duffi напиша:Само што заврши мојата подолга врска.
Имав прекрасен човек до себе, но човек кој го гледам како брат, другар, пријател, а не човек со кој ќе го делам животот. Верувајте многу е тешко да ставиш крај на нешто што траело толку долго, кога сте поминувале поголем дел од времето заедно. На крај се се сведуваше на навика, барем од моја страна, и нормално сега чувствувам некоја празнина.
Последниот месец ми беше многу тежок, иако бевме и на одмор, ништо не се смени, само се измачував. Некогаш дури и измислував бизарни причини за да не излезам, или за да одам со другарките.
По долго размислување ставив крај, не е сеедно, но подобро вака отколку да му давам лажна надеж.
Ете ова ни заебува работа на сите.
Не можам да специфицирам, но сето ова што го наброја е потребно зе една врска.
Не дека и јас не сум се нашла,во иста ситуација,мислам дека митот за љубовта е доста презголемен, па што ти треба кај некој човек во една врска ? Да биде прекрасна личност, да те цени и почитува, да ти биде потпора,другар на кој што можеш се да му кажеш,некој што ке знае да те искара кога ке биде тоа потребно,некој од кој што безусловно ке имаш третман како кралица, некој што ке го чуствуваш близок како брат.
Мислам дека сеуште не ни се годините дојдени до тоа ниво,за да перципираме вакви вредности кај некој човек, не зборам конкретно само за тебе или за мене,општа појава е тоа.
Сликата која сега си ја создаваме за нашиот идеален партнер, многу тешко се реализира во реалноста.
Но како да ни е во крв да заебуваме прекрасни нешта, од некој апсурдни причини, дали тоа било мислењето на околината, мислењето на блиските, неможноста да се носиме со одредени проблеми, или пак и да налета нешто совршено според наши стандарди,пак ке му најдеме мана.
Сега ке ја цитирам тетка ми - Ништо не паѓа од небо,па дури ни љубовта, за се треба да се потрудиш. Колку повеќе размислуваш за одредени работи толку повеќе самата си ги комплицираш истите.
Ако погледнеш од агол на постара девојка ке заклучиш дека токму тоа се бара во животот, некој кој ке ти биде сето она што го наброја погоре, последно е љубовник.
Знам случаеви каде што девојки излегувале од врски со прекрасни луѓе само поради некој баналности,без да размислат што губат при тоа а губат многу,бидејки општо таквите луѓе се премногу ретки,па или цел живот ке бараат некој таков,а гордоста не им дозволува да му се вратат на истиот, или пак завршуваат со првиот подобен што ке налета, не ретко завршувајки со развод,или со „трпење“ цел живот.
Најбитно нешто, е да знаеш да го цениш она што го имаш ништо повеќе не треба.