ТЕМА: Како дефиниравте дека сте во врска?

Мислење 05 Фев 2012, 02:48

8 август, излеговме, и демек ќе ме испраќа па се шупивме у еден сокак... Ме бакна, и ми рече „Знаеш ли дека си најубавото нешто што ми се случило досега?“.... Летнав ја, не знаев кај се наоѓам од среќа... Така впрочем знаевме дека веќе официјално сме заедно.. Одтогаш година ипол помина, пак сме заедно, имавме пауза во меѓувреме поради што бевме во различни градови... ама навистина се надевам дека за цел живот ќе му бидам најубавото нешто што му се случува :)
ginger

Фем почетничка

80
Мислења: 32
Зачленет: 02 Авг 2010, 00:14

Мислење 05 Фев 2012, 03:13

Седевме кај него, пиевме вино, уморни од возење точак. Топол септември.
Ми вика: Ај остани кај мене да спиеш вечерва.

После 30 секунди молк, реков Да.

И бидна, и трае :)
Shelea

Жолто цветче

5082748
Мислења: 1949
Зачленет: 27 Ное 2009, 11:49
Scribo i canto!

Мислење 05 Фев 2012, 18:27

Беше вљубен во мене и имаше доволно храброст тоа да ми го признае пред сите.
Не се срамеше да ми донесе букет цвеќе на час, да ми испее серенада под прозор и да ми подари прстен во знак на верност.
Ама му требаше цела година за да ме фати. Јас го одбивав, а тој беше упорен.
За на крајот, една ладна зимска вечер да успее да ми украде бакнеж. :wasntme:
Како што ми краде сите овие 5 години.
AnaKarenina

Жолто цветче

39163137
Мислења: 1185
Зачленет: 06 Окт 2011, 22:16
Локација: Скопје
Слика

Мислење 06 Фев 2012, 12:31

Тој прво се заљуби во мене и искочивме неколку пати. На мене на почетокот не ми се свиѓаше, онака си реков само да му дадам шанса да пробам. Се мувавме неколку вечери по ред, и еден ден јас му пишав порака добро дечко на што сме сега јас и ти. И он ми врати на пораката дека сме во врска нормално ако сум сакала и јас. И од тука произлегува врска долга скоро 4 години :D
Mrs.Cuper

Жолто цветче

446395
Мислења: 1240
Зачленет: 10 Авг 2011, 00:39
Локација: Дизниленд
WOULD YOU DESTROY SOMETHING PERFECT IN ORDER TO MAKE IT BEAUTIFUL?

Мислење 28 Фев 2012, 16:16

Па прво зборувавме на фб оти сме од различни градови и така после долги разговори тој дојде кај мене и зборувавме озбилно и тој замолче и после 2 мин ми рече:Значи во врска? Сериозна врска? Без заебанции? Стабилна? и вака ме гледа :wasntme:

Никогаш нема да ги заборавам тие моменти!
Loritaa

Сино цветче

454357
Мислења: 353
Зачленет: 06 Авг 2011, 16:21

Мислење 28 Фев 2012, 16:21

Па баш тој период кога почнавме да излегуваме јас го избришав фејсбукот, и он кога ми се јави ми рече, сакав да се ставиме во врска кога гледам тебе те нема, ајде враќај го одма :wasntme: мада јас и пред тоа знаев дека ќе бидне врска од нашето :D
anastasijaki

Жолто цветче

573616
Мислења: 1286
Зачленет: 02 Фев 2011, 22:09
Локација: Скопје
If i know what love is, it is because of you ! <3

My love for you is a journey... starting at forever, and ending at never.

Слика

Мислење 06 Апр 2012, 16:11

Кога стануваше се поозбилно. Се почесто гледање. И така.. :)

Но никако не сака да се ставиме во врска на фејзбук!!! :( Еднаш на заебанција му имам речено и ми кажа Никад се немам ставено во врска на фејзбук, еднаш се ставив и незнаеш какви проблеми имав. Тогаш му реков И кога планираш да се ставиме или воопшто не планираш тоа да се случи? и тој ми рече Кога сакаш јас му реков Сега и ми рече Има време, понатака..

Како да го сватам ова? ;(
bella.honey

Зелено цветче

19569
Мислења: 556
Зачленет: 06 Јун 2011, 17:37
Локација: Nеverland
Слика

Мислење 06 Апр 2012, 16:29

^
Не знам зошто го гледаш ова како проблем ..
Според мене, што има сите пријатели (ако имаш плус и некои што не ги познаваш) да знаат кога започнуваш и завршуваш врска со некој? Освен, секако, ако тебе тоа ти е намерата.
Тој и самиот ти кажал дека може да му настанат повторно проблеми. Можеби тој не сака врската да ви биде толку јавна. Нека знаат само најблиските, оние кои мислите и двајцата дека треба да знаат. За другите не треба ни да се грижите. Ако ти е до толку важно, прашај го какви проблеми имал, направете муабет за тоа.

Со бившиот дечко после скоро 5 месеци врска направивме дека сме во врска на фејсбук. Потоа раскинавме, но се смиривме. Уште нецели 6 месеци бевме заедно, но статусите ни останаа скриени.
За мене, тоа беше најдобро. ;)
L-enna

Зелено цветче

6571846
Мислења: 599
Зачленет: 06 Окт 2010, 15:13
Локација: Right behind you, in your nightmares ..
"You'd have to walk a thousand miles in my shoes just to see what it's like to be me."
— Eminem

Мислење 07 Апр 2012, 14:24

Бевме заедно пред то, и праевме маубет за врска, и ништо озбилно тој ден, и ми рече дека не бил спремен за врска, требало многу да патува, и сакал да биди сам, да размислел.
После ми се јавува на телефон, а пишевме на фб, и ми вика абе сакам да бидам сам знајш незнам шо ова она, и се смеј.
Јас му викам да ти кисни озбилноста и штрак телефонот ;) :D , и гледам на фб Барање за Врска :o
И Ми пиши во пошта: Сакаш да ми бидиш девојка? :$ и јас одлетав едноставно. :$ :angel:
Adi888

Жолто цветче

34283431
Мислења: 2359
Зачленет: 23 Ное 2010, 00:13
Локација: Enjoying on the sun ! :)
J jus't want to be the girl you talk about, the only one you couldn't live without, to be the one who makes your heart beat crazy and for you to say to your boys ღ"ShE's mY bAbY"ღ

Мислење 07 Апр 2012, 15:16

Заедно учевме,бевме школски пријатели, но потајно си имавмте симпатии еден за друг цело време, ама во 4та тоа стана ептен очигледно и сите почнаа да се шегуваат со нас,и преку тие зафрканции се зближивме уште повеќе.
И се бакнавме прв пат на роденден излезени кај една моја другарка, ме испрати до дома и толку.
Од утредента,во школо седевме заедно,после школо идевме на кафе, ме испраќаше до дома,се бакнувавме, но ништо официјално немавме правено муабет за врска.
И по една недела 'дружење' он и се доверил на една моја другарка дека сака да ми рече да му бидам девојка,но срам му е во живо,па се решил за фејсбук,да ми прати покана. Другарка ми ми кажа,знаев однапред,ама он не знаеше дека знам. :lol: И бев 'изненадена' кога ја видов поканата.
Но и до претходно бевме нон-стоп заедно,тоа не смени ништо,но ајде,да биде некако, а и плус сега како датум за годишнина го славиме оној првиот,кога прв пат се бакнавме,а не тогаш кога сменивме статус на фб,така да...
MandyLane

Жолто цветче

18192111
Мислења: 1121
Зачленет: 09 Авг 2011, 13:02
Локација: zombie apocalypse.
........"If Placebo was a drug, they would no doubt be pure heroin - dangerous, mysterious and totally addictive" - Brian Molko.

Врати се на Врски

Кој е онлајн

Оваа категорија моментално ја разгледуваат: Нема регистрирани корисници и 1 гостин

Site Meter