ТЕМА: Разлика во години

Мислење 25 Ное 2009, 18:42

Разлика во годините во врска помеѓу партнери...
Што мислите, како влијаат на врската?
Како влијаат на самите личности?
Колкава разлика е најдобра во дадени случаи?
Дали мислите дека е битен фактор при градење на врска?
итн итн...
Bright

Жолто цветче

29212178
Мислења: 2160
Зачленет: 25 Ное 2009, 15:20
Локација: Чуден свет.
~ I let love in ~

"I love not Man the less, but Nature more." - Byron

Мислење 25 Ное 2009, 19:02

mislam oti razlikata vo godinite ne vlijae ako navistina se ima ljubov i vistinsko sakanje
nada

Фем почетничка

50
Мислења: 2
Зачленет: 25 Ное 2009, 18:37

Мислење 25 Ное 2009, 19:17

А дали ги оправдувате врските од типот: девојката да има 17 години, а машкото да има 29 години?!
Bright

Жолто цветче

29212178
Мислења: 2160
Зачленет: 25 Ное 2009, 15:20
Локација: Чуден свет.
~ I let love in ~

"I love not Man the less, but Nature more." - Byron

Мислење 25 Ное 2009, 19:38

Разликата во години воопсто не е битна, она што е важно за една врска или брак е мегусебно разбирање толеранција а пред се голема љубов.
Anna.M.Gerasimova

Фем почетничка

00
Мислења: 2
Зачленет: 25 Ное 2009, 19:08

Мислење 25 Ное 2009, 19:44

Ако тоа не ви пречи на врската и ако ти мислиш дека си спремна да ги задоволиш неговите потреби и да се вколопиш во неговото друштво или воопшто во неговата средина тогаш зошто да не. Според мене разликата во години не се забележува после 23 година, тогаш веќе и ти ќе имаш искуство и ќе го имаш „изживеано животот“ како што велиме. Во овој случај тој поминал низ сите лудории и видел се, а ти допрва треба да живееш. Но ако ти си спремна да се нафатиш на ваков чекор и ако го сакаш тогаш оправдано е зошто да не. Твоите родители можеби нема лесно да го прифатат тој факт но ако им докажеш дека го сакаш и дека тој те сака и се грижи за тебе со текот на времето ќе си го сменат мислењето. Поздравче
Melodi

Фем почетничка

150
Мислења: 10
Зачленет: 15 Ное 2009, 21:17

Мислење 25 Ное 2009, 20:37

od moe licno iskustvo,jas bev vo vrska so nekoj koj ima skoro 33 god(togas jas imav 22),iskreno,idealna razlika,se bese vo red,imase mnogu ljubov i strast,nasata vrska ne uspea,ne zatoa sto postoi golemata razlika vo gpodini,nego zaradi nesto sosema drugo;megutoa toa bese najubavoto nesto sto mi se imase sluceno...mene ne mi precese toa sto on veke 11 god pred mene go videl sonceto,jas samo mislev na toa kolku go ljubam....gi prifativ site negovovi mani,lugeto okolu nego ,ednostavno celiot negov svet stana i moj...premnogu go ljubev,tolku mnogu sto duri i da me pobarase za zena ke recev DA,,no ete, se slucija mnogu drugi raboti vo meguvreme i jas i toj ne sme veke zaedno...i pokraj toa ,ne go zaboraviv,go ljubam isto kolku i prviot den....
boka

Фем почетничка

30
Мислења: 1
Зачленет: 25 Ное 2009, 20:25

Мислење 26 Ное 2009, 02:10

[quote="Melodi"]Ако тоа не ви пречи на врската и ако ти мислиш дека си спремна да ги задоволиш неговите потреби и да се вколопиш во неговото друштво или воопшто во неговата средина тогаш зошто да не.
Apsolutno e taka !!! :D
flower

Фем почетничка

80
Мислења: 13
Зачленет: 25 Ное 2009, 14:02

Мислење 26 Ное 2009, 02:27

Koga nekoj se saka navistina nema pravila,ljubovta ne znae za toa i ne prasuva!!! Megutoa SEKOGAS e podobro da e devojkata ( barem!!!) nekolku godini pomlada od svojot de4ko ili soprug,zaso sekogas ke ima prednost kaj nego.Vo red,se zavisi do karakterot no zboram deka najcesto e taka sto ne znaci deka nema isklucoci kade maskoto e vistinski kreten i pokraj toa sto si ima pomlada devojka pokraj sebe! Vo nieden slucaj ne bi trebalo devojkata da e postara zasto toa nikogas ne zavrsuva "slavno". Deneska i mazite od nad triesettina godini moze da se ko vistinski deca,t.e. neiziveani i neiskusni ( a znam mn. takvi! ) Neiskusni zboram vo odnos na ljubovta,no pak ostanuva deka se e do karakterot i deka ljubovta ne prasuva taka da uzivaj si, sakaj i bidi sakana ONA STO MORA DA SE SLUCI,KE SE SLUCI PORANO ILI PODOCNA ! 8-)
doll

Сино цветче

632
Мислења: 287
Зачленет: 26 Ное 2009, 01:45
Слика

Мислење 26 Ное 2009, 02:31

Јас мислам дека разликата во годините е важна. Затоа сто девојка од 22 години нема исти интереси како дечко од 33 год.
Мојот бивши дечко беше постар од мене 7 години и токму поради тоа не ни успеа врската, јас тогаш имав 20 години и сакав да шетам, да се забавувам, а он веке го имаше поминато тоа. Со сегашното момче сме иста генерација и заедно сме веке 4 год и ни е супер, затоа што имаме исти интереси и сл...
Ма да не е секогаш така сигурно има и исклучоции/...
kalinaka

Фем почетничка

187
Мислења: 45
Зачленет: 25 Ное 2009, 17:05

Мислење 26 Ное 2009, 02:49

Razlikata vo godini igra golema uloga vo edna vrska. Sepak zavisi kolava e razlikata i kolku licnostite vo istata se sozreani. Na primer par-devojkava e 15 godini, deckovo 19. Mala e razlikata ama i sozreanosta e isto taka mala pa taa vrska e osudena na propast :? Sepak poinakvo e gledisteto na rabotite koga ke imas 15 godini i koga ke imas 19 godini...
angie

Сино цветче

18281
Мислења: 388
Зачленет: 20 Ное 2009, 01:13

Врати се на Врски

Кој е онлајн

Оваа категорија моментално ја разгледуваат: Нема регистрирани корисници и 3 гости

Site Meter