ТЕМА: Грутка на градата

Мислење 16 Мар 2010, 00:48

Не знам дали ова е навистина проблем, но сепак сакам да го слушнам вашето мислење.
Мојот проблем се однесува на градите бидејќи левата града ми е впечатливо поголема од другата. Знам дека ништо не е потполно исто на човековото тело но сепак ме загрижува ова. Исто така, одоздола на левата града (каде што е жицата на градникот) имам како грутче кое се појавува недела-две пред менструацијата и ме боли на допир.
Дали ова е нешто сериозно, си помислував на рак, меѓутоа кога ги проверував градите за време на менструацијата не забележав ништо чудно.
Кажете ми го вашето мислење.
bumbi

Сино цветче

2210
Мислења: 142
Зачленет: 04 Јан 2010, 00:15
Oni koji o ženama uvek dobro govore, ne poznaju ih dovoljno. Oni koji o njima samo
lose govore, ne poznaju ih nikako.

Мислење 16 Мар 2010, 02:03

normalno e da ti se razlicni gradite, a toa so grutkata ako pocnalo taka da se pojavuva od skoro najubvo e da si proveris, sigurno ne e rak stom se povlekuva za vreme na menstruacija, no zasto da se mislis i da ne prasuvas nas "lekarite" :lol: koga mozes vistinski lugje,pa nema da mu ja mislis posle :D
femina90

Жолто цветче

1671823
Мислења: 3595
Зачленет: 25 Дек 2009, 01:21
Локација: Скопје
Not every brigde wants to be crossed :)

Мислење 16 Мар 2010, 02:17

Градите кај многу жени се различни по големина.

А за грутката, најдобро е да одиш на доктор. Можно е да е некакво воспалување на млечните жлезди.
jasmin

Бело цветче

1928
Мислења: 60
Зачленет: 11 Ное 2009, 01:22

Мислење 16 Мар 2010, 11:36

ISTIOT PROBLEM GO IMASE EDNA MOJA PRIJATELKA ,KAJ NEJA GRUTKATA NA GRADATA IZLEZE DEKA E MASNO TKIVO .ZA DA NE STRAVUVAS VEDNAS NA DOKTOR .
ozbilnazena

Жолто цветче

1261433
Мислења: 1013
Зачленет: 06 Фев 2010, 22:42

Мислење 17 Мар 2010, 00:06

bumbi напиша:имам како грутче кое се појавува недела-две пред менструацијата и ме боли на допир.

bumbi да не нагаѓаме ние, најпаметно ти е да отидеш на лекар што побрзо. Сум читала дека појавување на грутки кај градите е симптом на рак, не сакам да те плашам, ама обавезно да си отидеш на лекар тој знае најубаво. Поздрав и се најдобро!
Unfaithful18

Жолто цветче

413115
Мислења: 1936
Зачленет: 11 Јан 2010, 15:57
Паметната жена постапува со мажот како ковачот со железото: прво добро го загрева, а потоа по свој вкус го обликува

Мислење 17 Мар 2010, 00:42

bumbi напиша:имам како грутче кое се појавува недела-две пред менструацијата и ме боли на допир.

За големините на градите убаво објаснаа девојките над мене.

За грутчето.. имав и јас таков проблем, мајка ми се преплаши, не можеш да знаеш што е точно - рак на градата или само грутче кое се појавува. Не сакам да те плашам, не се секирај, но сметам дека тоа е како вид на жлезда во градата и потекува пред менстуација, ништо страшно, на повеќето му се јавува и со тек на време целосно исчезнува. Но, доктор си е доктор, провери си се за да спиеш мирно. Јас бев во Вевчани, има и во Скопје такви доктори кои се стручњаци за таа област (само на овие две места има во државава). Ќе ти направат добри проверки, само немој да се плашиш. ;)
Тоа беше пред две години, сега дури заборавив на тоа.

Со лес девојко, не се плаши, се ќе биде во ред ;)
Bright

Жолто цветче

29212178
Мислења: 2160
Зачленет: 25 Ное 2009, 15:20
Локација: Чуден свет.
~ I let love in ~

"I love not Man the less, but Nature more." - Byron

Мислење 17 Мар 2010, 12:55

На 20год е мнооогу ретко да се појави рак на дојка. Мислам дека не е ништо страшно, поготово што ти се јавува само пред менструација. Можеш да одиш до лекар да види за што станува збор, ама мислам дека нема потреба да се плашиш. Поздравче
RainBow

Црвено цветче

6758937
Мислења: 9894
Зачленет: 03 Дек 2009, 16:27
"Таму каде што се љубиме никогаш не е ноќ..."

Мислење 17 Мар 2010, 14:00

И јас имав грутче на градите уствари беа три ама едното ми се повлече, се утепав од секирање што може да биде, бев на хирургија и ми рекоа што и да е ќе ти го отстраниме па ќе му правиме анализа да видиме што било, е тек тогаш нервите си ги искинав. После некое време собрав храброст и по препорака на сестра ми отидов на ехо кој еден доктор, тој ги виде со ехото и ми се изнасме, ми вика за ова ли толку се нервираш. Излезе дека воопшто не биле дел од градите туку дел од кожата и дека сум за на дерматологија а не за на хирургија. Ми препорача да не ги вадам ако не ми прават проблем и после некое време едното ми се повлече.
Мој совет ти е да одиш кај матичниот лекар, он ќе ти каже што да правиш, а најубаво е да одиш на ехо за да ти ги видат градите, најверојатно не е ништо страшноа ама човек кога незнаее помислува на најлошото.
irenna

Жолто цветче

13481507
Мислења: 2547
Зачленет: 01 Дек 2009, 20:19
Локација: Скопје
There are three ways to do something: good way, bad way and my way

Мислење 17 Мар 2010, 17:58

odi si na pregled i togas ke znaes sto e..ne sakam da te plasam, ama moja bratucetka ona e 34 godini lani taka osetila deka ima grutce na gradata..odma otiduvanje na doktor i otkrile deka stanuva zbor za benigen tumor..za necela nedela i napravile operacija dva tri dena ako bila vo bolnica i posle samo terapija koristela..po mesec dena na pregled i kazale deka nema nisto se e vo red..sega mozebi kaj tebe i ne e toa moze e dr., kako i da e odi na doktor ne cekaj
julie77

Жолто цветче

61434363
Мислења: 4566
Зачленет: 02 Фев 2010, 16:31
Локација: Special land
Слика

Мислење 22 Мар 2010, 00:59

iJAS se soocuvam so toj problem isto pred menstruacija mi se pojavuva i na dopir me boli.Sobrav xrabrost otidov na trivodaliev toj e ginikolog mi rece deka e masno tkivo.SE nadevam go imas toj problem zatoa ne se plasi odi na lekar za da spies mirno pozdravce....
marija28

Фем почетничка

10
Мислења: 19
Зачленет: 17 Јан 2010, 20:11

Врати се на Здравствени проблеми

Кој е онлајн

Оваа категорија моментално ја разгледуваат: Нема регистрирани корисници и 16 гости

Site Meter