ТЕМА: Escherichia coli (ешерихија коли)

Мислење 06 Јан 2010, 21:32

Ne mozam da ja otarasam preku ... mi e vekje.Vo mokracata imam i me boli koga mocam.5 - 6 meseci pijam caevi,apcinja...se.Ke mi pomine 2 nedeli i pak mi se javuva.Ako znae nekoj neka kaze nekoj priroden lek poso se otruv od apcinja.
LaRagazza

Сино цветче

532
Мислења: 203
Зачленет: 10 Дек 2009, 09:15
Трофеи: 2

Мислење 07 Јан 2010, 02:23

Срц...и сакала да ти помогнам...ама...
Едвај 15 годишното животно искуство не ми иде во пресрет :(
Pennyroyal

Фем почетничка

140
Мислења: 48
Зачленет: 30 Дек 2009, 14:28
Анархијата не е безредие, туку безвластие

Мислење 15 Јан 2010, 00:37

NATUROPLEX, Brusnica caj i plodovi.
Jas mislam deka ova se cesto koristeni za vakvi problemi. Kombinirajte gi so antibiotik koj ke se potvrdi so antibiogram deka deluva. Ako probuvate so Naturoplex mora da znaete deka minimum treba 5-6 kutii da ispiete. Brusnicata e vkusna i kako caj i kako plod, ama sovetuvajte se so lekar za sekoj slucaj.
kiki-82

Фем почетничка

00
Мислења: 9
Зачленет: 12 Јан 2010, 00:21

Мислење 15 Јан 2010, 02:11

Леле го знам ова,пијам брусница 2 литри на ден.Сум била на доктор сигурно 20 пати и антибиотици пиев и веќе месец ипол пијам некои апчиња од бугарија -уростим.Сега за сега не почувствував некакво подобрување ама ќе почекам,ке издржам јас! :) Фала во секој случај
LaRagazza

Сино цветче

532
Мислења: 203
Зачленет: 10 Дек 2009, 09:15
Трофеи: 2

Мислење 15 Јан 2010, 18:31

LaRagazza напиша:Ne mozam da ja otarasam preku ... mi e vekje.Vo mokracata imam i me boli koga mocam.5 - 6 meseci pijam caevi,apcinja...se.Ke mi pomine 2 nedeli i pak mi se javuva.Ako znae nekoj neka kaze nekoj priroden lek poso se otruv od apcinja.

koga na kerka mi (1 god bese) i se pojavi EC mi kazaa da i pravam caj od semka od dinja toa pomaga
kiki-riki

Сино цветче

434
Мислења: 182
Зачленет: 21 Ное 2009, 11:56

Мислење 17 Јан 2010, 04:39

Pa Urostim gi falat mnogu, jas ne gi spomnav deka gi nema kaj nas i tesko se naogaat, cudno kako nisto ne pomaga......
Da ne se rabti za reinfekcija togas....
Ova so semkata od dinja ne sum go cula do sega, bas e interesna informacijata:)
kiki-82

Фем почетничка

00
Зачленет: 12 Јан 2010, 00:21

Мислење 19 Фев 2010, 03:27

Јас сум слушнала дека луѓето што имаат ЕК не треба а внесуваат мн благо а додека пијат чаеви или антибиотици не треба да се консумираат слатки работи позз
Saraa

Зелено цветче

65180
Мислења: 880
Зачленет: 17 Јан 2010, 02:03
Работите кои најмногу вредат, немаат цена!!!

Мислење 23 Мар 2010, 21:26

Ах, оваа инфекција ми го уништи цело лето!! Едно утро се разбудив со СТРАШНИ болки во пределот на стомакот, под желудникот. Се утепав од плачење. Ми се одеше во веце, ама не можев. Веднаш отидов на ехо и видоа дека ѕидот на бешиката ми е здебелен, а при испитување на мокрачата ми ја открија оваа ужасна инфекција. Површно бев воспалена на вагината, премногу ме печеше дури и кога не одев во веце. Се миев со камилица, пиев еден куп отрови, антибиотици, чај од брусница, увин чај, и микс од 11 различни чаеви кои ми ги препорача лекарот. Нон стоп одев на испитувања и други такви глупости. Дневно пиев по 3 кила чај! Умрев! За некое време ми помина, сега се е во ред фала му на Бога иако ми е страв повторно да не ми се врати :?
OrdinaryGirl

Жолто цветче

411234
Мислења: 1453
Зачленет: 05 Фев 2010, 00:55
Локација: Скопје
just an ordinary girl.

Мислење 24 Мар 2010, 21:55

Леле :?
Ја имав бактеријава кога бев помала... знам како ти е... многу бев омалаксана цело време све ме болеше дури и крв имав во мокрачата.На секои 3 минути одев во ВЦ.Све ме болеше... 10 инекции примив,а од температура да зборам неможев.требаше да лежам на клиника ама не сакав ич и едвај некако ме оставија дома :? За среќа не ми се повторува.Пробај кај Марија Партикова.жената е тревар.Едно девојче мало од моето соседство така се излечи.Мислам дека чај еден и даде ако не се лажам. Бројот го има во списание Народен Лекар мислам дека се викаше ако не се лажам.
Wild.Child

Црвено цветче

53822243
Мислења: 5368
Зачленет: 12 Јан 2010, 21:09
Локација: Градски парк
I may not be there yet but I'm closer than I was yesterday!

Мислење 05 Апр 2010, 22:07

FallenAngel напиша:Леле :?
Ја имав бактеријава кога бев помала... знам како ти е... многу бев омалаксана цело време све ме болеше дури и крв имав во мокрачата.На секои 3 минути одев во ВЦ.Све ме болеше... 10 инекции примив,а од температура да зборам неможев.требаше да лежам на клиника ама не сакав ич и едвај некако ме оставија дома :? За среќа не ми се повторува.Пробај кај Марија Партикова.жената е тревар.Едно девојче мало од моето соседство така се излечи.Мислам дека чај еден и даде ако не се лажам. Бројот го има во списание Народен Лекар мислам дека се викаше ако не се лажам.

bas interesen podatok za ovaa zena ! i jas imav isto i mislam se izleciv zasto posledniot pat koga bev na mikrobiologija mi bese se sterilno ama sega osekam bolki kaj jajnicite i bubrezite i mislam celiot grb me boli i strasna omalaksanost neznam dali povtorno mi se vratila EK ili se raboti za nesto drugo .Dali ima nekoj slicni bolki ko moite KE MI BIDE MNOGU VAZNO BAS ME INTERESIRA . A mi kazaa deka nacinot na brisenje e mnogu bitna za EK pri sekoja nuzda dali mala ili golema treba da se brise od vaginata pa nakaj analniot otvor .sega pocnav so toj metod pa ke vidam sto ke ispadne.a ako mozes da mi go najdes brojot na ovaa zena trevarkata ke ti bidam mnogu blagodarna
kinder

Фем почетничка

00
Зачленет: 31 Мар 2010, 02:14

Врати се на Здравствени проблеми

Кој е онлајн

Оваа категорија моментално ја разгледуваат: Нема регистрирани корисници и 15 гости

Site Meter