Во главно оние класичните, но од една врска со цура од друга држава ми остана надимак, зборче што на нејзиниот јазик значи МЛАДЕНЧЕ, демек мило де.
Уфф што сакам кога ке ми рече:златичко,сонце,цуцулко ... Абе се топам.Многу убаво ми доаѓа кога така нежно ке ми се обрати. А јас него си го викам златичко.Незнам,така ми е убаво.И стварно е златичко
Јас ги мразам лигавите прекари од типот - мече(нце), маче(нце), цуце, муце, буце, гугу-гага. Патетични ми се. Обично се обраќам по име, дали скратено или не, зависи и од името. Е сега, ми се испушта по некое "злато" од време на време, и тогаш на дотичниот господин треба да му биде јасно дека сум ја достигнала точката на разнежнетост. Сакам да ме вика по име и притоа да го нагласува со едно "моја" однапред, колку и да ви звучи глупаво и детско, мене ми делува многу мило. Самозаљубена сум си во името, кое инаку нема врска со мојот никнејм - да бидеме на јасно. Еве кога би зборувале веќе за оние класичните прекари, повеќе ми се допаѓа да ме вика злато, некако најубаво ми звучи.
Ми беше а јас него сега тој си замина па еве му ја посветувам песничкава http://www.youtube.com/watch?v=c_knGQZ3gdY
хаха многу прекари има.. ама едни од поглавните се: за мене: срце, сонце, маче..коа нешто сме лути ме вика цицла..пошо знае дека тоа ме нервира.. за него: елефант, душо, златце..и коа сум му лута диносаурс го викам.
Хахаха .... интересна тема ... еден ден дечко ми ми вика кое животинче си и ја му викам незнам и он по4на да ме вика ма4е а ја него лав4е
Одкако сме заедно секогаш се викаме по некои прекари,ако се речеме по имиња мора да има некоја причина или пак така сме се чувствувале во моментот.си се викаме срце,злато,сонце,душо...и такви други слатки зборови.
маченцее зајченцее бишенцее сонце љубавиииииии ЛИГАВЕШКИ РАБОТИИИИИИИИИ јас не му викам он ми вика е зашо ми викаш кога јас не ти викам ? Викај ме по име паа
Тој ме вика - љубави, срце..Понекад и лутко една,кога ќе му се наљутам. А јас него - сонце, срце мое, а понекогаш кога ќе откачам и го викам лаву мој хахаха.
Најчесто си викаме љубави и срцка иначе имаме навика да си викаме тој мене гице или гз дебел а јас него дебели и тронте
аххахахха јак тема уште од почетокот се викавме срценце и то ни е стандард, а тој мене мало, душиче,слатка,маче, муци-цуци,а најново му е вардар појма немам зошто ме вика така Јас него злато,сонце,муци, љубов,а некогаш знам од едно има 10 да му кажам или тој мене примeр: сонцка понцка на коронцка клонцка чудно а а ко ќе ме изнервира матуф или теле