ТЕМА: Гинеколошки преглед

Мислење 02 Фев 2012, 20:17

maculef напиша:vaka devojki 3 goni sum seksualno aktivna,no nemozam da se odlucam da odam na ginekolog,strav mi e mnogu,bidejki drygarka mi mi rece deka koga bila mnogu ja bolelo i celo vreme placela i mu velela na ginekologot deka ja boli pregledot,no toj i rekol deka e normalno,devojki kazete mi posle ova kako da se nateram sebe si da otidam,ako ima nekoj nekoe klipce od na net neka mi prati da vidam kako toa izgleda,sto ti stava vo vaginata i kako izgleda toa vo koja forma i taka nataka ve molam pomognete mi.......

Ајде пак јас :lol: ти става спекулум најверојатно тоа ја болело бидејќи е железен( ако сакаш да видиш како изгледа пиши на гугл спекулум ќе ти искочат безброј слики од него, има различни но од прилика така изгледа), мене никогаш не ме болело ама се дешава понекогаш, најдобро за тебе да си купиш спекулум за еднократна употреба, пластичен е, некои 30тина денари во Зегин, многу подобро е со тој и похигиенски кај кај , зашто само на тебе се употребува. Она што е есенцијално за секоја жена е пап тест + колпоскопија, потоа можеш ако сакаш да си направиш и микробиолошки брисеви, нема врска дали имаш или немаш некои симптоми, многу опасни бактерии може да се скриени а да не даваат симптоми , а да прават проблеми таму долу :devil: потоа може да те види и со вагинално ехо. Тоа е тоа, друго што да ти прави нема ;) ништо страшно и кратко трае се на се нема ни 10 минути :)
anastasijaki

Жолто цветче

573616
Мислења: 1286
Зачленет: 02 Фев 2011, 22:09
Локација: Скопје
If i know what love is, it is because of you ! <3

My love for you is a journey... starting at forever, and ending at never.

Слика

Мислење 03 Фев 2012, 15:36

crazyinlove19 напиша:
mamamia00 напиша:devojki ajde dadete mi malce hrabrost i na mene da posetam ginekolg.veke nekolku godini sum seksualno aktivna no premnogu mi e strav da otidam znaci ne mi e sram tuku strav da ne mi najdat nekakava bolestija pu pu ne daj boze hipohondrik sum si jas ogromen :) a vo posledno vreme imam i nekakvi problemi i pak mi e strav da otidam no nekako sobiram sila za slednata nedela...

Ако барем малку мислиш на себе и на своето здравје, ќе собереш храброст и ќе отидеш. :!: Не е ништо страшно.
И ако има нешто, подобро е да се открие на време, нели?

taka e vo pravo si :) veke zakazav za slednata nedela mecka strav mene ne strav :))
mamamia00

Фем почетничка

02
Мислења: 9
Зачленет: 12 Дек 2011, 19:26

Мислење 05 Фев 2012, 14:53

имам веќе прашано колку се микробиолошките тестови,околу 250 300 ,зависи ми кажаа дека се..е сеа ме интересира колку се плаќа кај гинекологот се на се за направени 2 теста без ехо и пап.,плус се плаќа и сама ли треба да ги однесам тестовите? матична ми е докторката од гинеколошка ординација мама :) :*
Nenasitni

Бело цветче

69
Мислења: 77
Зачленет: 10 Авг 2011, 14:21

Мислење 05 Фев 2012, 20:55

Nenasitni напиша:имам веќе прашано колку се микробиолошките тестови,околу 250 300 ,зависи ми кажаа дека се..е сеа ме интересира колку се плаќа кај гинекологот се на се за направени 2 теста без ехо и пап.,плус се плаќа и сама ли треба да ги однесам тестовите? матична ми е докторката од гинеколошка ординација мама :) :*

Значи не се 250-300 туку се 200 со сигурно ти кажувам. 4 бриса( цервикс, вагина и брис за кламидија и брис за уреаплазма), овие 4 ти се 200 ако направиш 1,2 сигурно ќе е помала цената, толку се плаќа како партиципација. Гинекологот може да ти земе пари за зимањето на брисеви сега зависи колку 100-200 денари кој како сака толку ќе ти земе искрено кажано :D обично брисевите сама си ги носиш, освен ако не ги носи самиот гинеколог кој секако и за тоа ќе ти земе додатно пари ;) најубаво сама да си ги однесеш , нема гужва на микробиологија како порано :)
anastasijaki

Жолто цветче

573616

Слика

Мислење 05 Фев 2012, 22:19

Девојки ај ве молам препорачајте ми некој добар гинеколог во систина, и дали снаете колку коште еден комплетен преглед во систина
varsa

Бело цветче

30
Мислења: 65
Зачленет: 18 Окт 2011, 18:55

Мислење 05 Фев 2012, 23:45

varsa напиша:Девојки ај ве молам препорачајте ми некој добар гинеколог во систина, и дали снаете колку коште еден комплетен преглед во систина

Имаш ценовник на страната на систина таму можеш да си видиш се ;) уствари еве ти http://www.sistina.com.mk/images/cenovn ... stina1.pdf . :D Добар гинеколог сите освен Иванов тој не ми остави добар впечаток ич.
anastasijaki

Жолто цветче

573616

Слика

Мислење 07 Фев 2012, 22:59

Девојки во форумов прочитав неколку коментари слични на мојот проблем но не успеав да прочитам конкретен одговор эа девојка која била на гинеколог после ова....јас пап направив пред 5 месеци и беше во ред. Минатиот циклус, а еве и сега многу по обемно ми се случува да пред и по циклус имам кафена боја..темно кафена боја и овој месец крварев само 1 ден ( инаку крварам 3 - 4 дена ). Сакам эа 3 до 4 дена да одам на гинеколог, но многу сум испалешена эаради тоа ова ми се нема никогаш случено имам 23 години и редовно посетувам гинеколог!Датумот ми е редовен немам никакво доцнење само што крварев многу малку, а целиот исцедок еве 3та дена по ред ми е темно кафен и многу малку мислам само по 3-4 капки слично како вагинален секрет . Ако го имал некој истиот проблем Ве молам кажете ми эа што се работи бидејки не можам да иэдржам. А, во мегувреме немам односи со дечко ми додека не си го решам проблемот!
Ве поэдравувам! **
MaciZ

Фем почетничка

01
Мислења: 3
Зачленет: 07 Фев 2012, 22:46

Мислење 08 Фев 2012, 12:24

magic напиша:
femina90 напиша:a kolku cini eden ginekoloski pregled na privatno? i kade vaka ste odele, kade bi preporacale?

Прво кажи ни од каде си, а после ќе ти препорачаме :D . А за пари секаде мислам дека е различно. Мене во Битола приватно за Пап тест и за ехо првиот пат ми зедоа 500 денари мислам, не ме држи за збор. Позз

а каде бесе ти на гинеколог во битола?те молам кажи ми...
crnamacka01

Сино цветче

101
Мислења: 148
Зачленет: 01 Ное 2011, 15:23

Мислење 08 Фев 2012, 12:31

девојки ај ве молам доколку има некоја од битола да ми препорача добар гинеколог жена...ве молам,,која може да ми биде матичен...
crnamacka01

Сино цветче

101

Мислење 08 Фев 2012, 13:27

девојки,јас веке закажав на гинеколог,да си имам матичен,и да направам комплетен преглед.многу ми е страв и срам,како ли ќе отидам?изгледа зборував со докторот на телефон,срцето ми застана.....охрабрете ме малку,многу ми е страв......и срам.леле како ли ќе го издржам тоа?
crnamacka01

Сино цветче

101

Врати се на Секс

Кој е онлајн

Оваа категорија моментално ја разгледуваат: Нема регистрирани корисници и 13 гости

Site Meter