesto podobro sto te ceka toa ne bilo dobro...

Потсетување од модератор

Ве молиме пишувајте на кирилица. Ако не знаете како, прочитајте овде.
tanjicka85

Фем почетничка

00
Мислења: 2
Зачленет: 16 Јан 2012, 06:04

Мислење 18 Јан 2012, 15:50

после раскинувањето продолживме да бидеме другари и некако тоа ме тешеше ама не ми беше сеедно..како шо викате плачев по него..и ме фати инает глеам од со други си искача а јас дома кукам..и почнав да не го познавам..така еднаш двапати и после ми беше сеедно глеам он не пати по мене..па ни јас не патам по тебе кој те врти си реков и продолжив напред..се опуштив и за месец дена..наидов на човек кој од дамна се трудел за мене..сеа на седмо небо сум.:D
feminamk

Сино цветче

1516
Мислења: 127
Зачленет: 12 Јул 2010, 18:04
Најдобро е вака кога љубам без да сакам..упс..изглеа се заљубив :$ :$

Мислење 18 Мај 2012, 12:17

Trendafilka напиша:
Shelea напиша:Сингл сум веќе некое време, (се случи неочекувано, ме акна дамла, и не верував, но залудно) и сега се што правам е излегувам со колеги и другарки, трчам на Кеј, барам работа и не седам мирна.

Самодовербата си ја крепам со тоа што вложувам во себе! Спорт, литература, шетање, дружба со позитивни луѓе и никако вртење назад.
Сите слики од мене и него ги тргнав, не слушам тажни песни, исплакав се што можев да исплакам и сега сум подобро.
Лаже тој што ќе рече - поминува, ќе биде добро. Не, не поминува, и не е добро, но животот е еден и не вреди да трошиме емоции и болка на некој што не вреди.

Јас сум среќна и вака, иако ќе бев посреќна да сум со него. Но! Со себе ќе бидам во врска уште дооолго, а тој е... Само една запирка плус.
Многу ми е жал, но реалноста ми вели да си се сакам себе повеќе.
И ќе успеам.

Поздрав до сите повредени и осамени девојки, гушкам.

Ми го разубаве денот :) Ми требаше воа да го прочитам. поздрав
saphira

Фем почетничка

22
Мислења: 14
Зачленет: 17 Фев 2012, 00:05
Pack up your troubles, eat a big kit kat and don't worry about the calories... :)

Мислење 18 Мај 2012, 16:49

Тешко е да се опоравам после се тоа ... Ако навистина го сакам.. Ми се потребни месеци за да заборавам на се тоа.. :/
Monnchy

Фем почетничка

12
Мислења: 14
Зачленет: 18 Авг 2011, 17:44
Локација: Far Far Away

Мислење 21 Мај 2012, 19:20

Здраво, нова сум на форумов :) пред два месеци раскинав со мојот прв дечко. Не знам, тешко ми е да се опоравам од тоа. На моите другарки и велам дека се помина и дека не се грижам за него повеќе, но сепак не е така. Тој е од друг град, и раскинавме поради тоа што сме далеку и неможеше нашата врска да функционира на тој начин. А за врска на далечина сме премали. Покрај тоа, кога го имав се чувствував како да ми се случило нешто најдобро, беше прекрасен со мене, но неговото однесување почна да се променува. Имавме голема караница по која се смиривме, и ми вети дека ќе се промени. Сепак по два дена си го ставив прстот на глава и размислив дека најдобро е да се разделиме. Верувам дека и тој го сакаше истото, па така направивме. И еве ме, не можам сеуште да го заборавам. Не контактираме повеќе. Пред некое време мислев дека сум го преболела, но не бев во право. И да, го сакам сеуште, а посакувам да не беше така :/
Serendipityy

Фем почетничка

00
Мислења: 2
Зачленет: 21 Мај 2012, 14:44
Waiting for you is like waiting for rain in the drought, hopeless and disappointing.

Врати се на Разделби

Кој е онлајн

Оваа категорија моментално ја разгледуваат: Нема регистрирани корисници и 1 гостин

Site Meter