Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Свекрвите и снаите – проблеми

Дискусија во 'Брак' започната од zdravkova, 1 декември 2009.

1. mihael4e<3

mihael4e<3 Активен член

Се зачлени на:
    3 март 2016
    Пораки:
    135
    Допаѓања:
    196
    Епа кога не ти е под нос ќе се сакате, дома да ти е да те видам

На Luna91, Golden Rose, tanja manja и 5 други им се допаѓа ова.
  2. stetoskop

stetoskop Форумски идол

Се зачлени на:
    11 мај 2011
    Пораки:
    5.519
    Допаѓања:
    173.915
    Ok.

3. Offspring

Offspring Форумски идол

Се зачлени на:
    14 јуни 2010
    Пораки:
    7.163
    Допаѓања:
    27.006
    Поболно ќе ти биде кога ќе дигнеш спрат ќе вложиш, а она посекако ќе си влегува излегува и парадира кога си сака.
    Или бегај и вложувај на друго место, има ефтини куќи се продаваат сигурно на некоја ќе налеташ, со минимални улагања во неа и раат ќе си бидеш.
    Или ако веќе стварно мора и мора да биде таму, слушај ме едно нешто:
    Стави си врата од оние сигурносните што само одвнатре се отвараат. Таква врата има газдарицата каде што живеам, однадвор е округла квака без отварање само со клуч однадвор можеш да отвориш, а одвнатре се отвара нормално.
    Ќе имаш мир каков таков.

На rrrrrrrrrrrrrrrrrrrr, Golden Rose, tanja manja и 5 други им се допаѓа ова.
  4. stetoskop

stetoskop Форумски идол

Се зачлени на:
    11 мај 2011
    Пораки:
    5.519
    Допаѓања:
    173.915
    Abe mir ke ima koga e zaklucena vnatre,ama koga ke vleguva/ izleguva ?
    I pak vo ,,svekrvino,,ke sedi.

На kukla21 му/ѝ се допаѓа ова.
  5. Offspring

Offspring Форумски идол

Се зачлени на:
    14 јуни 2010
    Пораки:
    7.163
    Допаѓања:
    27.006
    Тоа секако, затоа реков ако стварно мора да биде таму спратот, таква врата му е мајката.
    Ќе створи еден вид дистанца и граница од сите непожелни и непоканети гости 8-|
    Стварно е раатска, никој неможе да ти се мува дома кога ќе му прдне и да си влегува и излегува без тропање/ѕвонење.

На Golden Rose, iki26, eloves и 3 други им се допаѓа ова.
  6. stetoskop

stetoskop Форумски идол

Се зачлени на:
    11 мај 2011
    Пораки:
    5.519
    Допаѓања:
    173.915
    Da,ama starata ako namisli da vleze vo ,,svoja,,kuća,ke vleze.
    Ako treba i niz odzak ke vleze,samo da dokaže deka ,,ima pravo,,.

7. CameliaMiller

CameliaMiller Форумски идол

Се зачлени на:
    12 август 2015
    Пораки:
    20.012
    Допаѓања:
    268.398
    Многу атер моми сте. Убаво ви викаат постариве да не ќутите, уште од почеток да се знае кој е кој.

На eloves, Minnie 1, rose60 и 2 други им се допаѓа ова.
  8. Offspring

Offspring Форумски идол

Се зачлени на:
    14 јуни 2010
    Пораки:
    7.163
    Допаѓања:
    27.006
    Од атер си страдаат :D
    На моменти сум си благодарна сама на себе што сум си асоцијална, и што од страт на мм му кажав дека многу многу луѓе и гужви ме кострешат.
    Се научи да го почитува таквото нешто.
    Колку повеќе атер правиш, толку повеќе на глава ти се качуваат.
    Подобро дистанца и линија во старт, да се плашат луѓето да ти проговорат, барем раат ќе си бидеш :D

На Tajnaotrovna, Golden Rose, zalosna и 6 други им се допаѓа ова.
  9. CameliaMiller

Се зачлени на:
    12 август 2015
    Пораки:
    20.012
    Допаѓања:
    268.398
    Исто, исто.
    Нејќам премногу присни односи со никого.

На Tajnaotrovna, Golden Rose и eloves им се допаѓа ова.
  10. baby-star

baby-star Популарен член

Се зачлени на:
    8 февруари 2012
    Пораки:
    2.471
    Допаѓања:
    10.904
    Не е начин, ниту решение антисоцијалност.
    Фактот што свекрвата по дифолт му е мајка на мажот не може да го занемари тоа што таа го родила, така да контактите со неговите родители низ животот се неминовни.
    Решенија од типот на блендер врата во просторот на свекрвата се неиздржливи на долгорочна патека, единствено е да не се гради ништо свое во туѓо гнездо.

На Golden Rose, kukla21, eloves и 6 други им се допаѓа ова.
  11. Offspring

Offspring Форумски идол

Се зачлени на:
    14 јуни 2010
    Пораки:
    7.163
    Допаѓања:
    27.006
    И јас знам дека за мене е најдобро сега да живеам на Малдиви, ама кога нема и во Босна ќе си седам.
    Желбите се едно, можностите се друго.
    Блендер вратата ќе створи каква таква граница, никој несака на секое да му се воева некој дома. Прво и основно, мене сестра ми да ми се бапнува дома кога ќе и прдне без да тропне ќе ја избркам и ќе ми скурчи, а не па некој друг. Може се ебат во дневна во моментот кога свеки решила да си влезе без тропање.
    Се знае до каде се границите.
    А нормално дека антисоцијалноста не е решение, не рековме сега сите да станат антисоцијални. Јас си тргнав од себе, таква сум си скроена, неможе секој да биде таков. Некој е поотворен, што често се злоупотребува. Јас со својата свеки имам дистанциран однос, што за двете сме допринеле. Не сме се скарале никогаш, не сме си искубале коси никогаш, ама имаме дистанца.

На Tajnaotrovna, iki26, eloves и 5 други им се допаѓа ова.
  12. CameliaMiller

Се зачлени на:
    12 август 2015
    Пораки:
    20.012
    Допаѓања:
    268.398
    Не е муабетот дека Офи (или јас) сме антисоцијални кога се во прашање мајките на партнерите. Интровертни сме со сите, не сакаме блиски односи со никого или ептен ретко. Јас освен со дм, родителите и две другарки, со никого не сум блиска.
    Со сите имам муабет, ама имам и дистанца. Ниту кај некого ненајавена одам, ниту некој ми е толку близок за ненајавен да ми дојде.

На Tajnaotrovna, zalosna, eloves и 7 други им се допаѓа ова.
  13. Offspring

Offspring Форумски идол

Се зачлени на:
    14 јуни 2010
    Пораки:
    7.163
    Допаѓања:
    27.006
    Па така де.
    Со безобразни треба безобразен да си. Не ќе пазиме на секого да не му го срониме бисерот.
    Стои тоа дека му е мајка и дека треба да се поштува, ама кога си го бара со борина па шо? Да не треба метании да и чини?
    Блендер врата и крај приче. Ќе се лути 3 дена и ќе и помине.

На Tajnaotrovna, eloves, referentka и 5 други им се допаѓа ова.
  14. Emy867

Emy867 Форумски идол

Се зачлени на:
    29 јануари 2014
    Пораки:
    4.481
    Допаѓања:
    96.946
    @Offspring да не го заборавиме факторот сопруг во целата приказна со вратата. Има такви кои ако те видат со таква идеја во реализација, нема да се спознае ни блендер врата, ни ништо. Во лудилото од таква страшна работа за нив, ќе го доведат во криза брачниот статус и живот. Иначе, предлогот не е лош:wasntme:.

Последна измена: 20 април 2016
    На slobodka и rose60 им се допаѓа ова.
  15. Minnie 1

Minnie 1 Форумски идол

Се зачлени на:
    5 декември 2014
    Пораки:
    2.373
    Допаѓања:
    27.411
    Nasava kukja e vo blizina so negovite. Mozat da dojdat,sekako najaveni ama ne mora bas sekoj den,tri pati na den. Kaj niv e taka da stalno nekoj im e vo pominuvanje,ama uste sega si znaat deka gosti sekoj den ne mi se pozelni. Uste odma mi rece svekrva mi,e super nasabajle zaedno pak kafe ke si pieme,ama odma i rekov deka nasbajle prvoto kafe najmnogu sakam sama da si go pijam ili so mm. I stvarno e taka. Uste rano rano,od 6 saat stanati da mi doagaat. Moze po gakji kafe mi se pie. Moze cel den vo pizami sakam da sum. Zatoa uste sega im kazav deka ako sme blisku ne znaci deka treba na vrata sekoj den da mi visat. Ke se spravam,imam svoi metodi 8-|

На Golden Rose, kjukli, eloves и 4 други им се допаѓа ова.
  16. Offspring

Offspring Форумски идол

Се зачлени на:
    14 јуни 2010
    Пораки:
    7.163
    Допаѓања:
    27.006
    Па во тоа и е поентата.
    Од старт некои работи се разјаснуваат и нема после циле миле. Ама нема АМА.
    Проблемот е што, сакате да изигравате жртви и да се самосожалувате во себе колку патите, ама добрата ви душа не ви дозволува граница да поставите. Затоа што од старт сте биле вие тие кои се упикувале, затоа сега гледате да не скршите нечив атер.
    Сакате да изигравате ангелчиња, потоа да се жалите овде и по комшилак колку страдате и патите од свеки. Ама сами сте си криви.
    Затоа што незнаете во почетокот некои работи од други да ги одделите.
    Да, сопругот е битна прича во целава приказна. Ама и вие сте, не е само он. А да сте знаеле некои работи да му разјасните, сега немало да има причини за овој муабет воопшто.
    Од почеток се им дозволувате, од почеток сте им подредени, заслепени, врски по којзнае колку години, потоа брак и пази богати не приметиле дека мами најмногу си ја сака, и дека мами најубаво готви, и мами е чиста, мами не сере и не прди. КАКО? Тоа никогаш не ми било јасно.
    Нема да се разведе сопругот од неа поради блендер врата сигурно. Кога ќе сфати дека во некои такви иницијативи е упорна, ќе почне да го почитува тоа.
    Како бе ќе се буни он, па шо? Нека се буни одма ќе му кажам кој ти кур бе сакам гола дома да се шетам, сакам у бањарка да излезам од вц, сакам да серам у мето веце на раат и да прдам кога сакам, нејќам дома да се стречавам да не ми се бувне свеки ненајавена. Сакам денеска садевите неизмиени цел ден да ми стојат. Шо има да ми гледа? Може сум болна, ме боли глава, сакам денот да си го прележам, зошто да и варам кафе бе? Ако сакаш така нема проблем, и мојата мајка ќе си иде и седи кога сака и фит фит.

На Tajnaotrovna, rrrrrrrrrrrrrrrrrrrr, EmpressA и 4 други им се допаѓа ова.
  17. duffi

duffi Форумски идол

Се зачлени на:
    14 април 2011
    Пораки:
    12.742
    Допаѓања:
    145.178
    Ау тука се опасни снајки.

На rrrrrrrrrrrrrrrrrrrr, samovila.red., zalosna и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  18. Bridget

Bridget Форумски идол

Се зачлени на:
    29 декември 2013
    Пораки:
    9.692
    Допаѓања:
    134.922
    Паметно ова со вратава, како ли само ви текна? Јас да сум не само за себе, уште една и за свекрвата ќе купам. За во иднина кога децата ќе сакаат кај нив така да влегуваат и излегуваат кога сакаат, да немаат можност. Уште една мака решена предвреме, да не ви се мешаат во одгледувањето.

На ivi1987, rrrrrrrrrrrrrrrrrrrr, zalosna и 7 други им се допаѓа ова.
  19. ЈеленаЏиш

ЈеленаЏиш Истакнат член

Се зачлени на:
    23 февруари 2015
    Пораки:
    511
    Допаѓања:
    1.891
    На rose60 му/ѝ се допаѓа ова.
  20. Offspring

Offspring Форумски идол

Се зачлени на:
    14 јуни 2010
    Пораки:
    7.163
    Допаѓања:
    27.006
    Опасни не. Туку разумни.
    Ја искоренуваат балканштината, малограѓанството и простотилукот.
    @ЈеленаЏиш незнам како се вика правилно таа врата, некој овде блендер ја нарече и така си остана :D

На Tajnaotrovna, Golden Rose и mama31 им се допаѓа ова.