Женствени, елегантни, гламурозни, воздржани, а сепак, сексапилни, провокативни и предизвикувачки. Екстравагантни понекогаш. Уникатни. Неповторливи. Единствени. "In order to be irreplaceable one must always be different.”-Coco Chanel. Што мислите за тогашниот стил ? Му недостига ли на Холивуд тогашниот стил? Дали е сеуште запазена класиката? Што мислите? Проследете ја темава со слики, фустани, накит, гламурозна шминка и величесвен став на незаборавните холивудски диви, Лиз Тејлор, Софија Лорен, Брижит Бардо, Мерлин, Одри...Слики, слики, слики и став секак Лиз..дефинитвно најгламурозната жена на сите времиња, секогаш во изобилство од дијаманти, накин, фустани со екстремно тесна половина и величествени фустани. Мерлин...неисцрпна жена, честопати во црвено што извонредно и стои, многу накит и секако, плени со сексапил и еротика.
Софија Лорен, не толку гламурозна, повеќе секси, но сепак може да одвојам многу слики каде изгледа величествено. И црвената како израз на гламурозност е неизбежна и кај Софија...
Ах, ги обожавам жените од стариот Холивуд. Толку се прекрасни, убави, сензуални и тоа без да се трудат многу. Пробувам на елегантните настани (свадби и сл.) да се угледувам на нив.
Ava Gardner, на дедо ми омилената Мене не ми е многу убава, ама страшно е згодна. Други вака, култни актерки: Грета Гарбо Ингрид Бергман Бет Дејвис А зачудувачки е стварно, како секоја кога ќе стави црвен кармин изгледа буквално како слика. Не сум фан на фризурките, ама стварно гламурозно изгледаат.
Вероника Лејк и нејзината коса...ретко се наоѓаат слики со неа во гламурозно издание, но оние што може да се видат се преубави... Натали Вуд, моја фаворитка, слатка, симпатична, секси и секако елегантна.
Софија Лорен е совршенство од жена, вакви веќе не прават. Исто и Елизабет Тејлор, моите фаворити и најубави жени на сите времиња. Едноставно не се достигнува ова, ни анџелини ни лими ни бутур. Па Ким Кардашиан и Меган Фокс кога ќе ги споредат со Тејлор ми се повраќа, свашта.
Дајана Дорс..симпатична, често сметана за обичен секс симбол...но гламурот е присутен... Повторно доминира црвената... Многу накит и јака шминка...
Мислам дека некој погоре ја спомна Одри, ама да ја збогатиме темава уште повеќе со неа, бидејќи е извор на уникатност и единственост. Поинаква од сите, ненатрупана, едноставна а толку неодолива... Капчиња, марами, ракавци, очила, многу е штосна... Многу е слабичка, ама и стои, знае како да се носи и харизмата ја прави она што е...
Ингрид Бергман..не ми е нешто особено, ама да ја испочитуваме... Фустанов е преубав... Ете ги пак и бисерите...
Освен веќе набројаните лепотици и виситински модни двигателки сте ја заборавиле можеби најубавата и дефинитивно нај грациозната Catherine Deneuve. Инспирација и муза на многу дизајнери, лице на Шанел. Безвременска убавина Препознатлива по својата бујна и прекрасна коса Мене лично ми е прекрасна како црвенокоса Сега на 68 години,