Nevermore напиша:Веќе подолго време имам болки под пазувите и грутчиња, а и на градите, поточно на левата имам како грутче и ме боли. Си мислев да не е бидејќи треба да ми дојде, ама веќе ми помина а пак имам болки. Под пазувите имам отоци ме болат, ме боли кога кревам раце да се пресоблечам или тесна блуза кога носам. Видов на форумов повеќе девојки пишале и си мислев нормално е ама кога го прочитав текстот се загрижив.. http://www.fakulteti.mk/news/11-10-26/o ... vojka.aspx
Мислам дека под хитно треба да отидеш на лекар. Што и да е испитај го и нека ти биде мирна совеста а мислам дека во никој случај не е нормално
slonka напиша:Ке ве молам да поразговаране на оваа тема, мајками има треба да оперира фиброаденом и многу сум исплашена, ако некој е опериран од истото пишувајте да споделиме искуства
Јас го оперирав пред 3 месеци па еве ме здрава, права, жива. Не е страшно воопшто како што пиша Анатх. Рутинска операција која ја прават доколку расне фиброаденомот (ако е над 16мм). Нема некоја терапија освен Цитерал после операцијата и нешто против болка како Кетонал и сл.
Нема потреба да бидеш исплашена