orhideea напиша:neznam premnogu go zasakav duri i ne svativ koga se slu4i toa,zaradi nego nemozam da spijam,jadam.nemozam da u4am,se unistiv. nemam ni drustvo mn sum osamena. zaradi nego padnav mn nisko i pemnogu se poniziv. dusava me boli mislam deka nema da mozam da go pominam ova. mn losi raboti sum podnesila ama za ova neznam...a i donekade jas sum kriva pravev kavgi za nisto bez potreba...isto taka go nemam ni iznevereno. od mn raboti se otkazav zaradi nego...samo za nego mislam neznam so ke se slu4i
Јас ќе ти кажам што ќе се случи, тој ако реши да си оди ти нема да можеш со никаква сила да го задржиш, затоа фино лепо ќе си се помириш со трагичната судбина и е го пуштиш да оди.
А ти на 16 год. нема да паѓаш у депресии, ќе си фатиш книгата, школото и со тоа ќе се занимаваш не со дечковци, па нема да јадела, па здравјето ќе го уништуваш не биди луда. Ееееј 16 год. а замисли тек какви проблеми понатака те чекаат во животот.
Остави го, раскини на мира, барем у добри односи останете, плачи 2-3 дена потоа продолжи си го животот без него, од каде знаеш дека нема да најдеш утре подобар што ќе те направи 100 пати посреќна од овој? А можеби и ако го пуштиш да си оди, и да се олади малку од тебе ќе сфати дека те сака и ќе сака да ти се врати .... се е можно. Зар ќе се затвориш дома и ќе плачеш? Не се глупирај, мораш да ги поминеш тие фази, да се исплачеш убаво, и да почнеш после со крената глава, самоуверена, дотерана, штикла минич и правец во диско.
Многу ми е криво и многу ми е жал кога ќе видам вака мали девојчиња да се уништуваат за дечко бе... дечкооо, до 25 којзнае уште колку ќе смениш, не е крај на свет!
Чекам да пишеш за 2-3 дена дека си ок и дека не се замараш веќе.