Здраво!
Најпрво би сакала да ја поздравам иницијативата за формирање на ваков вид на веб страница, која што гледам дека е од голема помош за сите нејзини членови.
Би сакала да го образложам мојот проблем кој ме мачи подолго време.
Во август минатата година ми беше дијагностициран цистит, кој што го лекував со цитерал. За една недела се излечи, меѓутоа настана поголемиот проблем. За целиот тој период не знаев дека сум бремена, цитералот го уништил мојот плод и морав да аборитриам, не беше тоа спонтан абортус туку намерен. Се уште неможам да се опоравам од психичката болка. Се одлучив на абортус во октомври минатата година затоа што гиниколот ми кажа дека доколку се одлучам да го задржам плодот, ќе морам да мирувам 9 месеци и да не станувам од креветот, а тоа сепак не беше гаранција дека ќе го задржам плодот. Студентка бев и не сакав последната година од моите студии да ми пропадне, сега кога дипломирав со сите почести, гледам дека воопшто не ме израдува и не ми нанесе среќа тоа, колку што ми донесе психичка болка и душевно страдање, абортусот. Но на моите маки како што гледам им нема крај и се прашувам дали некогаш ќе има. Циститот го добивав и после абортусот уште 4 пати, последниот пат, пред три недели кога напрваив уринокултура ми беше дијагностицирана бактеријата ешерихија коли со 200 000 во 1 милиграм мокраќа. Ми дадоја амоксиклаф, но бактеријата се повтори пред една недела. Завршив на уролог, кој што ми препиша фуролин кои што треба да ги пијам еден месец. Друга работа е тоа што после абортуост сексуалните односи кои што ги имам со мојот партнер, секогаш се проследени со болка односно пржење и пецкање и веднаш после односите кога уринарам на хартијата има две-три капки крв. Во март правев папа тест на кој што ми беше дијагностицирана бакеријата кандида, ја лекував со вагиналети, но мојот сексуален живот не се подобри ни тогаш. Ме интересира дали сметате дека болките и крварењето се последица на тоа што имам ешерихија коли или пак тука е вмешан уште некој друг фактор. Јас навистина неможам веќе една година да се опоравам, како психички така и физички, на ништо не се радувам, ништо не ме прави среќна а бактериите и инфекциите ги добивам секој месец. Очајно ве молам за совет и помош!!!