maculef напиша:vaka devojki 3 goni sum seksualno aktivna,no nemozam da se odlucam da odam na ginekolog,strav mi e mnogu,bidejki drygarka mi mi rece deka koga bila mnogu ja bolelo i celo vreme placela i mu velela na ginekologot deka ja boli pregledot,no toj i rekol deka e normalno,devojki kazete mi posle ova kako da se nateram sebe si da otidam,ako ima nekoj nekoe klipce od na net neka mi prati da vidam kako toa izgleda,sto ti stava vo vaginata i kako izgleda toa vo koja forma i taka nataka ve molam pomognete mi.......
Ајде пак јас

ти става спекулум најверојатно тоа ја болело бидејќи е железен( ако сакаш да видиш како изгледа пиши на гугл спекулум ќе ти искочат безброј слики од него, има различни но од прилика така изгледа), мене никогаш не ме болело ама се дешава понекогаш, најдобро за тебе да си купиш спекулум за еднократна употреба, пластичен е, некои 30тина денари во Зегин, многу подобро е со тој и похигиенски кај кај , зашто само на тебе се употребува. Она што е есенцијално за секоја жена е пап тест + колпоскопија, потоа можеш ако сакаш да си направиш и микробиолошки брисеви, нема врска дали имаш или немаш некои симптоми, многу опасни бактерии може да се скриени а да не даваат симптоми , а да прават проблеми таму долу

потоа може да те види и со вагинално ехо. Тоа е тоа, друго што да ти прави нема

ништо страшно и кратко трае се на се нема ни 10 минути