ТЕМА: Вреди ли СЕКОГАШ да се бориме за љубовта?

Мислење 19 Ное 2011, 13:34

Ако жртвите се премногу, не вреди...
Не вреди исто само еден од двајца да се бори. Мора и двајцата, за да постигнат успех во љубовта...
J.Ivanoska

Сино цветче

1353390
Мислења: 417
Зачленет: 01 Фев 2011, 11:58
Локација: Скопје
Маж, кој што е спремен на се за една жена, значи многу ја сака. Жена, која што е спремна на се за еден маж, значи го родила.
Слика
Се извинувам за правописните грешки. Се уште се учам на македонски јазик Слика

Мислење 20 Ное 2011, 20:03

Некогаш и несвесно се бориме за погрешната личност......така да не секогаш вреди!
black-angel

Жолто цветче

21852
Мислења: 1079
Зачленет: 14 Дек 2009, 19:40
..........living in a black and white world............

Слика

Мислење 20 Ное 2011, 20:10

Искрено , не :yawn:
dolly.doll

Сино цветче

147145
Мислења: 262
Зачленет: 19 Мар 2011, 12:25
Локација: Empire State Building !
"Секогаш постојат две страни на вистината. Мојата и погрешната."

Мислење 21 Ное 2011, 20:27

Не вреди слепо да се бориме за нечива неветена или невозможна љубов затоашто едноставно не вреди!
Сум се обидела да дадам се ама џабе е НЕЧИВО СЕ во случај кога тоа не е посакувано! тогаш, што ни преостанува да дадеме? Треба да си дадеме себе малку за промена, наместо на другите.
Ова е моето искуство. Не се сложувам со оние кои ќе кажат ДАВАЈТЕ ЛУЃЕ.
Јас се предавав и се предадов и тоа во повеќе наврати во минатото а, добив едно големо СРАЊЕ!
Такашто уште од мали нозе ни ги полнат главите со разни љубовни фикции и невистини за некаква си вистинска љубов мамбо џамбо, додека, вистината е дека таа вистинска љубов можеме да ја имаме единствено кон СЕБЕ! евентуално кон децата! не заборавајте дека постојат педофили и чедоморци :devil: :puke:
А за љубовта кон некое друго битие, тоа е посесивност и страв од осаменост според мене.
Од причина што кога сакаш некого автоматски сакаш да му/и ја одземеш слободата со тоашто ќе бидете заедно.
Дури и најхармоничните врски со текот на времето се претвораат во монотонија и навика |(
Такашто вреди да се бориме единствено за сопствените идеали во животот! :!:
dryad

Сино цветче

5285
Мислења: 214
Зачленет: 07 Ное 2011, 04:22
Локација: to the moon and back
reach for the stars and then you will land on the moon

Мислење 23 Дек 2011, 04:19

jas mislam za da se boris za nekoja ljubav treba vistinski da vredi a toa ke go pocuvstuvate vo sebe,ako se borite pak samo vie a partnerot ne prevzema nisto ,nego ne mu e gajle ili e so dr zenska togas navistina ne vredi.pred da se resite dali ke se borite ili ne napravite spisok na raboti koi ke gi dobiete i raboti koi ke gi izgubite borejki se za nea.

Потсетување од модератор

Ве молиме пишувајте на кирилица. Ако не знаете како, прочитајте овде.
ribce27

Сино цветче

3153
Мислења: 158
Зачленет: 22 Дек 2011, 00:11

Мислење 14 Јан 2012, 12:15

јас моментално се наоѓам во ваква ситуација...дечко ми пред некој ден ми кажа дека не ме сака како што ме сакал и чудно се однесува... ќе му дадат недела дена време да одмори без мене... а после тоа подготвена сум да се борам со сите сили да ја повратам љубовта што ја имаше меѓу нас,затоа што го сакам премногу.. ама се плашам да не бидам на крај уште поповредена ...:///
Innna

Фем почетничка

20
Мислења: 17
Зачленет: 08 Јун 2011, 10:33

Мислење 24 Јан 2012, 10:10

сакам да поделам мое љубовно искуство што ми се случи на т.н стари години,ама нели поговорката е никогаш не е касно да се сака страсно...имам 46 год и веќе 28 год во брак...имав одличен брак првите 25 год,за последните 3 год мојот сопруг одеднаш стана љубоморен и посесивен..тука кумуваше и моето вклучување во невладина женска орхганизација,и така почнаа состаноци,едукации,семинари,почесто бев надвор од дома(што се до тогаш не бев),сопругот подлегна под она македонско мислење дека сите семинарки нели одат да се курваат и сл..психичкиот притисок беше неиздржлив... посакав друг маж кој ќе ме сака и почитува.. така тргнав да ја барам таа моја замислена љубов онлине...и се случи..првин започна со допишвање,па слушање на тел и после 6 месеци контакт средба..уште кога го видов знаев дека тоа е она вистинското,беше помлад од мене,(јас бев 43 год тој 34)имаше најубави очи на свет,не бевме од ист град ама сепак бевме блиску и стартувавме,со тајни состаноци,пораки на тел,секој слободен момент да бидеме заедно...ме одушеви и што не инсистираше на водење љубов скоро 1 и пол год.мене изненадно миизлезе понуда да работам странство,јас заминав 10000км од него ама тоа не беше пречка за нашата љубов,продолживме со контакт,скајп,фб ,камери и сл.. нашето и прво водење љубов се случи во Iстанбул до каде тој ме испрати на пола пат..летав едноставно,бев на седмо небо..и се случи господ да го донеси и него во земјата кај со бев јас,пресреќни почнавме со планови за заеднички одмори и сл...молчешкум се договоривме да ги оставиме своите фамилии и да продожиме заедно....2 год преубава љубов за која сонвав,успеав да ја имам...полека дома почнав да ги припремам моите синови дека бракот со татко им е готов не можам да бидам жртва,дека сакам себе си да си се посветам..и тогаш јануар 2012 год јас бев дома на одмор случајно го чекав мојот најмил да се вклучи на скајп,ајде вика да видам кои луѓе се на фб.откривам негови лажни профили,пораки од тип цуцо ,мацо,преубава си,секси и сл,пушти камера да ти ги видам очињата и сл,размена на слики од вете страни...бев шокирана,зарем мојот најмил е ова????побарав од него објаснување,ладно ми одговори дека тоа се само пријателки и нормално е така да се однесува со нив.....не,за мене беше виртуелно неверство...така почна нашата мора... довербата беше скршена,почнаа лаги,како јас сум единствената з анего,ме сака најмногу се е друго онлине безврска и сл..не можев да пројдам преку тоа...јас отсекогаш бев искрена со него,договор беше да си иамме онлајн пријатели,ама еден со друг да си знаеме шо и како се случува,да нема тајни...е па премногу летнав,верував и бев слепа..еве веќе 1 год,сме ту на топло ту на ладно,за до ред4 мес не ми пукна(откако повторно фатив тјани љубовни пораки) и реков доста беше... не сакам д аме газат да ме клаваа како резерва,тој онака прозирно се обидуваше повторно д аме придобие ама јас реков точка...нема поќе...мислам дека вреди да се борием за љубовта,ама само за онаа која е на јака доверба,и со права личност,,,јас вервам во љубов,повеќе не ја барам,ќе чекам да ме најди,,,што е мое ќе си дојди....
Skromna

Фем почетничка

10
Мислења: 10
Зачленет: 22 Јан 2012, 14:33

Мислење 31 Јан 2012, 16:51

ви се има ли случено да засакате некого премногу,постојано да ви е тој во глава,да не можете да си го замислите денот без него и неговите навики,неговите прекрасни зборови кои ве прават бескрајно среќни,постојано да вели дека ве сака и дека не би сакал да остане без вас..и еден ден без причина да замине и да заборави на се како никогаш да не сте биле дел од неговиот живот..мене ми се има случено..се заврши пред 2 дена..останав сама и депресивна.Го прашав што се случува со нас..тој рече дека се е во ред но јас знаев дека не е така и го оставив не сакав премногу да го прашувам :( ве молам помогнете ми штоо да правам ;( ;( ;(
Mellanii

Фем почетничка

49
Мислења: 19
Зачленет: 23 Авг 2011, 12:57

Мислење 31 Јан 2012, 17:29

јас на љубовта можам да и кажам да иде у 3 лепи ... НЕ НЕ ВРЕДЕ ]:) ]:)
maja.kostovska

Сино цветче

179117
Мислења: 271
Зачленет: 11 Јан 2011, 20:07
Она што жената го може од место, ѓаволот не го може ни со залет

Врати се на Разделби

Кој е онлајн

Оваа категорија моментално ја разгледуваат: Нема регистрирани корисници и 1 гостин

Site Meter