Форумџика на годината

Љубомора во врската

Дискусија во 'Врски' започната од kate, 19 ноември 2009.

1. fish

fish Истакнат член

Се зачлени на:
    28 јуни 2010
    Пораки:
    2
    Допаѓања:
    0
    Sekoj sto bil vo vrska pocuvstvuval Ljubomora.Toa e voobicaena pojava i e mnogu simpaticna rabota koga e vo granici na normala odnosno koga ne se preteruva.Ljubomorata se javuva kako nedostatok na samodoverba i toa e toa sto te razjaduva ,zatoa ZENI NAPOLNETE SE SO SAMODOVERBA I POZITIVNA ENERGIJA I SE KE BIDE VO RED :rock:

2. Speechless

Speechless Популарен член

Се зачлени на:
    14 април 2010
    Пораки:
    4.303
    Допаѓања:
    5.950
    Ја сум љубоморна. Премногу. Ама не го покажувам тоа пред него, бидејќи знам дека ќе се храни со мојата љубомора |(
    А тој.. и тој е љубоморен.
    Кај беше/Што беше/Со кој беше/ И како беше ? и други прашања од овој тип.

3. srculka

srculka Истакнат член

Се зачлени на:
    8 јули 2010
    Пораки:
    582
    Допаѓања:
    170
    Прв пат ја слушам песнава...ама текстов и е закон :rock: и сега само си ја слушам.Мислам дека дечко ми ќе си се пронајде во песнава ..хах :lol:

4. doktorka-an

doktorka-an Истакнат член

Се зачлени на:
    2 мај 2010
    Пораки:
    1.078
    Допаѓања:
    345
    и јас сум љубоморна на се што е мое а нењкој друг ќе ми го земе...може да се каже дека сум љубоморна и на другарка која е цело време со мене и после ќе замине на кафе со друга а јас не сум со нив јас сум љубоморна

5. Iva-Mici

Iva-Mici Популарен член

Се зачлени на:
    1 август 2010
    Пораки:
    1.168
    Допаѓања:
    237
    На почетокот бев и јас љубоморна,а беше и он.Со тек на време стекнавме доверба еден во друг,така да сега не постои повеќе таа љубомора :)

6. doktorka-an

doktorka-an Истакнат член

Се зачлени на:
    2 мај 2010
    Пораки:
    1.078
    Допаѓања:
    345
    Не постои човек кој не ја почувствувал љубомората. Таа може да се појави во секоја врска и во секое време. Никој не е заштитен од „зеленото чудовиште“ наречено љубомора.

Љубомората во врската е многу покомплексна отколку што можеме да си замислиме. Таа претставува збир на емоции како страв, лутина, тага, болка и завист. Понекогаш зад љубомората се крие и желба за контрола над партнерот.

Љубомората е едно од оние чувства кои треба да знаете добро да ги контролирате.
    И мажите и жените чувствуваат љубомора, но ја демонстрираат на различен начин. Жените почесто ја покажуваат, поради тоа што повеќе им посветуваат внимание на своите чувства и не се плашат да ги споделат со другите.

7. Unnaa

Unnaa Истакнат член

Се зачлени на:
    17 август 2010
    Пораки:
    145
    Допаѓања:
    40
    Љубомората е нешто најлошо што може да и се случи на врската, а со додаток на недоверба е сигурен рецепт за пропадната врска. Јас си ги имав и двете работи до скоро, ама добив таква добра лекција пред некој ден што си сфатив дека ако продолжам со мојата љубомора и однесување на седмоодленека ке го изгубам човекот што го сакам (кој исто така може да се пофали со љубоморни испади :worried: )
    Така даааа.... Љубомора за мене, НЕ благодарам! 8)

8. veri

veri Популарен член

Се зачлени на:
    14 јануари 2010
    Пораки:
    3.061
    Допаѓања:
    1.478
    Нема полошо од неконтролирано љубоморен дечко. Таквиот тешко дека може да се смени.

На akvamarin му/ѝ се допаѓа ова.
  9. Srculence--91

Srculence--91 Истакнат член

Се зачлени на:
    24 август 2010
    Пораки:
    114
    Допаѓања:
    52
    Јас лично сум премногу љубоморна. Стварно незнам зошто но никако неможам да ја тргнам љубомората од главаа, идеме 5 години со дечко ми но јас сеуште неможам да почнам да му верувам тоталноо. Дали е тоа можеби затоа што во почетокот ме имаше двапати изневерено со една иста личност????

10. Offspring

Offspring Форумски идол

Се зачлени на:
    14 јуни 2010
    Пораки:
    7.163
    Допаѓања:
    27.004
    Точно! Многу пати си го имам добивано дебелиот крај од бившиот психички и физички... Имам мислам пишувано на темава во врска со тоа... Несакам нималку љубомора, за да ми докаже дека се грижи за мене постојат други начини, а љубомора не благодарам. На дечко ми му нагласив јасно уште на почетокот, да не помислил да ми прави љубоморни испади оти нема да толерирам. Не е љубоморен, барем не покажува и ми е прекрасно. Дека се грижи за мене докажува на други начини а не преку болна љубомора и опседнатост.

На veri му/ѝ се допаѓа ова.
  11. angel4e121

angel4e121 Истакнат член

Се зачлени на:
    6 август 2010
    Пораки:
    687
    Допаѓања:
    291
    Некои викаат дека се љубоморни бидеќи многу го сакаат партнерота,па некои викаат дека немаш доверба во него.Па јас би ти рекла едно.Ако го сакаш и тој те сака нема потреба од таа љубомора ;)

12. veri

veri Популарен член

Се зачлени на:
    14 јануари 2010
    Пораки:
    3.061
    Допаѓања:
    1.478
    Исто таков беше и мојот бивши, затоа од искуство велам дека нема ништо полошо од љубоморен дечко. И тука не станува збор за обични мали љубоморни испади, туку за болна и неконтролирана љубомора. Уфф кога ќе ми текне какви работи сум претрпела заради таа негова болна љубомора :tmi: На крај не само што прекинав да го сакам, туку не можев ни да го поднесам, а одевме цели 5 год. Колку само се осетив среќна и слободна кога раскинавме.. Затоа девојки да знаете дека ако си имате работа со таков дечко, најдобро ќе ви биде да се откачите од него што побрзо, затоа што нема надеж дека ќе се смени тој човек.

13. mina

mina Популарен член

Се зачлени на:
    22 ноември 2009
    Пораки:
    1.260
    Допаѓања:
    638
    Мене ми е сосема нормално и ги толерирам малите љубоморни испади од дечко ми а и тој има разбирање за моите! искрено, понекогаш ми се допага неговата љубоморна фацка :lol: и загриженост каде сум била и со кого...се разбира дека имам поставено граници до каде толерирам љубомора и засега немаме некои позначителни проблеми!
    Себе си се сметам за личност која не покажува љубомора а сепак ја чувствувам понекогаш (зборам за во врска), умеам да се котролирам и пред се му верувам на дечко ми и знам дека некои работи се случуваат случајно, некои работи се помалку значајни а пак други работи мене ми се причинуваат дека се случуваат :lol: Затоа ретко имаме љубоморни испади... се надевам така ќе остане и во иднина!

На bluberry му/ѝ се допаѓа ова.
  14. loveletter

loveletter Истакнат член

Се зачлени на:
    6 септември 2010
    Пораки:
    10
    Допаѓања:
    0
    Lele jas porano voopsto ne bev ljubomorna sum imala vrska od 1 godina ama voopsto ne bev ljubomorna ne se zamarav so nikakvi gluposti i slicni raboti kontroliranje na telefon ili kade si so kogo itn . no otkako dobiv dobri ROGOVI od mojot sega veke ex sfativ deka sepak treba da se kontroliraat nekoi raboti i da imas oko za partnerot. i sega zaradi togasnata moja greska so segasniot decko se e ok no mn sum ljubomorna duri i napadna mn pati se karame poradi toa ve molam kazete mi kako da se vozdrzam kako da ne sledam kade gleda kade se vrti kade odi so kogo e :worried::worried::worried: stanauvam nervozna zaradi saamta sebe se zamaram so toa koj addnal na fb a toa e tolku decki i nistozno pomognete mi :worried:

15. nice.girl9090

nice.girl9090 Истакнат член

Се зачлени на:
    21 јуни 2010
    Пораки:
    348
    Допаѓања:
    69
    Љубомората е нормална и треба да се има контрола над некои работи , но не до толку.Можеш само да си ја расипеш врската. Јас мислам дека џабе е, колку и да бидеш љубоморна тој ако сака нешто да направи ке направи и без ти да дознаеш,а ти само ке се нервираш и замараш со се и сешто.Не се замарај со некои работи за кои немаш причина да бидеш љубоморна. Едноставно престани да мислиш на такви работи, и ке се навикнеш со тек на време. Ке видиш дека ке ти биде мн. поубаво и дека немало причина да се нервираш за ништо. :)

На loveletter му/ѝ се допаѓа ова.
  16. teddybear

teddybear Популарен член

Се зачлени на:
    28 декември 2009
    Пораки:
    2.679
    Допаѓања:
    10.370
    најс грл е во право само со едно нешто не се согласувам ... дека нема да дознаеш ако направи нешто ... вистината секогаш излегува на виделина ... тоа не се бабини деветини туку цел живот тоа ми се докажува пошто цел живот некој ме лаже ама се се дознава ... така да уживај ако има нешто верувај ми дека ке знаеш ... верувај ми ... :*

17. Mer4e

Mer4e Истакнат член

Се зачлени на:
    12 февруари 2010
    Пораки:
    71
    Допаѓања:
    30
    Значи толку станав љубоморна чудо едно ... после 4 години од врската се разделивме на некои 3 недели ... абе хорор... жив хорор... го гледале со женски ... другарка му од друг град дојде кај него да спие ... една му се јавувала му кажала дека го сака ... бла бла бла ... тој ми кажа за се шо се случувало, објаснуваше дека нема ништо со ниту една, дека ме сака, не можел без мене, плачки ова она ... И сега јас сум љубоморна и само се сомневам а тој само се нервира вели нема причина да бидам љубоморна и дека ако продолжам ќе раскиниме... Ама јас само му го проверувам телефонот, па на фејсбук, па месинџер и тој само се лути..
    И не знам дали да верувам дека немал ништо со никоја а знам дека премногу ме сака и теско му пагаше разделбата... ПОМОШ ПРЕТЕРУВАМ СО ЉУБОМОРАТА ГЛУПА НИКАКВА :D се обидувам да престанам да го проверувам АМА МЕ КОПКА :D

18. julie77

julie77 Форумски идол

Се зачлени на:
    2 февруари 2010
    Пораки:
    5.566
    Допаѓања:
    20.053
    А да почнеш да се опушташ и да не му вршиш контроли и притисок? :^) Затоа што навистина ќе ти раскине ако продолжиш така.Почни да оладуваш и да ја контролираш љубомората.Преокупирај се со друго и така помалку ќе почнеш да мислиш на тоа дали те изневерува или не.Ако сакаш да си ја одржиш врската.Инаку машко е склоно на изневерување...подобро прифати го тоа како нормално и нема да се нервираш многу.Use to it. :!:

19. Mer4e

Mer4e Истакнат член

Се зачлени на:
    12 февруари 2010
    Пораки:
    71
    Допаѓања:
    30
    А да почнеш да се опушташ и да не му вршиш контроли и притисок? :^) Затоа што навистина ќе ти раскине ако продолжиш така.Почни да оладуваш и да ја контролираш љубомората.Преокупирај се со друго и така помалку ќе почнеш да мислиш на тоа дали те изневерува или не.Ако сакаш да си ја одржиш врската.Инаку машко е склоно на изневерување...подобро прифати го тоа како нормално и нема да се нервираш многу.Use to it. :!:[/quote]

еве се трудам ама не можам ... тешко ми оди а не сакам да го изгубам ... ќе пробам да не мислам на тоа... а верувам дека постојат такви што не изневеруваат ... мислам дека и тој е таков ... од една страна му верувам него ама не му верувам на кучките ...

20. davidooo5

davidooo5 Нов член

Се зачлени на:
    17 септември 2010
    Пораки:
    11
    Допаѓања:
    4
    Не можам само едно да сфатам како може вие девојки да сте толку љубоморни. Значи најбитната ствар во врската е двајцата да имат пријатели и разбирање за сите теми во секојдневието. Доколку едниот нема свои пријатели/ки тогаш се создава таа откачена посесивна љубомора. Тоа е најужасното нешто што јас а верувам и остатокот од машката популација не го поднесува.На крајот на краиштата најбитно е да има разбирање и ако веќе некој решил нешто недозволено ( да вара ) да направи има милион начини и моменти.

Ова е од иксуство и можете да го прифатите во буквална смисла.....

На julie77 и Trendafilka им се допаѓа ова.