ТЕМА: Долга врска, но без љубов. Што би направиле?

Мислење 07 Сеп 2010, 10:26

и јас незнам сто да правам со едне сме заедно три години ама не го сакам го сакам бивсиот мој и он мене ама кога расинавме со бивсиот јас се омазив и сега сум три години заедно ама не го сакам и сега незнам сто да правам??? помагајте ве молам незнам сто да правам???? ;( ;( ;(
Psihoo

Фем почетничка

20
Мислења: 22
Зачленет: 03 Сеп 2010, 20:06

Мислење 07 Сеп 2010, 10:39

Psihoo напиша:и јас незнам сто да правам со едне сме заедно три години ама не го сакам го сакам бивсиот мој и он мене ама кога расинавме со бивсиот јас се омазив и сега сум три години заедно ама не го сакам и сега незнам сто да правам??? помагајте ве молам незнам сто да правам???? ;( ;( ;(

па разведи се и биди со бившиот
nesa

Зелено цветче

802806
Мислења: 653
Зачленет: 23 Јул 2010, 13:08
Слика
Слика

Мислење 07 Сеп 2010, 10:42

Го сакаш бившиот, а си се омажила со овој со кој си сега... зошто си го направила тоа, како одмазда или едноставно сакаше да се омажиш? Јас искрено би ти препорачала да ставиш крај... не е фер ни за едниот ни за другиот. Ти не го сакаш, а со него живееш, заспиваш, се будиш - како можеш да издржиш, не знам? Јас себеси ќе се замразам ако стапам во брак со некој што не го сакам, само затоа што морам да се омажам, затоа што ми е време или што знам што. А тој ако те сака, како ли се чувствуваш кога гледа дека чувствата не му се возвратени? И уште нешто - заборави го бившиот - ако бил вистинскиот, немало да биде бивш. Ако имате деца, пак сметам дека е подобро да ставиш крај - ни децата не заслужуваат да живеат во несреќно семејство. Не сум за развод по секоја цена, но ако не оди, зошто сите да се измачуваат? А ако немате деца, тогаш е уште полесно.
Annath

Жолто цветче

16222637
Мислења: 3257
Зачленет: 09 Јан 2010, 16:01
Go confidently in the direction of your dreams. Live the life you have imagined.
Слика

Мислење 07 Сеп 2010, 13:50

Psihoo напиша:и јас незнам сто да правам со едне сме заедно три години ама не го сакам го сакам бивсиот мој и он мене ама кога расинавме со бивсиот јас се омазив и сега сум три години заедно ама не го сакам и сега незнам сто да правам??? помагајте ве молам незнам сто да правам???? ;( ;( ;(

:o :o :o
лелел како бе така?Зошто се измачуваш?Јас не знам само како трпиш да бидеш до некој што не го сакаш и да делиш се со него?Најдобро е да прекинеш со овој што си во брак.Го делам мислењето на анатх
chicka

Жолто цветче

5817
Мислења: 1277
Зачленет: 08 Мај 2010, 22:07
Слика

Мислење 07 Сеп 2010, 13:57

Што ке посееш тоа ке жнееш. Кратко и јасно.
slavica999

Жолто цветче

708109
Мислења: 1891
Зачленет: 27 Дек 2009, 00:31

Мислење 07 Сеп 2010, 18:18

Пробај разговарај со бившиот прво,ако тој те прифати тогаш разведи се,ако не седи си на брашното 8)
bluberry

Жолто цветче

14679
Мислења: 1053
Зачленет: 25 Ное 2009, 22:46
Слика

Мислење 07 Сеп 2010, 18:22

Не ми е јасно како може да се одлучиш да направиш таков чекор,некој да не сакаш а со тој да стапиш во брак.Ако треба ќе си останам сама ама нема да мажам за некој што не го сакам.Види ако можеш да се разведиш и тоа да го прифати бившиот ок ако не незнам,барај ново љубов ако повеќе неможеш со овој...
aNy-to

Жолто цветче

289243
Мислења: 1032
Зачленет: 21 Јул 2010, 15:02
For the world you are somebody, but for somebody you are the world...

Мислење 08 Сеп 2010, 00:38

Епа си се фатила на орото па сега играј! Не е бракот играчка па да се женеме со кој стигнеме. Каде ти бил паметот??? Мој совет е ако немате деца сеуште-остави го и побарај си ја среќата т.е бившиот. Доколку имате деца а се друго ви е ок, не се разведувај, не го уништувај животот на невини дечиња, не треба тие утре да не живеат со двајцата родители, затоа што на мама и текнало дека повеќе не го сака тато...
Unfaithful18

Жолто цветче

394115
Мислења: 1936
Зачленет: 11 Јан 2010, 14:57
Паметната жена постапува со мажот како ковачот со железото: прво добро го загрева, а потоа по свој вкус го обликува

Мислење 03 Апр 2011, 21:32

Кога прифати да се венчаш со сопругот беше свесна што правиш? Го знаеше значењето на институцијата брак? На крај краиште, па и пари се во прашање. :lol:
Јас мислам слично на Анфејитфул, ако имаш дечиња, седи мадро, да не биде модро. Не се криви тие што ти не си знаела што правиш, и бракот си го сфатила така несериозно.
Sephora

Жолто цветче

2110625
Мислења: 2004
Зачленет: 05 Дек 2010, 19:57
Локација: Аеродром, Скопје
http://www.youtube.com/user/MakeUpPanic?feature=mhum*
Si nul n'est lésé, fais ce que veux.

Мислење 05 Апр 2011, 18:18

јас мислам дека треба да си ги расчистиш твојте чувства спрема бившиот,дека ти веќе ако си 3 години во брак мора да заборавиш на се во минатото и да живееш со иднината бидејќи ти си го одбрала тој пат,бракот не е како врска 3 години си идела па сега да раскинеш и да си најдеш друг,во прашање се пари,си правела свадба едно друго сакаш се во вода да пропадне? Се надевам дека ќе ја донесеш правата одлука..Со среќа :)
ludoooto

Фем почетничка

11
Мислења: 39
Зачленет: 10 Авг 2010, 04:08

Врати се на Врски

Кој е онлајн

Оваа категорија моментално ја разгледуваат: macinja, Marina1989, Tribbiani и 12 гости

Site Meter