ТЕМА: Се разделивме без никаква причина

Мислење 01 Фев 2011, 02:27

Најбизарно е кога нема да добиеш одговор, ниту пак било каква причина за разделба што ми се деси мене...Имав дечко што ме обожаваше, се гледавме 2 години...на крај престана да се јавува, не ми враќаше на моите пораки и не ми дигаше телефон!!! Ми кажа само дека и нему не му е лесно...иди па разбри го!!!
Поминаа 2 години од како се разделивме, а мене се уште ме мачи тоа...Може ли некој да ми каже од што бегаат мажите, ако им е убаво во врската со девојката?
srnasrna

Фем почетничка

00
Мислења: 3
Зачленет: 01 Фев 2011, 02:06

Мислење 01 Фев 2011, 02:28

2 години поминале и ти сеуште се заморуваш зошто не си добила одговор? ако требало да добиеш, ќе си го добиела, а дечкото незнаел за што да ти раскине па затоа се однесувал така ;) Не се заморувај веќе со тоа, животот иде напред. За жал на многу прашања неможеме да најдеме одговор, но тоа е тоа. :)
Offspring

Црвено цветче

78594259
Мислења: 5669
Зачленет: 14 Јун 2010, 14:20
Сакаш било каде, ама и таму нема место...

Мислење 01 Фев 2011, 02:35

srnasrna напиша:Најбизарно е кога нема да добиеш одговор, ниту пак било каква причина за разделба што ми се деси мене...Имав дечко што ме обожаваше, се гледавме 2 години...на крај престана да се јавува, не ми враќаше на моите пораки и не ми дигаше телефон!!! Ми кажа само дека и нему не му е лесно...иди па разбри го!!!
Поминаа 2 години од како се разделивме, а мене се уште ме мачи тоа...Може ли некој да ми каже од што бегаат мажите, ако им е убаво во врската со девојката?

Најверојатно,не му било толку убаво со девојката колку што мислела таа! Зборот ми е девојката мислела дека му е убаво,а нему излгеда не ми било толку сјајно штом побегнал! |(
Решение не може да се изнајде, освен животото продолжува понатаму без него и со искуство плус! Друго за утеха не може да се каже!!!
mina

Жолто цветче

485136
Мислења: 1260
Зачленет: 22 Ное 2009, 16:56

Мислење 01 Фев 2011, 02:56

Па тој и збореше на девојката дека е најубавото нешто што му се случило во животот, дека неможе да живее без неа...
srnasrna

Фем почетничка

00
Мислења: 3
Зачленет: 01 Фев 2011, 02:06

Мислење 01 Фев 2011, 05:21

Ужасна работа ти е тоа...ми се случи еднаш,пред 5 години, бев во врска со еден дечко и тукутака од нигде никаде,престана да се јавува,да ми врака на пораките и една вечер само се појави да ми каже дека е готово,ни зашто,ни како,ни тоа ми се свиѓа,ни тоа не ми се свиѓа...знам како ти е и знам колку боли...со години после тоа неможев да престанам да мислам на тоа и да си го вракам филмот у глава,буквално цела врска во детали,за да видам кај е грешката...за жал само изгубив време,неможев да најдам никаква грешка и стиснав зуби, телефоните ги пикав во фиока секоја вечер пред спиење (да не паднам во искушение,да не му се јавам) и продолжив далје...кога се помина и кога ги прифатив работите сфатив уствари дека причината е многу едноставна-он уствари бил проклето многу себичен и воопшто не му било гајле како јас ке се чувствувам и дека заслужувам барем објаснување,а позади тоа се крие дека не сум му била толку битна како што сум мислела,ако сум му била немало да ми раскине... и пред 2 недели го сретнав после 5 години,али овојпат бев сосема друга личност-заљубена-во друга личност :inlove: ,срекна-од овде до небото и назад :D и вистински насмеана :rofl: ...верувај ми дека неможеше да ме погледне во очи...мораш да продолжиш понатаму,главата горе,насмевка и се ке биде ок....секој човек на планетава има по 100.000 сродни души,еден помалце-ти остануваат уште 99.999,ке се најде некој подобар од него верувај ми ;)
Marge

Сино цветче

4432
Мислења: 140
Зачленет: 27 Ное 2009, 11:36

Мислење 01 Фев 2011, 05:48

КОга некој бега без да му се чуе и трага и глас тоае само чин на кукавичлок ,а најмалку пак на љубов...Не вреди да се измачуваш за некој кој без причина му ја здувнал ,секогаш за се постои прашањет зошто но некогаш е потребно да се запрашаш дали вреди што се измачуваш со тоа,а одговорот е очигледен....
NotInLove88

Сино цветче

6344
Мислења: 159
Зачленет: 20 Дек 2010, 00:00
Локација: lost in Neverland........

Мислење 01 Фев 2011, 06:21

Види душо не се измачувај ради тој кретен! Сигурна сум дека тој не ја ценел твојата љубов, и немал сериозен пристап кон вашата врска! 100% се работи за едно неизживеано и себично створение! Јас мислам дека после 2 години, треба под итно да си ги средиш приоритетите, да заборавиш на минатото, и да продолжиш да чекориш кон иднината! Некои луѓе не се вредни за сеќавање!
Scarlet88

Зелено цветче

23196
Мислења: 753
Зачленет: 11 Мар 2010, 00:54
Локација: Bitola
Слика
Слика

Мислење 01 Фев 2011, 12:14

И мене ми се случило тоа одамна. Одеднаш го снема, нигде никаде. Ниту јас го побаарав, ама многу е тешка таа ситуација. Со месеци се измачував сп милиони прашалници. После многу месеци се сретнавме. Заклучок што го извадив? Никогаш не жалете за таков маж. Тој е сибчњак од најлош вид и кукавица. Таквите поткелкнуваат пред првата пречкаа во животот. За такви не се ни жали ни оплакува. Тоа не е маж. Кратко и јасно.
artemis

Сино цветче

10572
Мислења: 208
Зачленет: 16 Јун 2010, 15:27

Мислење 01 Фев 2011, 12:25

Во мојот случај беше затоа што си имал друга за која јас не сум знаела, дознав многу покасно.Едноставно престана со јавување, со доаѓање кај мене во студентски, ама баш без никакво предупредување.Му се јавив јас, сепак си викам да не му се случи нешто бре на човекот. А тој само ладно ми рече , нема потреба веќе да се гледаме, нема зошто да доаѓам. Не одевме многу 6 месеци, ама па така кретенски да си замине. Ако си маж , кажи имам друга, а не така.
ciribiribela

Жолто цветче

456274
Мислења: 1130
Зачленет: 12 Авг 2010, 17:11
Слика
Животот е борба, ако не се бориш ќе изгубиш!!!
Слика
Кога господ затвора една врата, друга отвара!

Мислење 01 Фев 2011, 12:29

Всушност, секогаш постои друга, ама кукавицата нема храброст да погледне во очи па одлетува. Така што ако некого го снема, 90 посто има друга.
artemis

Сино цветче

10572
Мислења: 208
Зачленет: 16 Јун 2010, 15:27

Врати се на Разделби

Кој е онлајн

Оваа категорија моментално ја разгледуваат: Нема регистрирани корисници и 1 гостин

Site Meter