ТЕМА: Добар гинеколог?

Мислење 31 Јан 2012, 21:46

сакам да прашам дали некој има искуство со др.сузана костовска од пзу коруновски? треба да закажам преглед па ми треба мислење
maleckamk

Фем почетничка

04
Мислења: 2
Зачленет: 21 Дек 2009, 02:03

Мислење 06 Фев 2012, 10:34

Може ли некој да ми каже број од Др Емилија Трајковска што сега се префрли во Кисела Вода?
srnicka90

Фем почетничка

00
Мислења: 1
Зачленет: 06 Фев 2012, 10:27

Мислење 06 Фев 2012, 19:08

dobra e emilija super e jas odev kaj nea od jane sandanski e taa neli?
484848

Фем почетничка

00
Мислења: 4
Зачленет: 29 Јан 2012, 02:31

Мислење 09 Фев 2012, 13:38

утре ми е закажано кај др.надица ѓероска во MAMA ...ако може некој што бил кај неа да ми каже која е цената за брисеви и за колку време од прилика ке има резултати? фала однапред :)
Tashaa

Бело цветче

1436
Мислења: 62
Зачленет: 22 Сеп 2010, 23:59
I live where the sky ends..

Мислење 09 Фев 2012, 14:14

Tashaa напиша:утре ми е закажано кај др.надица ѓероска во MAMA ...ако може некој што бил кај неа да ми каже која е цената за брисеви и за колку време од прилика ке има резултати? фала однапред :)

Јас сум кај Наде, резултати имаш за три - четири дена, и зависи што брисеви ке правиш јас за контолните во бременоста платив 800 ( уреоплазма и микроплазма, кламидија и кандида )
DeMelo

Сино цветче

330242
Мислења: 209
Зачленет: 21 Ное 2011, 04:46
Локација: Near the sunshine

Мислење 10 Фев 2012, 10:17

Исчитав многу мислења и некако на крај пак не успеав да направам точно резиме. Јас одам приватно на контроли еднаш годишно, фала богу до сега не сум имала некоја поголема мака ама поради финансиски причини и скапите испитувања приватно сакам да си најдам матичен гинеколог. Е сега..прочитав дека има некои приватни што може да бидат матични и може и од државни установи. Мојов за жал не работи со плави картони и не може да ми е матичен, значи ќе морам да најдам друг.
Која е разликата на цената ако пап тест и микробиолошки тестирања направам кај приватен матичен или државен матичен? Некој има пишано дека и покрај тоа што биле кај матичен гинеколог платиле по 2-3000 за микробиолошките тестови како приватно да платиле, а некои само по 200, 400, 800 ден. Знам дека зависи и од тоа дали сама ќе си ги однесам брисевите или ќе платам за таа услуга ама некако конфузија ми настана од разниве искуства.
sunfemina

Сино цветче

79119
Мислења: 325
Зачленет: 18 Фев 2011, 00:11

Мислење 11 Фев 2012, 01:51

Феминки и јас ке ви го споделам моето искуство со таа неписмената Др Блажевска, таа ми е матичен гинеколог но за брзо време ќе ја сменам но незнам кај да одам, моја другарка оди во Мама и е задоволна. Инаку јас останав бремана и сакав да абортирам, отидов кај Блажевска фати да ми се дера, хистерише како и можела без заштита вака така. Јас почнав да плачам и бев решена да абортирам таа ме убедува не немој никако. ( стерилитет, дрн дрн јариња), ми дадае упат и отидов на клиника и ми констатираа БЛАЈТЕТ тоа значи плод кој не е развиен, и морав да го отстранам благодарение на најдобрата докторка во клиника Снежана Ѓорѓиевска. Замислете што можеше таа Блажевска неписмењача да ми направи можев да скинам конси. Затоа на никого не ја препорачувам. Молам соовет кај да одам, која е најдобра ? позз
cvetcinja

Фем почетничка

11
Мислења: 18
Зачленет: 19 Јул 2011, 00:25

Мислење 11 Фев 2012, 02:14

sunfemina напиша:Исчитав многу мислења и некако на крај пак не успеав да направам точно резиме. Јас одам приватно на контроли еднаш годишно, фала богу до сега не сум имала некоја поголема мака ама поради финансиски причини и скапите испитувања приватно сакам да си најдам матичен гинеколог. Е сега..прочитав дека има некои приватни што може да бидат матични и може и од државни установи. Мојов за жал не работи со плави картони и не може да ми е матичен, значи ќе морам да најдам друг.
Која е разликата на цената ако пап тест и микробиолошки тестирања направам кај приватен матичен или државен матичен? Некој има пишано дека и покрај тоа што биле кај матичен гинеколог платиле по 2-3000 за микробиолошките тестови како приватно да платиле, а некои само по 200, 400, 800 ден. Знам дека зависи и од тоа дали сама ќе си ги однесам брисевите или ќе платам за таа услуга ама некако конфузија ми настана од разниве искуства.

Пап тестот кај матичниот гинеколог еднаш годишно ти следува бесплатно, а за наредните пати ако не се лажам е 500 ден.
А брис нема шанса на државно т.е. со картончина да платиш по 2-3000.
Еве јас каде што одам кај мојата матична за 4 бриса ми зема 800 денари и таа си ги носи на микробиологија.
Така да разликата е голема ако си осигурана од фондот за здравство најди си гинеколог кој работи со плави картони, кога веке го плакаш осигурањето - искористи го, зошто дупло да плакаш на приватно?
Поздрав и секое добро.
DeMelo

Сино цветче

330242
Мислења: 209
Зачленет: 21 Ное 2011, 04:46
Локација: Near the sunshine

Мислење 11 Фев 2012, 02:18

DeMelo напиша:
sunfemina напиша:Исчитав многу мислења и некако на крај пак не успеав да направам точно резиме. Јас одам приватно на контроли еднаш годишно, фала богу до сега не сум имала некоја поголема мака ама поради финансиски причини и скапите испитувања приватно сакам да си најдам матичен гинеколог. Е сега..прочитав дека има некои приватни што може да бидат матични и може и од државни установи. Мојов за жал не работи со плави картони и не може да ми е матичен, значи ќе морам да најдам друг.

Пап тестот кај матичниот гинеколог еднаш годишно ти следува бесплатно, а за наредните пати ако не се лажам е 500 ден.
А брис нема шанса на државно т.е. со картончина да платиш по 2-3000.
Еве јас каде што одам кај мојата матична за 4 бриса ми зема 800 денари и таа си ги носи на микробиологија.
Така да разликата е голема ако си осигурана од фондот за здравство најди си гинеколог кој работи со плави картони, кога веке го плакаш осигурањето - искористи го, зошто дупло да плакаш на приватно?
Поздрав и секое добро.

Ама и твојава матична си зема малце повеќе :D бидејќи партиципација на микробиологија е 200 денари за оние 4 основни бриса :) затоа најубаво сами да си ги носите, ем знаете на време ќе ги однесете, ем нема да плаќате пари за глупости :)
anastasijaki

Жолто цветче

573616
Мислења: 1286
Зачленет: 02 Фев 2011, 22:09
Локација: Скопје
If i know what love is, it is because of you ! <3

My love for you is a journey... starting at forever, and ending at never.

Слика

Мислење 11 Фев 2012, 15:38

Еве неколку страни поназад од една феминка за кај др. Наде го прочитав ова...
Матичен лекар ми е др.Героска од МАМА ама за микро ми зема 1200

А еве DeMelo чинам за кај истата докторка вели 800 ден. како матична.. |( дали си вадат од ракав цени или како е не знам, а сепак ја фалат оваа докторка и јас се мислам за кај неа или Ложанковски ако уште примаат пациенти како матични.
Некаде прочитав и дека првиот пап во годината кај матичен гинеколог е укинат, некаде дека уште важи, некаде си наплаќаат иако не треба..и крај им не се фаќа.
anastazijaki ти каде имаш матичен гинеколог? тоа со носење на микробиологија е прифатливо.
А ако може некој да ми пише во пп колку е кај Наде од МАМА за ехо и ХПВ тест?
Како матична веројатно прегледот е бесплатен, 500 пап тест (освен за прв ако не се наплаќа), 800 ден за микро...околу 2000 денари ваљда се на се му се фаќа за преглед, ехо, пап тест, хпв тест и брисеви за микробилошки тестови.
И ако на некоја феминка и е матичен др. Ложанковски или другата докторка Радица од неговата ординација ако може да ми пише колку чини барем една од горенаведениве услуги во порака.
sunfemina

Сино цветче

79119
Мислења: 325
Зачленет: 18 Фев 2011, 00:11

Врати се на Здравствени проблеми

Кој е онлајн

Оваа категорија моментално ја разгледуваат: Нема регистрирани корисници и 15 гости

Site Meter