Tuka sum vo sekoe vreme, ke proveruvam dali imas pisuvano nesto... ke razgovarame... KE POMINE!
Iskren pozdrav
Mnogu ti blagodaram Liksi,(a i na site vas maldi moi.)
Ovaa,
,ke pomine,, go preprocituvam milion pati i se ubeduvam deka navistina ke pomine.
No, mnogu se iznenadiv koga vi gi vidov na site vas godinite, kolku ste mladi...jas sum daleku postara od vas.Drago mi e sto ete Vie mene mi pomagate i sto toa ste go nadminale. Da, da, ke se potrudam, a toa i cesto go pravam da gi preusmeram mislite i navistina mnogu pati mi pomognalo (naravno dikolku obidot e uspesen),mnogu pati i diazepamot ili demetrinot si ja vrsi rabotata, no sepak povtorno i povtorno se pojavuva toa strasno cuvstvo deka nemam sila.... nemozam da dosedam nekade, deka ke izletam od koza, netrpeliva sum i ja gubam koncentracijata, sakam da izbegam od mestoto kade sto sum, vrtoglavica, nestabilnost.Ovaa navistina mi go remeti kvalitetot na zivotot.
Ponekogas imam cuvstvo na nerealnost.....kako da go objasnam ...kako se da se slucuva pokraj mene, a jas nemam sili da zemam ucestvo vo slucuvanjata, kako da sum nekade nastrana od zivotot i sum samo nem posmatrac, deka toj odminuva ajas samo go gledam i nisto nemozam da storam. Se prasuvam dotolku li dlaboko navlegov vo anksioznosta (verojatno so depresijata se zaedno)pa ne mozam da izlezam od ovoj magicen krug.
Sepak koga ve slusnav vas i znam deka ste tuka ke otpocnam uste posilana borba i ke se nadevam deka ke izlezam pobednik.Se nadevam deka zaednicki pobrzo ke uspeeme. Pisuvajte za vasite iskustva, za vasite borbi, za toa kako ste go nadminale atakot na anksioznosta, znam sekoj na svoj nacin vodel borba so ovaa seniste, no sekoj od nas mozebi keizvlece nesto sto ke mu pomogne.Ve sakam i ve sledam.
Iskren pozdrav do site .