ТЕМА: Како дефиниравте дека сте во врска?

Мислење 13 Јул 2010, 20:20

Ваква тема не пронајдов.
Повеќето девојки имаат долгогодишни врски и ме интересира - кога и како дефиниравте дека сте во сериозна, моногамна врска?
Има случаи каде што отворено си се прашуваат - Сакаш да бидеме дечко и девојка? :rofl: дури и на 20 и кусур години, што мене помалку ми е смешно.
Ама реално не постојат паметни и вистински зборови за тоа дефинирање според мене.
Дали се случи веднаш, постепено, спонтано, со договор?
Јас сум многу терсене за овие работи и последниве години ми е вистински проблем. :^) Ако некој во првите 2-3 недели ми спомене врска или дечко, ме фаќа паника, како да не е токму и при ум (изгледа такво дојде времето), ако не спомене ништо, и тогаш се прашувам што е проблемот, а имам еве другарки кои за 2 дена веќе знаат дека имаат дечко, си одат заедно на семејни прослави, запознавање со родители за неполн месец, што мене ми укажува на нешто сериозно, а мене лично ми е незамисливо за толку кратко време.

Вашите искуства... ?
Trendafilka

Жолто цветче

123716655
Мислења: 4473
Зачленет: 28 Дек 2009, 16:12
Локација: Barcelona or Nice... someday
Don't Trust Anything That Bleeds for Five Days and Doesn't Die . . .
Што е убав овој свет - онде го*но овде цвет.
Слика

Мислење 13 Јул 2010, 20:46

Одам со дечко ми година ипол...кога се запознавме прво излеговме на кафе па потоа тој ми предложи врска...едноставно ме праша дали сакам да бидеме заедно? секако јас му дадов позитивен одговор...а нашата врска стана сериозна кога отидовме на одмор...се случија повеќе работи, свативме дека се сакаме...потоа се запознав јас со неговите дома...па тој со мојте дома...и така сфативме дека имаме посериозна и цврста врска :inlove: :)
BurstBerry

Сино цветче

98276
Мислења: 395
Зачленет: 03 Јул 2010, 22:52
Локација: Mexico
Слика

Љубовта е одговорот – но додека го чекаш одговорот, сексот поставува некои доста добри прашања.
Користи ја својата насмевка за да го промениш светот, не дозволувај светот да ја промени твојата насмевка.

Мислење 13 Јул 2010, 21:07

Сосема спонтано испадна нашево.. се договоривме да се најдеме во парк и јас нормално да не биде обицно здраво со рака сакав да го бацам во образ но тој ме изврте и ме бакна во уста и тотално поцрвенев :D и веќе сме 2год. во врска !
Ferhunde-L

Сино цветче

1228
Мислења: 163
Зачленет: 13 Јул 2010, 18:46
Љубов не би мерела , зошто љубов не се мери така, ЉУБОВ Е КОГА НЕКОГО БЕЗУСЛОВНО ГО САКАШ

Мислење 13 Јул 2010, 21:10

jas odam veke 5 godini se fativme onaka bez da si kazime deka sme decko i devojka... i se trgna ok i eve 5 godini sme zaedno i se nadevam deka ke ostaneme zaedno ..... :)
claudi

Фем почетничка

00
Мислења: 12
Зачленет: 12 Јул 2010, 23:09

Мислење 14 Јул 2010, 01:18

Со дечко ми дефиниравме дека сме во врска на втората средба. Излеговме сами. Пред тоа се знаевме 6 дена, а се видовме само еднаш. Тој ден излеговме навечер и се шетавме. Седнавме на клупа и муабетевме. По некое време тој ме праша дали сакам да има нешто повеќе помеѓу нас. Јас му одговорив да и тој ме бакна. После тоа ме праша дали сакам да му бидам девојка и јас пак му одговорив да. Оттогаш сме заедно 8 месеци и 24 дена.
SummerGirl

Жолто цветче

600
Мислења: 1844
Зачленет: 10 Мар 2010, 21:43

Мислење 14 Јул 2010, 01:24

Точно пред 8 месеци се случи нашата врска :inlove: А како дефиниравме... Па не ме праша директно, бевме излезени заедно, ме испрати потоа, јас не очекував дека веднаш ќе сме во врска и го прашав само, кога пак ќе се видиме, ми рече само СЕКОЈ ДЕН! :inlove: :inlove: А инаку дека се сакаме си признавме уште на првиот бакнеж :inlove:
Offspring

Црвено цветче

78594259
Мислења: 5669
Зачленет: 14 Јун 2010, 14:20
Сакаш било каде, ама и таму нема место...

Мислење 14 Јул 2010, 01:27

Имаме интересна приказна и интересен почеток на нашето дружење...да не образложувам и да откривам премногу...само почна као демек,ние сме другари,иако има хемија,иако супер се познаваме и прифаќаме,се бакнуваме повремено и често сме заедно,но не сме во врска...плус и јас сум паничар за врски и такви работи...и полека времето си минуваше,дојде до речиси година,ако не и година цела откако почна тоа и веќе беше јасно дека е врска,а не обично другарство со кое се залажувавме дека е.Ние дури и немаме датум за годишнина...а не е ни важно впрочем тоа...
Lilit

Жолто цветче

86091399
Мислења: 4390
Зачленет: 25 Ное 2009, 23:51
Локација: Зрно грашок

Мислење 14 Јул 2010, 11:19

Едноставно, сфативме дека ни е убаво заедно и нема зошто да го негираме тоа. А не сме седнале да разговараме за тоа колку врската ни е сериозна. Едноставно работите си се случуваа сами од себе. Само, на почетокот, јас малку се двоумев дали да бидам со него затоа што тој требаше после нецел месец да замине во странство на четири и пол месеци, па не знаев дали ќе можам да го чекам. Сепак, прифатив да бидам со него, и не се покајав... барем досега.
Annath

Жолто цветче

22233515
Мислења: 3548
Зачленет: 09 Јан 2010, 17:01
Go confidently in the direction of your dreams. Live the life you have imagined.
Слика

Мислење 14 Јул 2010, 11:20

Ние два пати се дефинираме :) И двата пати по цели денови бевме заедно, па некако стана јасно, немаше потреба од некои објаснувања што сме и како.
И ние исто немаме датум. Цело време сме биле натаму наваму, па поим немаме што и кога било :)
Последна редакција: RainBow на 14 Јул 2010, 11:26; редактирано еднаш.
RainBow

Црвено цветче

6758937
Мислења: 9894
Зачленет: 03 Дек 2009, 16:27
"Таму каде што се љубиме никогаш не е ноќ..."

Мислење 14 Јул 2010, 11:25

Си бевме заедно секој од април лани .. и си немавме кажано идеме ама се подразбираше и сите не викаа млад брачен пар . Кога отидов на одмор , во јули .. си седев на мсн и една другарка вика колку идете.. викам па не знам прашај го ете го сеа на уклучен е :D И испадна од тој ден официјално .. ама ми рече си броиме од кога прв пат се бацивме :) Прв пат се бацивме на 3 април , и така си броиме . А официјално од 14 јули , т.е денес и 2 годишнини си имаме :)
Dushica-sk

Жолто цветче

22481420
Мислења: 4769
Зачленет: 12 Јан 2010, 19:03
Don't be pushed by your problems. Be led by your dreams.

Врати се на Врски

Кој е онлајн

Оваа категорија моментално ја разгледуваат: Нема регистрирани корисници и 1 гостин

Site Meter