ТЕМА: Долга врска, но без љубов. Што би направиле?

Мислење 26 Авг 2010, 01:10

вака сеа значи многу ми е потребен вашиот совет :worried:
во врска сум со дечкоми 2ипол години пред тоа се мувавме и се фативме ама ја не го сакав,првите месеци го варав ама му кажав он ми прости од тогаш го немам изварано типот мноогу ме сака ама ја се плашам дека не го сакам дека ми е само навика,по цели денови сме заедно само на спиење се делиме што се вика,во последниве 4 месеци ја спрема него не чуствувам ама баш ништо се обидов да му раскинам но он нејке да ме изгуби,едноставно жал ми е да му раскинам има зборено дека ако ме изгуби мене не би знаел што да прави и тие сите работи,од една страна многу работи има направено за мене и кога ми беше најтешко он беше само со мене а сите ми го завртеа грбот "другарките",ама не го сакаам...незнам што да правам..сме немале односи до сега затоа што ми има речено дека ме сака и ке ме чека колку и да е потребно(знам дека се ретки ваквите машки)ама ја ништооо не чуствувам спрема него едноставно многу повеќе го сакам само како другар ....Незнам што да правам се надевам дека ќе ми помогнете :worried:
ludoooto

Фем почетничка

11
Мислења: 39
Зачленет: 10 Авг 2010, 04:08

Мислење 26 Авг 2010, 01:28

Па подобро ако не го сакаш да му раскинеш.Не само што ќе го мачиш него,туку ќе се мачиш и себе.И плус тоа веќе 4 месеци си оладена спрема него значи сепак не е краток период за да мислиш дека е само привремено.А кога си во негово друштво како се чувствуваш?Сигурна си во тоа дека нема повеќе љубов?Епа ако си стави крај на врската и не мора да прекинете скроз ако можете останете пријатели!
chicka

Жолто цветче

5817
Мислења: 1277
Зачленет: 08 Мај 2010, 22:07
Слика

Мислење 26 Авг 2010, 01:37

Сакам да му раскинам но никако не дозволува јас го сакав ама последниве 4 месеци незнам што ми се случи,во негово друштво некогаш ми е ок ама кога ме гушка едноставно го одбивам 4 месеци му немам речено те сакам и му пречи на него тоа што кога ке сака да ме баци ја едноставно му се тргам и секогаш смислувам некој изговори а жал ми е да му раскинам и некад се однесува многу детинесто а има 18 години, аза пријатели му имам спомнато ми вика неможеме да останеме пријатели и да те гледам јас со друг ..Ааааа стварно незнам што да правам многу се измачувам и размислувам секоја вечер и незнам ,еднаш му раскинав не се глеавме 4,5 дена и он се појави на врата со 4 огромни поклони за да се смириме и едноставно он нејке да се помири со фактот дека ние некогаш ке раскинеме :worried:
ludoooto

Фем почетничка

11

Мислење 26 Авг 2010, 02:00

Едноставно ќе му кажеш како се чувствуваш.Дефинитивно ова не се знаци за љубов.Подобро така одколку да бидеш со него од сожалување.
chicka

Жолто цветче

5817
Мислења: 1277
Зачленет: 08 Мај 2010, 22:07
Слика

Мислење 26 Авг 2010, 02:08

му имам и кажано и се ама утре пак ќе се обидам и ке пишам што сум направила,он го има почуствувано тоа дека не го сакам и ми има кажано дека знае дека не го сакам јас секогаш одрекував,сепак фала многу за советот и утре ќе зборам со него и ќе видиме што ќе направам :)
ludoooto

Фем почетничка

11

Мислење 26 Авг 2010, 11:03

Мислам дека треба да му ја кажеш целата вистина колку и да е болна. Направете пауза од еден месец... или ти ќе сфатиш дека сакаш да си со него или тој ќе сфати дека сепак може да живее и без тебе.
Како што кажа чика, подобро е да му раскинеш, со тек на време ќе те преболи (тоа што не не убива, не прави посилни), отколку да бидеш со него само затоа што ти е жал за него.
Victorya

Жолто цветче

353690
Мислења: 1351
Зачленет: 05 Јан 2010, 02:20
Не барај совршенство за да сакаш, бидејќи ќе умриш без љубов. Најди нешто несовршено, љуби го и направи го совршено!

Слика

Скриен текст: покажи
Слика

Мислење 26 Авг 2010, 11:08

И јас мислам дека треба да му раскинеш . Не е фер да идеш со него а не го сакаш . Да е период на заситување не е , мислам 4 месеци не е само период , и повеќе е . Не може од цел живот да те задржува а немаш повеќе чувства кон него . Кажи ни што си направила :)
Dushica-sk

Жолто цветче

19931284
Мислења: 4681
Зачленет: 12 Јан 2010, 18:03
Don't be pushed by your problems. Be led by your dreams.

Мислење 26 Авг 2010, 11:17

И јас мислам дека треба да ставиш крај на врската, не е фер ни спрема тебе, но ни спрема него. А тоа што тој го кажува, дека не знаел што ќе прави без тебе, нека не те спречува. Ќе те преболи, ќе најде друга. Исто како и ти, ќе најдеш некој што ќе го сакаш.
Annath

Жолто цветче

16222637
Мислења: 3257
Зачленет: 09 Јан 2010, 16:01
Go confidently in the direction of your dreams. Live the life you have imagined.
Слика

Мислење 26 Авг 2010, 11:27

Обиди се да разговараш и да му кажеш што навистина чуствуваш за него.Кажи му дека го чуствуваш како многу близок другар.Мислам дека ќе те свати никој несака некој да биде од сожалување или добрина со него.Потруди се што побрзо да го решиш проблемот,не давај само лажна надеж,не го залажувај него ,а не се залажувај и самата себеси.
aNy-to

Жолто цветче

289243
Мислења: 1032
Зачленет: 21 Јул 2010, 15:02
For the world you are somebody, but for somebody you are the world...

Мислење 26 Авг 2010, 13:13

I jas sum vo nekoja slicna situacija. Vo vrska sum veke 3 godini, so decko so koj cas se karame cas se mirime..ednas go sakam, drug pat mi e zdodeven me gusi i sakam da sum sama..mi falat drugarkite, slobodata, ne znam dali go sakam ili ne. :( ne znam dali e poradi dolzinata na vrskata ili sto e problemot. pred nego isto imav dolga vrska( i toa so eden negov poznanik-da ne kazam drugar zasto ne se imaat mnogu druzeno ama pak se znaat)..me maci i pomislata na toa, deka ne sum storila ubavo so trgnav so nego, a uste pvekje me plasi sto pomina tolku vreme. na pocetokot ne go sakav, trgnav so nego zasto bev razocarana od prethodnata vrska(so mislam deka mi e najgolema greska, trebase da si prosetam so drugarkite, da uzivam vo zivotot)..no postepeno go zasakav..vo pocetokot toj se odnesuvase mnogu grdo so mene-dobar e , me saka ama karakterot mu e nula, pravi raboti so me povreduvaat a posle se kae za toa i me moli...sega e dosta smenet, se povekje mi pokazuva kolku me saka,ama jas se plasam deka pak ke bide istitot, deka nema da zivveam ubavo so nego..site mi velat en znam kako go imas podnesuvano tolku vreme , ne e toj edinstveniot. a ne znam ni jas..:( :( :(

nemozam ni so nego ni bez nego...si mislam ako mu raskinam sto bi pravela, go imam probuvano i toa..super mi e 10-15 dena i pak se navratam na nego, ne znam zosto..ziveam vo eden magicen krug od koj ne znam kako da izlezam i da imam mir na dusata :(:(:(:(:(:(:(:(

Helppppp
lady19

Бело цветче

29
Мислења: 86
Зачленет: 02 Авг 2010, 19:13

Врати се на Врски

Кој е онлајн

Оваа категорија моментално ја разгледуваат: Annie.mk1, duffi, Fleur-De-Lis, mila.s, Zonda и 25 гости

Site Meter