Величествениот век (Мuhteşem Yüzyıl) [Канал 5]

Дискусија во 'Серии и емисии' започната од t.w.e.e.t.y, 15 декември 2011.

1. nena2010

nena2010 Форумски идол

Се зачлени на:
    21 декември 2010
    Пораки:
    19.670
    Допаѓања:
    126.519
    Утре е финалето на втората сезона. Ибрахим го нема во третата па очекуваме утре да летне.

На BI-44 му/ѝ се допаѓа ова.
  2. crtanfilm

crtanfilm Нов член

Се зачлени на:
    28 април 2012
    Пораки:
    581
    Допаѓања:
    80
    Ама зборуваш за во серијата што му рекла а во серијата ептен многу менуваат и баш за хурем прочитав дека таму била неколку години пред да се запознае со султанот значи не како што беше во филмот. имало критериуми за да стане избрана на султанот како што пишуваше, обично биле девици, неколку години ги учеле не само образование туку и еротика и заведување, не било тоа така лесно да се стигне до султанот, имало многу критериуми.

3. Hurrem-Aleksandra

Hurrem-Aleksandra Истакнат член

Се зачлени на:
    13 март 2012
    Пораки:
    640
    Допаѓања:
    413
    Михримах ептен е опасно девојчето :o
    Уште една работа за која се изненадив е тоа дека Султанот сам си јаде :?: Покрај неговата софра никој не седи дури ни Мустафа и Мехмед, тие јадеа со тој таткото на Ајбиге. Мехмед многу ми беше сладок со тоа на главата :D бело, ама убаво му стоеше :) Жал ми е за Хатиџе она се зацрнила а па овој кога ја виде Ибрахим направи фаца како да не сака да ја види ама немаше избор и отиде кај неа а па оваа глупава целата среќна и возбудена ццц за кого за тој проклет човек??? :puke:
    Сулејман не е ни свесен за вистинската природа на овој човек и ќе му го упрости животот на тој што и
    ставал рогови на сестра му браво :clap: ама битно е дека на крај ќе се освести и ќе го уништи.
    Тие што се понапред ќе дознае ли Сулејман за прељубата на Ибрахим со Нигер?

4. cat250

cat250 Популарен член

Се зачлени на:
    11 мај 2012
    Пораки:
    594
    Допаѓања:
    398
    Величествената и Хурем ке знаат а за другите ке видиме утре

На Hurrem-Aleksandra му/ѝ се допаѓа ова.
  5. Smurfette.M

Smurfette.M Популарен член

Се зачлени на:
    13 септември 2011
    Пораки:
    1.072
    Допаѓања:
    621
    ^^
    и Даје знае(ше)

Михримах колку е опасна ееј, хаха :lol: како ја намести робинката...па и колку беше убедлива :D а Мехмет..не смее ни збор да каже :lol: се гледа која и е мајка :lol: :lol:

6. cat250

cat250 Популарен член

Се зачлени на:
    11 мај 2012
    Пораки:
    594
    Допаѓања:
    398
    Да неа ја заборавив она прва дозна

7. Mahidevran.I

Mahidevran.I Истакнат член

Се зачлени на:
    3 април 2012
    Пораки:
    19
    Допаѓања:
    7
    Информирана сум за историскиот дел, нема потреба од објаснувања. Само што во серијата повеќето случувања се плод на фантазија. Сакаш да кажеш дека ако е владетел не е способен да води приватен живот? Ако одиме според историја, немало ни онаква борба помеѓу Хурем и Величествената. Тој е император, ама во серијата гледам дека има баеги слободно време а не прави ништо за да ги смири работите. Ако се вмеша тоа е за да ја заштити Хурем, а кога Хурем им прави нешто на неговите тој стои настрана (освен вчера што и се развика за Мустафа, ама пак е џабе, таа ќе го направи своето пак) што значи дека не е еднаков кон сите членови на семејството. За Ибрахим кажав веќе што мислам. Ем не е папучар како Сулејман, ем успеваше две куќи да одржи. :) И функцијата цело време ја вршеше како што треба, Сулејман не е фер кон него.

“Хурем ми ја срамиш расата“ не го сфатив овој дел :^)
    Не е важно, јас нешто си зборувам што ми лежи :) , кој разбра, разбра. Како и да е лош приказ на Хурем султан и физички и карактерно, знам дека нема да се согласиш, ама тоа е.

8. Ubava-Crvenokosa

Ubava-Crvenokosa Истакнат член

Се зачлени на:
    3 април 2012
    Пораки:
    184
    Допаѓања:
    80
    Не знам од каде ти прочита “историја“ во мојот коментар јас го наведов она како е прикажано во серијата дека Валиде управува со Харемот и го искажав мислењето (според мене) дека е глупо ако Сулејман се става меѓу интригите на жените и дека не се замара со тоа затоа што си има задолжен човек за таа работа. Слободно време? Јас колку што приметив Сулејман кога е во својата одаја сам или прави накит, стратегии за походи, или чита книга на тераса човекот нонстоп работи или прави нешто. Само Хурем ја штител :D Не би рекла баш. На Махидевран ништо не и стори кога ја отру неговата Хурем и тоа бремена, Мајка му и го убила коњот на Хурем ништо не направил и многу му беше гајле што Нилуфер настрада НЕВИНА и тоа за еден коњ, Махидевран и Валиде ги натераа робинките да ја запалат жива Хурем мислиш дека Сулејман не знае? Тој самиот кажа дека знае за се што се случува и што направил тој - НИШТО! На Хурем и даде предупредување да не се стави меѓу него и Мустафа и тоа со оштар поглед како да му е непријател на него и после не бил еднаков кон сите членови да како да не |( Хурем не е единствената на која и мижи очи Сулејман. Тој може е папучар ама и тој си ја врши функцијата како што треба Ибрахим не е единствениот. Ибрахим заслужува и полошо да му се стори многу ме интересира што би направил Сулејман кога би дознал за Ибрахим и Нигар па да видиме дали и тогаш ќе биде нефер кон него |( И секако дека не се согласувам со тебе! Не би можела да замислам друга која би го толкувала ликот на Хурем Султан и физички и карактерно како што ја толкува Мерием Узерли и јас знам дека нема да се согласиш АМА ТОА Е...

9. Mahidevran.I

Mahidevran.I Истакнат член

Се зачлени на:
    3 април 2012
    Пораки:
    19
    Допаѓања:
    7
    А ДА ГИ СМИРИШ МАЛКУ КОМЕНТАРИТЕ ОВДЕ НА ТЕМАТА НЕ БИ БИЛО ЛОШО. Само сапуница е и тоа доста наивна. И малку на објективност исто така не би било лошо. Јас не реков дека треба харемот да го чува 24/7, туку нели може семејството да си го прибере. За тоа што се случи со робинките, единствено ми е жал за тоа што и го пресекоа јазикот не една од нив, а за Хурем и не баш, таа да беше во можност истото ќе им го правеше на останатите, што веќе му го кажа на малото девојче (кое многу убаво го воспитала се гледа :) ). Ако е Хурем таа што е во право, зошто му прави онака на Мустафа, нели Величествената и Махидевран и наштетија, зошто му ја испрати Нора да го контролира и да го шпионира? Така само и него нека го прави непријател и себе и на нејзините деца. Ибрахим ја изневерува Хатиџе, ама и другите си имаат жени колку сакаат и тоа за нив е легално, само тој не смее. Ибрахим не заслужува ништо полошо од Хурем, Сулејман не му го прави ова затоа што врши правда, туку затоа што се чувствува загрозен од него. А за улогата на Хурем (не мислев дека толку лично ќе го сфатиш за да ми одговараш на се, божем Мерием Узерли научила македонски и се зачленила на форумот) можеле многу подобар избор да направат.
    Ја читам темата и зошто вие што навивате за Хурем се контрате кога некој ќе каже различно мислење од вашето, а гледате дека во серијава не се работи за позитивни и негативни ликови? Оставете луѓето да си се изјаснат :)

10. nena2010

nena2010 Форумски идол

Се зачлени на:
    21 декември 2010
    Пораки:
    19.670
    Допаѓања:
    126.519
    Еве ви ја најавата за вечерашното финале

http://www.youtube.com/watch?v=rsOnr-jjovQ

Превод

Мустафа:Можеби ќе треба да седнам на тронот пред време. Треба да бидам спремен на тоа. Кога ќе дојде тој ден јас ќе владеам со светот.

Хатиџе: Дали детето што го носиш е на Ибрахим?

Мустафа: Јас ќе одлучувам за судбината на оваа голема империја.

Хурем: Ние ќе го завршиме султанувањето ( владеењето) на Махидервна, без оглед колку ќе не чини тоа.

Слугинка: Која си ти да и го загрозуваш владеењето на Махидерван?

Хатиџе: Ова ти го напиша?

Хурем: Да Султанке, имам сведок, султанке сакам да го ислушате.

Ибрахим: Како ти...??

Хурем: Признај Ибрахиме, ова е твојот крај. Зврши се. Ја изгуби играта.

Сулејман: Кој и да сака да го завземе мојот трон ќе заврши вака Ибрахим Паша!!!.

Хурем: Оваа борба ја добив јас.

11. orhideea

orhideea Форумски идол

Се зачлени на:
    19 септември 2011
    Пораки:
    5.991
    Допаѓања:
    66.495
    Хирем ќе дознае дека незината ќерка Михримах и ја скрши круната
    но нема да ја кара нели сепак и е ќерка

И така Хуремка си остана без круна

12. tessie

tessie Форумски идол

Се зачлени на:
    11 ноември 2010
    Пораки:
    5.770
    Допаѓања:
    23.801
    Шуќур,
    барем нова круна си доби дебелата.
    Ај со среќа...

13. nena2010

nena2010 Форумски идол

Се зачлени на:
    21 декември 2010
    Пораки:
    19.670
    Допаѓања:
    126.519
    Зашто ми ја викаш Хурем дебела?? Јас си ја сакам ваква. Баш ми е женстена а не страчка исушена како махидерван. :lol:

На musicgirl55, Ubava-Crvenokosa и meandyou им се допаѓа ова.
  14. tessie

tessie Форумски идол

Се зачлени на:
    11 ноември 2010
    Пораки:
    5.770
    Допаѓања:
    23.801
    Не ме сфати...јас баш поштувам жени со облини и јас не сум страчка самата нити сакам да бидам. Но коа некој ме иритира како лик и најмалиот недостаток му го потенцирам ко да е нешо аауу (ете имам м*да, си ја признав мааната најотворено :lol: ). Инаку има убави облини раскошна е, ама ме нервира тој нејзин подбрадок...главата, лицето ја прават всушност да изгледа дека е којзнае колку дебела а во телото ми е баш згодна.

По мое на Махидевран баш и` личи повеќе да е послаба, не би можела да ја замислам пополничка...индивидуално е до конституција, а и до вкус...од друга страна пак на Хурем нема да и` личи послаба пошо има раскошна коса, пополни усни, убави крупни очи, на марсовец ќе личи ако е слаба.

15. pupi.girl

pupi.girl Популарен член

Се зачлени на:
    21 јули 2011
    Пораки:
    4.464
    Допаѓања:
    7.841

Нема! Султанот нели ќе му речи Прагали, прости ми! :)

16. nena2010

nena2010 Форумски идол

Се зачлени на:
    21 декември 2010
    Пораки:
    19.670
    Допаѓања:
    126.519
  17. pupi.girl

pupi.girl Популарен член

Се зачлени на:
    21 јули 2011
    Пораки:
    4.464
    Допаѓања:
    7.841

Ќе видиме вечер, јас како што гледав за во наредната епизода Сулејман ќе оди таму каде што ќе биде затворен Ибрахим и ќе му рече Паргали, прости ми! :)

18. nena2010

nena2010 Форумски идол

Се зачлени на:
    21 декември 2010
    Пораки:
    19.670
    Допаѓања:
    126.519
    Pupi ова што го пратив е од финалето што вечер ќе игра во Турција не кај нас. :D

На pupi.girl му/ѝ се допаѓа ова.
  19. lolyta777

lolyta777 Популарен член

Се зачлени на:
    12 јануари 2011
    Пораки:
    2.337
    Допаѓања:
    6.908
    Втората најава од вечерашното финале во Турција.
    https://www.facebook.com/photo.php?v=461237380552997

Ако Хатиџе му прости на Ибрахим, тогаш :x само ќе си потврдам себе си дека е најголемата ќурка во цела серија.
    Инку да прашам, ова вечер ќе биде последна епизода од 2-та сезона, а кога ќе почне да се емитува 3-та? Пауза ли ќе има летово?

20. Sara123

Sara123 Популарен член

Се зачлени на:
    30 мај 2011
    Пораки:
    3.279
    Допаѓања:
    2.306
    Леле.. :) :) Баш сум среќна.Ми го разубаве денот.Султанот и рече на ХУрем од сега па натака ти ќе управуваш со харемот. Оу јеа.. :rock: