Ужасна работа ти е тоа...ми се случи еднаш,пред 5 години, бев во врска со еден дечко и тукутака од нигде никаде,престана да се јавува,да ми врака на пораките и една вечер само се појави да ми каже дека е готово,ни зашто,ни како,ни тоа ми се свиѓа,ни тоа не ми се свиѓа...знам како ти е и знам колку боли...со години после тоа неможев да престанам да мислам на тоа и да си го вракам филмот у глава,буквално цела врска во детали,за да видам кај е грешката...за жал само изгубив време,неможев да најдам никаква грешка и стиснав зуби, телефоните ги пикав во фиока секоја вечер пред спиење (да не паднам во искушение,да не му се јавам) и продолжив далје...кога се помина и кога ги прифатив работите сфатив уствари дека причината е многу едноставна-он уствари бил проклето многу себичен и воопшто не му било гајле како јас ке се чувствувам и дека заслужувам барем објаснување,а позади тоа се крие дека не сум му била толку битна како што сум мислела,ако сум му била немало да ми раскине... и пред 2 недели го сретнав после 5 години,али овојпат бев сосема друга личност-заљубена-во друга личност

,срекна-од овде до небото и назад

и вистински насмеана

...верувај ми дека неможеше да ме погледне во очи...мораш да продолжиш понатаму,главата горе,насмевка и се ке биде ок....секој човек на планетава има по 100.000 сродни души,еден помалце-ти остануваат уште 99.999,ке се најде некој подобар од него верувај ми