Tashaa напиша:утре ми е закажано кај др.надица ѓероска во MAMA ...ако може некој што бил кај неа да ми каже која е цената за брисеви и за колку време од прилика ке има резултати? фала однапред
sunfemina напиша:Исчитав многу мислења и некако на крај пак не успеав да направам точно резиме. Јас одам приватно на контроли еднаш годишно, фала богу до сега не сум имала некоја поголема мака ама поради финансиски причини и скапите испитувања приватно сакам да си најдам матичен гинеколог. Е сега..прочитав дека има некои приватни што може да бидат матични и може и од државни установи. Мојов за жал не работи со плави картони и не може да ми е матичен, значи ќе морам да најдам друг.
Која е разликата на цената ако пап тест и микробиолошки тестирања направам кај приватен матичен или државен матичен? Некој има пишано дека и покрај тоа што биле кај матичен гинеколог платиле по 2-3000 за микробиолошките тестови како приватно да платиле, а некои само по 200, 400, 800 ден. Знам дека зависи и од тоа дали сама ќе си ги однесам брисевите или ќе платам за таа услуга ама некако конфузија ми настана од разниве искуства.
DeMelo напиша:sunfemina напиша:Исчитав многу мислења и некако на крај пак не успеав да направам точно резиме. Јас одам приватно на контроли еднаш годишно, фала богу до сега не сум имала некоја поголема мака ама поради финансиски причини и скапите испитувања приватно сакам да си најдам матичен гинеколог. Е сега..прочитав дека има некои приватни што може да бидат матични и може и од државни установи. Мојов за жал не работи со плави картони и не може да ми е матичен, значи ќе морам да најдам друг.
Која е разликата на цената ако пап тест и микробиолошки тестирања направам кај приватен матичен или државен матичен? Некој има пишано дека и покрај тоа што биле кај матичен гинеколог платиле по 2-3000 за микробиолошките тестови како приватно да платиле, а некои само по 200, 400, 800 ден. Знам дека зависи и од тоа дали сама ќе си ги однесам брисевите или ќе платам за таа услуга ама некако конфузија ми настана од разниве искуства.
Пап тестот кај матичниот гинеколог еднаш годишно ти следува бесплатно, а за наредните пати ако не се лажам е 500 ден.
А брис нема шанса на државно т.е. со картончина да платиш по 2-3000.
Еве јас каде што одам кај мојата матична за 4 бриса ми зема 800 денари и таа си ги носи на микробиологија.
Така да разликата е голема ако си осигурана од фондот за здравство најди си гинеколог кој работи со плави картони, кога веке го плакаш осигурањето - искористи го, зошто дупло да плакаш на приватно?
Поздрав и секое добро.

Матичен лекар ми е др.Героска од МАМА ама за микро ми зема 1200
Врати се на Здравствени проблеми
Оваа категорија моментално ја разгледуваат: Нема регистрирани корисници и 15 гости