ТЕМА: Колку ви значи надворешниот изглед на партнерот?

Мислење 23 Јан 2012, 16:40

Многу.

Внатрешноста и карактерот ќе ја изоставам во постот ;)

Машки како машки, не се сите fashion victim , така и мојов си е скромен.
Затоа јас сум тука да му кажам :rofl:
Брадата, фризурата, облеката...важни ми се, советувам, а и инсистирам во изборот.
Пред испаѓање, фино лепо додека се тушира јас од чорапи,долен веш па се до панталони, блуза, јакна ќе му извадам од плакар и олеснам во изборот.
danichap

Сино цветче

1811873
Мислења: 411
Зачленет: 26 Јун 2011, 15:00
Локација: On Top Of The World
KEEP FIGHTING FOR YOUR DREAMS, AS LONG AS THERE IS BREATH THERE IS HOPE.
NEVER GIVE UP! NEVER GIVE IN! NEVER SURRENDER!
NOW IS THE TIME TO STAND POWERFULLY AND POSITIVELY AND KEEP MOVING TOWARD YOUR GOALS
Absolutely unfuckingfassbar amazing

Мислење 23 Јан 2012, 16:46

Ми значи, нормално. Како што му е него мило кога сум јас средена пред луѓе , така и јас си уживам кога одиме некаде а тој е среден.
Во последно време се консултира со мене за облекување што морам да признаам дека ми прави ќејф, а и на крај за кого би се средувал ако не за мене, да ми биде убав, привлечен :inlove:
meU

Сино цветче

25956
Мислења: 491
Зачленет: 22 Ное 2010, 15:03
Слика

Мислење 23 Јан 2012, 16:46

Надворешниот изглед на партнерот ми значи исто колку и внатрешниот - МНОГУ!
Колку сака може да биде паметен, духовит, сродна душа на мене, ако не е убав ништо од работата (а убав е варијабилна и индивидуална мерка). Не зборувам за стил на облекување, зошто на тоа можам да влијаам колку толку, а и не ми е до толку важно, зборам за физички изглед, фацијална складност според мои критериуми, ако ја нема, може да биде и најдобриот човек во универзумот, пак нема да го засакам.
Не за џабе имам машки другари, тие ми се сродни души кои едноставно никогаш не би ги легнала :lol: Да не бидам сфатена погрешно, не дека се грди, едноставно мене не ме привлекуваат.
Nymeria

Сино цветче

462393
Мислења: 232
Зачленет: 17 Јул 2011, 20:40
Локација: Rivendell
Louis: Do you think I would let them harm you.
Claudia: No you would not Louis, danger holds you to me.
Louis: Love holds you to me.

Мислење 23 Јан 2012, 16:49

danichap напиша:Пред испаѓање, фино лепо додека се тушира јас од чорапи,долен веш па се до панталони, блуза, јакна ќе му извадам од плакар и олеснам во изборот.

Лелееее не го али-мази така, ќе го навикнеш па потоа тешко одвикнување :) . Утре дали попрво тебе, дете или него да спремаш за излегување (верувај ќе пиздиш :$ )

Ми значи, ако јас сум добро стокмена ќе мора и тој :^) .
Првата перцепција кон некоја особа е надворешниот изглед, потоа на првиот кажан збор цениш колку памет носи со себе а на втората реченица пробуваш да ја откриеш душевната убавина. Иако надворешниот изглед често може и да прелаже во донесување на некаков заклучок али затоа постои комуникацијата-разговор-општење :)
Ако си вешт во проценки надворешниот изглед може да ти го открие и целиот карактер на личноста
slavica999

Жолто цветче

1209529
Мислења: 2347
Зачленет: 27 Дек 2009, 01:31

Мислење 28 Јан 2012, 00:42

После последниов дечко, сфатив дека ми значи многу!

Никогаш не ни ме привлекуваше нешто физички, се сполетав по карактерот, начинот на кој што тој мене ме гледаше, начинот на кој што ме чуваше, сакаше..
Но, за жал, не му пишуваше на чело колку е добар кога доаѓаа запознавањата со моите другарки, другари на ред. Тогаш беше само надворешноста, која што пробував колку толку да ја затскријам со давањето на коментари, со издигнување на неговата личност. Ми беше срам..

Се срамев и од реакциите на луѓето. Најверојатно, да ми значеше нешто многу во тој поглед и да го сакав, ќе ги занемарев. Но, ситуацијата беше таква што едноставно не можев.
„Каде го најде, остави го, не е тој за тебе„ - дел од коментарите. Ништо охрабрувачко, позитивно, мотивирачко.

Сфатив дека приказната треба да си добие крај, за мене среќен. Не беше целосно поради изгледот, сепак најмалата причина на крајот беше таа. Мачкање очи, залажување, крајно лицемерие беше моето!
И свесна сум и жал ми е..

Сега е далеку поинаку, но најважно - лекцијата е научена.
Izaabella

Сино цветче

541780
Мислења: 383
Зачленет: 13 Дек 2010, 23:22
Локација: Скопје.
Look like a butterfly, sting like a bee!

Мислење 02 Фев 2012, 22:28

многуу ми значи но исто толку ми значи и внатрешноста.неговиот карактер! го сакам таков каков шо е и по убавина и по душата и срцето.не би го сменила па макар и најубавиот да ми го донесат од цел свет. Насмевката и среќата се најдобрите елементи на убавината кои може еден човек да ги поседува
најважно ми е он да е насмевнат и среќен и таков е таков го сакам затоа што убавината е пролазна :!:
Veki4kaa

Сино цветче

9970
Мислења: 223
Зачленет: 10 Јан 2012, 16:53

Мислење 03 Фев 2012, 02:22

slavica999 напиша:
danichap напиша:Пред испаѓање, фино лепо додека се тушира јас од чорапи,долен веш па се до панталони, блуза, јакна ќе му извадам од плакар и олеснам во изборот.

Лелееее не го али-мази така, ќе го навикнеш па потоа тешко одвикнување :) . Утре дали попрво тебе, дете или него да спремаш за излегување (верувај ќе пиздиш :$ )

Се', само не оваа грешка.
:shake:
Татко ми е таков разгалењак, кој ми гази по нерви.
Мајка ми ветрушката така си го научила од младоста и сега не може да одлучи ни кои пижами да си си облече за спиење. |(
Или ќе и' дојде со три кравати во рацете и ќе прашува - која, која?
Каква лоша навика, нема полошо.
:x
Trendafilka

Жолто цветче

123716655
Мислења: 4473
Зачленет: 28 Дек 2009, 16:12
Локација: Barcelona or Nice... someday
Don't Trust Anything That Bleeds for Five Days and Doesn't Die . . .
Што е убав овој свет - онде го*но овде цвет.
Слика

Мислење 03 Фев 2012, 19:12

Ако жената знае да се стокми да изгледа убаво за себе и за тој покрај себе, зошто да не и мажот? Да мене ми е многу битно како изгледа мажот, сакам и почитувам добро стокмени мажи со изграден стил и вкус на облекување дури и ми е возбудливо.. но не и најважно. Но не по секоја цена, туку да знае да се носи со својот изглед, да не биде преисфорсирано туку вкусно.
ljubam

Жолто цветче

102442311
Мислења: 1807
Зачленет: 07 Јан 2011, 09:06
I do not try to dance better than anyone else. I only try to to dance better than myself. - Mikhail Baryshnikov

Мислење 03 Фев 2012, 19:18

кога сме дома не ми е мн битно дали е во пижами или тренерки,дали е со брада или без
али коа ке излеземе нормално дека ми е битно ,ја да сум стокмена од глава до пети,а он не,не иде така
не давам некои коментари како зашо тоа не ти стои,или зашо не си се избричал,не сакам да го навредам
да мисли дека неми е привлечен
али да битен ми е надворешниот изглед
daddys.princess

Зелено цветче

272315
Мислења: 956
Зачленет: 30 Окт 2011, 03:52
Локација: Atlantica
Слика

Мислење 03 Фев 2012, 19:20

Ми значи само кога излегуваме некаде заедно. Не сакам да се облекува некако како за свадба а ние сме излегле само на кафе. Јас фино лепо му велам дека не ми се допага и тој сега навистина пази што да облече.
perlaa

Зелено цветче

240773
Мислења: 575
Зачленет: 02 Дек 2011, 20:44
Прашале еден мудрец – Која е најубавата жена на светот? Тој само се насмевнал и одговорил: Онаа која ја сакаш :)

Врати се на Врски

Кој е онлајн

Оваа категорија моментално ја разгледуваат: Нема регистрирани корисници и 2 гости

Site Meter