1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Како побрзо да ми расте косата?

Дискусија во 'Коса' започната од skorpija1992, 23 декември 2009.

1. OnlyGirl1

OnlyGirl1 Истакнат член

Се зачлени на:
    5 октомври 2011
    Пораки:
    76
    Допаѓања:
    9
    па мене ми кажаа дека во 400мл шампон доволно е 50мл пентанол .Но право да ти кажам не сум пробала што како...Велат пентанолот создавал првут :?: Сепак не сакам да навлезам од еден проблем во друг :)

2. beached

beached Истакнат член

Се зачлени на:
    21 декември 2010
    Пораки:
    624
    Допаѓања:
    1.697
    Разговарав со фризерката за Фитовал,пошо него го користам моментално и ми рече дека не бил добар,а јас го користам релативно краток период и рано е за да кажам дали има ефект или не.
    Ми даде таа рецепт за правење смеса и ми рече дека била многу ефикасна..па сеа ај да видиме.
    Инаку рецептата е вака :
    2 шампони од коприва,3 паковања AD3 капки. 3-4 лажици семе од коприва попарено во 100ml зовриена вода. Едно шише пантексол и едно шише кантарионово масло.

3. goddess.Of.chaos

goddess.Of.chaos Популарен член

Се зачлени на:
    1 јуни 2011
    Пораки:
    1.084
    Допаѓања:
    1.143
    Јас направив пакување со рицинусово, бадемово и ореово масло, пар саати, собрана косата, и нема мрдање од дома пошто погон за зејтин бев во главата. Ставив во шампонот само лажица пантенол, значи многу малце. Два пати со шампон исплакнав додека не се исчисти се`, маска на врвовите само. Без пегли, фенови, глупости, со пешкир само тапкање, сушење, гужвање... Јас поубава коса у живот не сум имала, најтопло препорачувам. Масла, шампон од коприва, маска на врвови, тоа е се`.

На Springy му/ѝ се допаѓа ова.
  4. Minnie89

Minnie89 Истакнат член

Се зачлени на:
    28 мај 2011
    Пораки:
    45
    Допаѓања:
    4
    Девојки јас некаде прочитав за масло од рузмарин дека било совршено за раст на косата,дали некоја има испробано? Исто така и за таблетки дермабион ако има некоја лично искуство ако може да ми каже дали имам ефект?

5. Butterfly15

Butterfly15 Популарен член

Се зачлени на:
    24 јуни 2010
    Пораки:
    1.147
    Допаѓања:
    2.620
    Jaс слушнав дека шампон од коприва бил многу ефикасен за раст на косата. Сите што ги прашав сите ми дадоа позитивен одговор за овој шампон. И плус ефтин бил околу 80 или 100 ден, во аптеките. Дали некоја од вас го има користено овој шампон па да слушнам уште неколку мислења пред да го купам. :)

6. OnlyGirl1

OnlyGirl1 Истакнат член

Се зачлени на:
    5 октомври 2011
    Пораки:
    76
    Допаѓања:
    9
    Па зависи...Мене косата ми ја правеше ко жива ограда....пробај,можеби на твојата коса нема да има таков ефект :)

7. martinuska

martinuska Популарен член

Се зачлени на:
    1 јули 2010
    Пораки:
    3.095
    Допаѓања:
    3.748
    Јас и претходно имам пишувано дека ко луда ми расте косата од тој шампон :lol:

8. varsa

varsa Истакнат член

Се зачлени на:
    18 октомври 2011
    Пораки:
    85
    Допаѓања:
    3
    Овој што е обичниот шампон од коприва за тој ли шампон зборите или има некој друг.........

9. martinuska

Се зачлени на:
    1 јули 2010
    Пораки:
    3.095
    Допаѓања:
    3.748
    мало е сликичево ама мислам ќе се види.
    јас овој го користам :)

10. varsa

varsa Истакнат член

Се зачлени на:
    18 октомври 2011
    Пораки:
    85
    Допаѓања:
    3
    еј фала многу не сум знаела за овоа , а тоа што пишува тука во ворумот некакви апчиња што се додавале во него ти ставаш апчиња или ..........

11. martinuska

Се зачлени на:
    1 јули 2010
    Пораки:
    3.095
    Допаѓања:
    3.748
    не, ништо не ставам. а на претходната страна го имам напишано ова, ама не сум го пробала се уште... :)

12. BonnielovesherClyde

BonnielovesherClyde Истакнат член

Се зачлени на:
    30 март 2011
    Пораки:
    45
    Допаѓања:
    5
    Ме интересира, дали убо ти влијае на косата, оти како шо спомнаја чупињата овај другиот ефтиниот од илирија, од коприва ко жива ограда ме праеше, стварно неможев крајот да си го најдам и одма го прекинав :D :) И отприлика за еден месец се гледат резултати? Поздрав :)

13. Butterfly15

Butterfly15 Популарен член

Се зачлени на:
    24 јуни 2010
    Пораки:
    1.147
    Допаѓања:
    2.620
    Девојки си купив Wash & GO од коприва, дали ќе има ефект од овој шампон или мора да е тој од коприва ефтиниот од 80 ден(што спомнавте погоре) ? Денес ја скратив косата и се покајав милион пати, многу ми е куса :( па затоа сакам сека да ми порасне побргу.

14. goddess.Of.chaos

Се зачлени на:
    1 јуни 2011
    Пораки:
    1.084
    Допаѓања:
    1.143
    Коприва или на Илирија, или оној Херба, мислам од Алкалоид е, уште поевтин. :)

На Butterfly15 му/ѝ се допаѓа ова.
  15. Sramezlivoto

Sramezlivoto Истакнат член

Се зачлени на:
    1 јуни 2011
    Пораки:
    268
    Допаѓања:
    100
    Пред една година немав навика да факам во репче, секогаш ми беше пуштена. Значи тогаш ми беше косата некаде до рамената. Потоа почнав да ја факам во решче и сега за една година ми порасна околу 8cm.
    Кога косата била затегната порите брзо лачеле и блакното побрзо растело :)

На Butterfly15 му/ѝ се допаѓа ова.
  16. goddess.Of.chaos

Се зачлени на:
    1 јуни 2011
    Пораки:
    1.084
    Допаѓања:
    1.143
    Ајдееее, јас па знам кога стои во репче и затегнато дека побрзо паѓа, лично и мене така ми се случи. :D

17. starfish

starfish Популарен член

Се зачлени на:
    31 јануари 2010
    Пораки:
    4.832
    Допаѓања:
    10.128
    Да не те разочарувам, ама 8 цм за една година е малку, освен ако не си ја скратила два-три пати по 2 цм.
    Башка не се препорачува да се носи косата често затегната, затоа што повеќе влакна паѓаат.

На sunfemina му/ѝ се допаѓа ова.
  18. sunfemina

sunfemina Популарен член

Се зачлени на:
    17 февруари 2011
    Пораки:
    1.731
    Допаѓања:
    843
    Toa значи дека во просек косата растела 5-6 милиметри т.е. пола сантиметарче на месец, така да тоа не е воопшто многу или надпросечно растење.

19. magde1990

magde1990 Активен член

Се зачлени на:
    23 ноември 2011
    Пораки:
    17
    Допаѓања:
    3
    vaka devojki ke vi kazam kako raste brzo kosa barem mene mi raste pobrzo odkoga go pravam slednovo veke 5-6 meseci i imam stvarno vidlivi razliki ja mijam kosata na sekoj 2-3 dena koristam sampon od kopriva i potoa stavm subrina ja plaknam kosata i na kraj pred da iskocam od kada stisnuvam zabi i so ladna vodna ja pominuvam kosatai potoa obavezno stavam kapki za kosa i posle toa ja susam kosata ja peglam i ne mi se ostetuva pozdrav probajte nema da zazalite :)))

20. starfish

starfish Популарен член

Се зачлени на:
    31 јануари 2010
    Пораки:
    4.832
    Допаѓања:
    10.128
    ^^
    Во принцип се препорачува да се мие косата со млака вода, а ние сме научени со топла, скоро жешка вода, што е штетна исто колку што се штетни и пеглите и феновите.
    Кога ќе ја поминеш со ладна вода после жешката, овозможуваш подобра циркулација кај темето, и веројатно тоа поттикнува раст.
    И претходно имам пишано за ова, или млака вода, или на крај со поладна, секако не грч ладна.