ТЕМА: Разлика во години

Мислење 28 Јан 2012, 16:05

Sofi.ja напиша:Сега испадна дека сакал врска,ама немал доволно време за целосно да и се посвети на девојката,имал премногу работа,рече дека избрзал што сега ми го кажал тој муабет ама дека стои зад тоа дека е многу битен во врската. не викам дека не е,само се побунив што волку рано ми го кажа ова,пред да ме запознае карактерно...како ќе има секс со некоја што не ја знае што будала е ? :D

Па за таква врска ко он што сака воошто не мора да те знае карактерно :D . Он сѐ убаво си кажал што и како сака само ти тоа малку различно го тумачиш :).
XMaN

Зелено цветче

1253964
Мислења: 804
Зачленет: 25 Мај 2011, 18:17

Мислење 28 Јан 2012, 16:59

XMaN напиша:
Sofi.ja напиша:Сега испадна дека сакал врска,ама немал доволно време за целосно да и се посвети на девојката,имал премногу работа,рече дека избрзал што сега ми го кажал тој муабет ама дека стои зад тоа дека е многу битен во врската. не викам дека не е,само се побунив што волку рано ми го кажа ова,пред да ме запознае карактерно...како ќе има секс со некоја што не ја знае што будала е ? :D

Па за таква врска ко он што сака воошто не мора да те знае карактерно :D . Он сѐ убаво си кажал што и како сака само ти тоа малку различно го тумачиш :).

Значи кажувам дека и сам си се поправи , дека избрзал со тоа што го кажал дека сексот е најбитен фактор во една врска.
Sofi.ja

Бело цветче

528
Мислења: 50
Зачленет: 21 Јан 2012, 02:07

Мислење 29 Јан 2012, 17:13

8те години разлика никогаш не ми сметале ни мене ни него...
IvanaMkd

Жолто цветче

24372033
Мислења: 3291
Зачленет: 29 Јан 2012, 01:15
Локација: Во неговите мисли...
Сеедно ми е , што тажно се случува во моето срце... јас го сакам животот!

Слика

Мислење 29 Јан 2012, 18:08

Разликата во години не е важна доколку ти имаш 19 а тој 28 . . Но ако ти имаш 14 а тој 19 помала е разликата но и тоа како е важна.. Пример ти имаш излез у кафичи до 12 и пол 1. . тој сака да седи повеќе пример до 3. . Е тука доаѓа до несогласување. . А не и само тоа, тој сака нешто повеќе а ти мислиш дека си премногу мала за тоа, тука доаѓа до уште поголемо несогласување . . :S
meche12

Фем почетничка

10
Мислења: 1
Зачленет: 29 Јан 2012, 18:02

Мислење 30 Јан 2012, 01:12

Се е релативно. Врска како врска се заснова на љубов, доверба, заеднички интереси итн. Верувам дека 15 годишно девојче не може да има исти интереси со некој многу поголем од неа или пак 20 годишна со 28 годишен. Баш поради таа генерациска разлика и различни интереси. Тој на 28 е доволно зрел за да оформи фамилија, а таа не. Девојката на 15 години не може да го задоволи дечкото како што тој би сакал и би можела некоја на негова возраст, пред се зборувам за физички потреби или пак излегување заедно. Овие врски според мене траат кратко додека се смират еуфориите и всушност вистински не сфатат дека навистина не припаѓаат заедно, или пак додека не почнат караниците доколку врската започне да станува сериозна.
Sunshine0

Фем почетничка

12
Мислења: 12
Зачленет: 30 Јан 2012, 00:33

Мислење 30 Јан 2012, 18:14

најстар дечко кој сум имала бил постар од мене 3 години и за некои работи не се согласувавме стално викаше дека сум недозреана за него итн итн .
но верувам дека сите машки не се исти :fubar:
verica94

Сино цветче

1967
Мислења: 258
Зачленет: 22 Јул 2011, 18:46

Мислење 02 Фев 2012, 23:09

Сум имала постар дечко, на почетокот немаше проблеми, ама по некое време дојде до откривање на разликите. Најмногу ме нервираше што ме третираше како дете. И фази во стилот- Од искуство да ти кажам.....НЕ БЛАГОДАРАМ!!!!
Мислам дека до 3-4 години разлика е идеално, но не и повеќе
ivance5

Сино цветче

665
Мислења: 197
Зачленет: 01 Дек 2009, 15:21

Мислење 05 Фев 2012, 06:03

Индивидуално е! Сепак не оправдувам врски од типот 15 годишно девојче и 25 годишен дечко или нешто повеќе! Сметам дека на таквите типови кои заведуваат мали девојчиња нешто им фали!...
Јас за мене си сакам постар и поискусен партнер, нека биде и 10-15 год постар, не ми смета, едноставно сакам постари и не можам да се замислам со некој помлад или врсник! Се што досега ми се пуштало било незрело и нестабилно! Мене не ми треба да бидам дадилка, туку сакам некој да ме разбира, сака и почитува!
Fleur-De-Lis

Сино цветче

4436
Мислења: 140
Зачленет: 05 Фев 2012, 01:41

Мислење 05 Фев 2012, 10:49

Јас и дечко ми сме разлика 4 години. Не е многу голема разликата, т.е. не е воопшто голема според мене ама сепак се чуствува дека едниот е повозрасен. Како што кажаа и пред мене, она познатото ’’ од искуство ти кажувам’’. Кое искуство бре за само 4 години, аман веќе! И во нашата врска ако тој е поголем од мене 4 години, изгледа како јас да сум. Тој сеуште е како детенце.
bumbuleya

Сино цветче

8622
Мислења: 259
Зачленет: 08 Јан 2012, 18:43

Мислење 14 Фев 2012, 22:40

со дечко ми сме разлика 7 години(исто колку и со сестра ми :) )...и искрено не забележувам некаква разлика само што понекогаш знае да каже "знам јас,oд искуство ти кажувам,сум ги поминал тие работи што ти сега ги поминуваш" и уште една позначајана тој размислува за женидба а јас не :lol:
Anastasia94

Бело цветче

53
Мислења: 84
Зачленет: 19 Авг 2011, 16:56

Врати се на Врски

Кој е онлајн

Оваа категорија моментално ја разгледуваат: Нема регистрирани корисници и 3 гости

Site Meter