Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Актуелни политички настани

Дискусија во 'Политика и настани' започната од Ariel, 3 август 2010.

1. Offspring

Offspring Форумски идол

Се зачлени на:
    14 јуни 2010
    Пораки:
    7.163
    Допаѓања:
    27.006
    Мене вие сте ми најсмешни со теориите на заговор :D
    Светските сили моментално незнаат главата кај им е, до Македонија им дошло.
    Русија нема никакво влијание на Балканот. Апсолутно никакво. И Русија кур не ја боли за нас. И за Србија исто, нив само им викаат ние ве сакаме :D Ни во Црна Гора немаат влијание повеќе, иако огромен Руски капитал се слеа таму.

2. presiosaP

presiosaP Популарен член

Се зачлени на:
    30 октомври 2014
    Пораки:
    854
    Допаѓања:
    2.208
    А мене пак не ми е јасно велите дека позицијата ја украла власта ,а кога ке дојде опзицијата на власта нема да ја украде така ке стои нели ехх бреее...Значи само да се напаѓа а не се гледа реаланта слика..Работата е да се дојде до фотелја ..

3. Offspring

Offspring Форумски идол

Се зачлени на:
    14 јуни 2010
    Пораки:
    7.163
    Допаѓања:
    27.006
    Фотељата секако некој ќе ја има.
    А јас најмалку сакам Грујо да ја има. Сотоната подобро нека владее со Македонија, сигурно има барем малку душа и сочувство, затоа што видовме дека Груевски го нема тоа.
    Да потсетам:
    Maлиот рикнал на плоштад, а најјако ќе беше да не бил наш туку од сдсм.
    Миле ми текна абе дај тоа со динамитот побрзо да не губиме време па да си бидеме мирни после цел мандат.
    И многу други работи кои ги слушнавме.
    Треба да си ќутиме?
    Да ги погалиме?
    Досега требаше обесени на плоштад за мадиња да висат и да ги маваме нив со јајца а не по стиропорот.

На JuLleE, kjukli, Annath и 6 други им се допаѓа ова.
  4. hardcore

hardcore Истакнат член

Се зачлени на:
    8 јануари 2016
    Пораки:
    142
    Допаѓања:
    239
    Каде прочита во мојот пост дека Русија треба да ја боли кур за некој? Мене кур не ме боли за Србија, Црна Гора и босанската дупка каде живееш, сакам да биде стабилно таму каде што живеам јас.

5. Offspring

Offspring Форумски идол

Се зачлени на:
    14 јуни 2010
    Пораки:
    7.163
    Допаѓања:
    27.006
    Тотално ирелевантно е каде живеам јас.
    Отвори тема за Босна ќе дискутираме.
    Јас ти кажувам дека светот кур го заболе за нас моментално имаат многу поголеми проблеми.
    Само се тешите со теории на заговор дека мрачни сили и странски служби сакаат да не уништат.
    Уште еднаш.
    Го заболе светот за нас. Ние сме ништожни, изолирани од сите, и од првите комшии сме изолирани.
    А Русија ја спомнав бидејќи ја спомна и ти.
    Да ти доловам дека Русија овде нема никакво влијание.

6. hardcore

hardcore Истакнат член

Се зачлени на:
    8 јануари 2016
    Пораки:
    142
    Допаѓања:
    239
    Русија не ја спомнав во контекст во кој ја спомна ти.
    Уште еднаш. Кур не ме боли за Босна да отварам теми. Ти од таму ништо не знаеш што се дешава на граница со Косово и кој све преминал кај нас затоа не ми кажувај мене.

7. Offspring

Offspring Форумски идол

Се зачлени на:
    14 јуни 2010
    Пораки:
    7.163
    Допаѓања:
    27.006
    Јас ли сум крива оти на границата со Косово секој си поминува како сака?
    Кој го дозволува тоа?
    Јас? Ти?
    Го бараш виновникот на погрешно место.
    Ти советувам и тебе, постојат веб страници, блогови, ФБ страници до Владата на РМ обрати им се и прашај ги, зошто границата со Косово ја поминува кој си сака?
    Се можеш да ги прашаш, затоа што за минативе 10 години само они и треба да знаат и да бидат единствените каде се бара одговорност.
    Прашај ги и зошто за 10 години одврзани раце не го уапсија Бранко Црвенковски, Љубчо, Бучко итд.
    Јас навистина незнам да ти одговорам зошто и како.
    Да бев јас 10 години премиер на Македонија од кои 7 години се трудев, бујрум прашај ме.
    Ако те боли за Босна, зошто ја вмеша во муабетов? Јас никаде не ја спомнав.

8. hardcore

hardcore Истакнат член

Се зачлени на:
    8 јануари 2016
    Пораки:
    142
    Допаѓања:
    239
    Не се криви странците, криви се петардите македонски.

9. hardcore

hardcore Истакнат член

Се зачлени на:
    8 јануари 2016
    Пораки:
    142
    Допаѓања:
    239
    Кој тебе те окриви за нешто за државни граници.
    Љубчо да го апсат? :D Груевски беше министер во владата на Љубчо, да не сакаш сам себе да се апсеше?
    Тука се сите корумпирани. Таков е менталитетот. Ништо нема да решите со тие протести. Бетер ќе биде. Јас да ви кажам и тука се одјавувам.

10. Offspring

Offspring Форумски идол

Се зачлени на:
    14 јуни 2010
    Пораки:
    7.163
    Допаѓања:
    27.006
    Па ти мене ме праша дали знам за границата со Косово.
    Која беше поентата?
    Јас те упатив на вистинската адреса да си прашаш зошто секој си влегува и излегува на таа граница наоружан до заби.

11. ЈеленаЏиш

ЈеленаЏиш Истакнат член

Се зачлени на:
    23 февруари 2015
    Пораки:
    511
    Допаѓања:
    1.891
    Јас мислам дека крадењето, лажењето, подмитувањето ни е впишано во генетскиот код.

Кој сакате, од каков состав сакате, ставете го на власт истото ќе го прави. Не ми се верува со каков народ живееме.
    Мислам дека ќе се префрлам во темата за бугарски пасоши. :worried:

На MiloMalo му/ѝ се допаѓа ова.
  12. kolovoz

kolovoz Популарен член

Се зачлени на:
    9 мај 2011
    Пораки:
    1.667
    Допаѓања:
    6.230
    @presiosaP @Abeja ни префрлате зошто го поддржуваме Заев за протести и постојано не потсетувате колку тие краделе пред 10год. Ни објаснивте детално за тешката финансиска состојба во која сте биле пред 10год. Но едно ме чуди, зошто сега го поддржувате Стевче во контра протести, кога пред 10год тој беше дел од виновниците за вашата состојба? Се му простивте толку лесно?

На LivingGlam, JuLleE, kjukli и 9 други им се допаѓа ова.
  13. Strumka22

Strumka22 Истакнат член

Се зачлени на:
    16 јули 2013
    Пораки:
    894
    Допаѓања:
    2.444
    Јас мислам дека нив ги боли повеке уво, за Маедонија од домашние политичари, нив да ги болеше уво, немаше да гледаат само за свои џебови туку нивната имотна состојба ќе беше одраз на општеството во кое живееме. Ако сакаме да влеземе во сојуз или заедница на други држави од кои би имале корист а без нив тешко дека воопшто би напредувале, тогаш мора да не доведат во ред барем за основните работи. Дали ти би пуштила багабонти дома? Знаеш ли што воопшто значи Македонија да се откаже од членство во нато и ЕУ? Ние не сме русија за да можеме да си го дозволиме тој луксуз. Погледнете ја туција како членка на НАТО, каков бенефит имаше што е членка на нато во „судирот“ со Русија.
    Користите термини кои само сте ги слушнале без да го знаете нивното вистинско значење.
    Оооооо па ти си бил умен дечко, браво убаво кажано од збор до збор. Секоја паметна власт и цура ќе сака да ги слушне критиките и да извлече од нив поука, само забегана власт и цура сакаат само да и ласкаат :)
    Да не ја заборавиме неговата изјава од позиција на министер за труд и социјала дека работниците се заштитени како мечки.
    На наредниве избори незнам зошто некој би гасал за Стевчо кога може да си гласа дирекно за Груевски.

Последна измена: 16 април 2016
  14. HellAngel

HellAngel Активен член

Се зачлени на:
    10 април 2016
    Пораки:
    348
    Допаѓања:
    136
    Затоа што Груевски ќе станеше како Ким Јонг Ун во лицето на меѓународната заедница.Гледај А1 кога го затворија колкава фама се дигна а не БЦ со 10 милијарди евра украдени да го уапсат.Затоа што има нарко-хулигани и тешки испрани мозоци кои ќе направија поголеми проблеми од овие неколку дена.Кога ќе одговара БЦ за транзицијата и каде заминаа 10 милијарди евра,2 тона хероин од МВР,кога Шеќеринска ќе одговара за нејзините бомбона бизниси,кога Хари Костов ќе одговара за прогонството на Лавовите и дргуте од тоа време,ете тогаш ќе треба и Груевски,и Јанкуловска,и Јанакиевски и Мијалков да одговараат.НЕМА ПРАВДА НЕМА МИР.

15. Offspring

Offspring Форумски идол

Се зачлени на:
    14 јуни 2010
    Пораки:
    7.163
    Допаѓања:
    27.006
    Хахахаха а вака пак не стана Ким Јонг Ун.
    Верувам дека да го уапсеше народот ќе имаше повеќе разбирање.
    10 години се на власт. Првите 4 Бранко им остави хаос. Наредните 3 Бранко беше крив, а сите тие 7 заедно, Груевски се трудеше. Знам, бидејќи овде на форумот се заебававме пред неколку години како он се труди, а 7 години поминаа. Верувам дека со ваква медиумска машинерија каква што имаат, многу глатко ќе им поминеше апсењето на Бранко, народот ќе си проголташе ко ништо да не било. сдс малце ќе поцрцореа и сите среќни и весели.
    Нема оправдување затоа што не ги поапси. Затоа што они не отидоа во зандана, нема право Грујо да кажува кој крадел. Нека ги уапси па бујрум ќе праиме муабет кој е крив, а кој не.
    Дотогаш, виновниците се на друго место, и потсетувам, 10 години имаа да ги уапсат транзициските профитери, кои меѓу нив и нивното многу добро другарче и коалиционерче - Ѕинго.

На LollySky му/ѝ се допаѓа ова.
  16. HellAngel

HellAngel Активен член

Се зачлени на:
    10 април 2016
    Пораки:
    348
    Допаѓања:
    136
    ЧЕКАЈ! Ти стварно веруваш дека Груевски може да уапси човек со 10 милијарди капитал украден,човек умешан во трговија со нафта,со дрога со што ти не? Човек кој им ја даде пола Македонија на албанците?????????????????????????? Ти стварно веруваш во ова!?!?!?!??!? (facepalm)(facepalm)(facepalm)(facepalm)(facepalm)(facepalm)(facepalm)(facepalm)

17. zhap4e

zhap4e Форумски идол

Се зачлени на:
    27 март 2011
    Пораки:
    7.113
    Допаѓања:
    107.126
    На MilaP и Yipman2 им се допаѓа ова.
  18. LollySky

LollySky Популарен член

Се зачлени на:
    7 јануари 2016
    Пораки:
    2.953
    Допаѓања:
    14.017
    Помеѓу другото, и твојава ксенофобија е страшна работа. 21ви век е, време е да сфатиш дека НЕ постојат етнички чисти држави. За среќа земјава е мултиетничка и мултирелигиозна, таква била, и таква ќе остане. Доста веќе со национал-социјализмот.

На deliza, kim.k, ЈеленаЏиш и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  19. Yipman2

Yipman2 Форумски идол

Се зачлени на:
    3 октомври 2010
    Пораки:
    4.029
    Допаѓања:
    25.021
    Фотката е на Ванчо Џамбаски.

На JuLleE, kjukli, Bozica1980 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  20. HellAngel

HellAngel Активен член

Се зачлени на:
    10 април 2016
    Пораки:
    348
    Допаѓања:
    136
    За последиците од твојот ЕКСТРЕМЕНТ ЛИБЕРАЛЕН МУЛТИКУЛТУРАЛИЗАМ,види СРЕБРЕНИЦА.Таму беа многу мултикултурни,со многу мешани бракови па види што се случи.Фала.