ТЕМА: Сè од компири

Мислење 16 Мар 2010, 13:46

irenna напиша:
Saraa напиша:
maja8 напиша:Јас обожавам крокети од компири. Сварените компири се пасираат, се додаваат зачини - вегета и црн пипер, се прават топчиња, се валкаат во брашно, изматено јајце и презла, и се пржат во врело масло. При обликувањето во средината можете да ставите кашкавал, сирење или шунка. Кога ќе се испржат се јадат со кечап, со сирење, и што сакате. Многу се вкусни Ч)

Jas denes go pravev ovoj recept ama nekako mn mrsni mi se, i ne mi se nesto posebno ali sepak gi izediv :DDDD, maja da ne se navredis ne deka ne se ubavi ama ne mi se nesto posebno pozzzzz

Крокетите се многу убави , незнам зошто мрсни ти излегле, се пржат во фритеза на многу врел зејтин за да не го упијат.

Pa neznam kaj bese problemot, moze i do mene da e, gi przev vo mn vrel zejtin ama nekako mrsni mi bea, pa poradi toa i ne mi bea naj naj, ama ke probam i dr da gi napravam pa ke vi kazam kako mi izlegle po vtor pat ;) , moze ke se upravam naredniot pat :lol:
Аватар на корисникот
Saraa

Зелено цветче
 
77192
Мислења: 904
Зачленет: 17 Јан 2010, 01:03
Работите кои најмногу вредат, немаат цена!!!

Мислење 16 Мар 2010, 15:10

eve eden recept
1 kg kompir izlupe i isecen na dolzina
se stavaat vo tava se dodavaat zacini po vkus, se naleva zejtin i mleko, se stavaat vo rerna , koga se peceni na kraj im se dodava 250 gr kajmak, se vrakaat vo isklucena rerna uste nekoja minuta, mnogu se vkusni
Аватар на корисникот
angelinatodorovska

Фем почетничка
 
00
Мислења: 4
Зачленет: 23 Ное 2009, 14:08
Life is not a mistery to be solvd, but a reality to be expiried.

Мислење 20 Мар 2010, 22:23

enca.69 напиша:Mojot najomilen recept :lol: : samo izmijte gi sose luspa i vo zagreana rerna, mnoooogu zagreana (ili uste poubava varijanta ako nekoj ima sporet na drva, mnogu se poubavi, kaj babi mi si pravam stalno) celi stavete gi, znaci sose luspa....se pecat podolgo vreme posebno ako se pogolemi, zatoa gledajte da se positnicki....i koga ke se ispecat....mmmmmm....gi rascepuvas na pola, so solce...se ekstra....polesno zdravje, pozdravi i ponemasno zdravje....a i povkusno zdravje :lol: ....ubavi se i vo elektricen no na drva se ludnica....aj probajte go slozeniov recept :lol: pa pisete dali vi uspeal :lol:

FALA MNOGU ZA RECEPTOV :D JAS SUM NA DIETA I IMAM DVA DENA SAMO KOMPIRI I SE MISLEV KAKO KE GI JADAM OSVEN VARENI( PRZENI SEKAKO NE).KOGA KE MI BIDE DENOT ZA KOMPIRI KE GI NAPRAVAM I KE TI KAZAM DALI ME BENDISALE :D POZZDRAVCE
EmCeee

Фем почетничка
 
31
Мислења: 26
Зачленет: 19 Мар 2010, 00:36

Мислење 21 Мар 2010, 11:34

jas pak,prvo gi podvaruvam malku so zacin vo vodata,potoa ubavo gi isceduvam i gi ovalkuvam vo prezla ,susam i kari,i gi proprzuvam,so malku maslo.imaat prekrasen vkus,probajte ;-)
Аватар на корисникот
Berliner

Фем почетничка
 
10
Мислења: 2
Зачленет: 19 Ное 2009, 08:32

Мислење 23 Мар 2010, 12:53

Berliner напиша:jas pak,prvo gi podvaruvam malku so zacin vo vodata,potoa ubavo gi isceduvam i gi ovalkuvam vo prezla ,susam i kari,i gi proprzuvam,so malku maslo.imaat prekrasen vkus,probajte ;-)

Ова ми звуци вкуснооо, ке го пробам, ти ветувам, па ке ти кажам
Аватар на корисникот
Saraa

Зелено цветче
 
77192
Мислења: 904
Зачленет: 17 Јан 2010, 01:03
Работите кои најмногу вредат, немаат цена!!!

Мислење 06 Апр 2010, 20:09

значи си ги ставаш во караванче сечени на покрупни прачиња, со оригано, сол, путер и БЕЛО ВИНО значи повкусни немам јадено,дури се печат се мешаат еднаш-двапати и после ајде да си јадеме.јас му ставам и кечап и сирење одозгора ама мама вика вкусот му го губиш :roll: а белото винце му дава некоја посебна арома а за друго да речиш не се нешто посебно.ама многу повкусно е од обично печен компиррр :)
Аватар на корисникот
strangewoman

Зелено цветче
 
219237
Мислења: 692
Зачленет: 09 Дек 2009, 14:51
Слика
Слика

Да го бараш патот до љубовта со разум, е исто како да го бараш Сонцето со светилка.

Мислење 19 Јун 2010, 19:36

Јас ке ви го препорачам следниов рецепт:компирите се сечат на поголеми парчиња,се додаваат зачини,масло и вода и се печат.Кога ќе е при крај се става одозгора ситно сечкан лук се прелива со хопла и се враќа во рерна да се потпечи.Пробајте многу се убави.
likix

Фем почетничка
 
01
Мислења: 6
Зачленет: 15 Јун 2010, 13:18

Мислење 19 Јун 2010, 20:40

Од копирчиња кај мене се прави:пинџур со пиперки и се друго,пире,се печат,се пржат,се прави салата од варени компири,се затвараат полнетите пиперки од кога ќе им се набута мефце и за друго не ми текнува сега ..
Аватар на корисникот
annii

Жолто цветче
 
912767
Мислења: 2762
Зачленет: 16 Апр 2010, 12:22
Локација: California
“Wake up and live”

Мислење 30 Јун 2010, 22:36

mene kompirite na vakov nacin mi se najubavi...

Se varat kompirite celi,se lupat,se secat na polovina i so malo lazice se vdlabnuvaat(da se napravi dupka vo sredinata,znaci kompirov da lici na brodce :) )Potoa se redat na namstena tava,se posoluvaat i se stava vnatre vo dupkata iseckana sunka,kaskaval i pecurki.Se stavaat da se pecat na 150-180 stepeni okolu 30 min.Potoa se vadat i vrz sekoj kompir se stava podebelo parce kaskaval da se pokrie cel.Se vrakaat uste 5-10 minuti.Prethodno se mati edno jajce so edna mala pavlaka i otkako ke se rastopi kaskavalot se vadat se posipuva sekoj kompir so pavlakata i se pecat uste 5 min..Se sluzat topli i se prevkusni.Probajte!!!
Аватар на корисникот
maried

Фем почетничка
 
52
Мислења: 22
Зачленет: 29 Јун 2010, 15:50

Мислење 01 Јул 2010, 08:07

Повеке ги сакам пржени и ги јадам најчесто со растопен кашкавал одозгора ммммммм... највкусно ми е ова :D :D
Аватар на корисникот
nice.girl9090

Сино цветче
 
63185
Мислења: 348
Зачленет: 21 Јун 2010, 19:18

Врати се на Рецепти

Кој е онлајн

Оваа категорија моментално ја разгледуваат: Нема регистрирани корисници и 22 гости