[quote="Bubbi"]И мене ми недостига и сакам пак да го вратам последниот дечко со кој бев. Одевме околу 7 месеци и беше најубаво, посебно почетокот на врската, како и кај сите врски нели... спиевме во шатори и имаше романтики, од него падна првото “те сакам“, имавме меѓусебно запознавање со пријателите и ептен блиските (тато,мама), одевме по домите, одевме и на шетање, планини, на свадба кај негов другар, спиевме и јас кај него и он кај мене, на базен заедно, се отвори многу голема доверба меѓунас, споделување на тајни и амбиции, едноставно се чуствував сигурна покрај него и најчисто се вљубив. Знам дека и он ме сака (или сакаше). Многу отворено зборевме. Секогаш искрени. И ми побара пауза. После паузата ми раскина бидејќи не се осеќал способен да продолжи во сериозна врска. Несака и нема друга. Нејќе он лично да чуствува одговорност према било кое друго лице. За ова имам пишувано и низ други теми (барање совети и слично). Сега сеуште комуницираме на фаце или на скајп. Некогаш он ќе го започне разговорот, некогаш јас. Во дел од муабетот се дешава да дојде до некое прашање од типот “сеуште мислиш на мене?ме сакаш?ти недостигам ли?“ Ова и он ме прашал мене и јас него. Ми одговори дека не ме заборавил и дека понекогаш му недостигам. Знам дека нема друга девојка. Речиси секој ден збориме. Ако не секој, тогаш секој втор ден. Веќе 2 месеца не сме заедно и премногу ми недостига. Еднаш падна муабет да одиме на кафе, ама временски неможевме да се погодиме па пропадна. Он знае дека го сакам. Јас му кажав. Реков “и да не сме заедно, што и да сме, другари или било што друго, јас ќе ти кажам што осеќам, зошто ако преќутам или кријам, тоа е исто како да сум те излажала, а тоа нема никогаш лично себеси да си го дозволам-да лажам за чуства ...јок.“
Како ли сега од муабет на социјална мрежа да му доловам на типот дека нема потреба према мене да чуствува обврска? Само желба, љубов, да сака да бидеме заедно.... Не знам навистина што поголемо да би направила после изјаснување на најискрени чуства?!?!
ДА, сакам да го вратам во мојот живот, зошто сеуште го сакам! И сакам да сум упорна, затоа што упорните го добиваат тоа што го сакаат, но како?
многу изнапишав, дури ни јас неможам да го препрочитам и да го скратам за на вас не ви е мака да читате реферати
енибоди? хелп ми абоут дис? ;
NE SE BORI ZA NEKOJ KOJ NE ZASLUZUVA DA BIDE VO TVOJOT ZIVOT. mASKITE SE GLUPAVI PROCITAJ GO MOJOT PROBLEM PODOLU KE SVATIS ZOSTO. NIKOGAS NE SE MOLI NE PLACI I NE BIDI NESREKNA PORADI NEKOJ OD MASKI ROD. EDNOSTAVNO TIE NE GO ZASLUZUVAAT TOA DRAGA MOJA UBAVICE......