ТЕМА: Грутка на градата

Мислење 05 Фев 2012, 22:51

Nevermore напиша:Веќе подолго време имам болки под пазувите и грутчиња, а и на градите, поточно на левата имам како грутче и ме боли. Си мислев да не е бидејќи треба да ми дојде, ама веќе ми помина а пак имам болки. Под пазувите имам отоци ме болат, ме боли кога кревам раце да се пресоблечам или тесна блуза кога носам. Видов на форумов повеќе девојки пишале и си мислев нормално е ама кога го прочитав текстот се загрижив.. http://www.fakulteti.mk/news/11-10-26/o ... vojka.aspx

Мислам дека под хитно треба да отидеш на лекар. Што и да е испитај го и нека ти биде мирна совеста а мислам дека во никој случај не е нормално

slonka напиша:Ке ве молам да поразговаране на оваа тема, мајками има треба да оперира фиброаденом и многу сум исплашена, ако некој е опериран од истото пишувајте да споделиме искуства

Јас го оперирав пред 3 месеци па еве ме здрава, права, жива. Не е страшно воопшто како што пиша Анатх. Рутинска операција која ја прават доколку расне фиброаденомот (ако е над 16мм). Нема некоја терапија освен Цитерал после операцијата и нешто против болка како Кетонал и сл.
Нема потреба да бидеш исплашена
slavica999

Жолто цветче

1209529
Мислења: 2347
Зачленет: 27 Дек 2009, 01:31

Мислење 08 Фев 2012, 02:24

DreamAngel напиша:Здраво девојки, ја читав темава па решив да пишам..
инаку имам 16 години.
веќе неколку недели имам болки во градите, тоа пред да ми дојди.. и минатава недела добив..
ама овие дена одкако ми заврши почувствував долу на градите како грутчиња, не можам точно да ги лоцирам.. понекогаш изгледаат како коски пошто сум многу слаба и немам големи гради :$
инаку чувствував болка пред еден месец прво во едната града после во другата, тогаш исто кога имав добиено потоа ми ја снема па сега пак ми се појави ама ми траеше подолго.
многу се плашам дури и на се помислувам дека е, можеби најверојатно е дека сеуште ми се развиваат ама тие грутчињата ме плашат многу. Сега собирам сили да и кажам на мајка ми да одиме на преглед кај матичната, таа многу се испаничува ке ме извади од памет и мене.
Па пред да одам што мислите вие.. страшно е нешто??? :worried: Ви благодарам многу, морав да прашам негде оти не можам повеќе од страв да издржам. :sweat:

Исто бешеи кај мене. Бев на ехо и испадна дека е циста. Можно е да се зголемува за менструален период, па да се намалува или па, да пукне и да се повлече.
Најдобро би било да не чекаш и да си појдеш на време. Направи си ехо и ќе ти биде мирна совеста :)

И ќе кажам одбегнувајте пилешко, салами, паштети и сируп Еглонил.
Tinna2

Фем почетничка

315
Мислења: 19
Зачленет: 05 Авг 2010, 15:09

Мислење 21 Фев 2012, 18:20

Devojki moze li da mi kazite kade da odam za biopsija,mi otkrija benigen tumor I mi rekoa da odam vo Skopje da se ispita. Toj dr. Krckovski e vo privatna klinika ili? Ako znaete kade e najdobro ve molam pisete I ako imate broj za da se zakaze, blagodaram.
P.S izvinete za latinicata nemam mak podrska :)
romanti4na.riba

Фем почетничка

00
Мислења: 11
Зачленет: 21 Јан 2010, 04:16
Ако некој сакаш вистински дај му СЕ, и ако тој те сака вистински нема да го земе твоето СЕ, туку ке го даде и неговото.

Мислење 22 Фев 2012, 00:44

romanti4na.riba напиша:Devojki moze li da mi kazite kade da odam za biopsija,mi otkrija benigen tumor I mi rekoa da odam vo Skopje da se ispita. Toj dr. Krckovski e vo privatna klinika ili? Ako znaete kade e najdobro ve molam pisete I ako imate broj za da se zakaze, blagodaram.
P.S izvinete za latinicata nemam mak podrska :)

Јас одам кај Др. Крцковски тој работи во Дијагностички центар. Ама се смиалм дека работи и во Државна болница ама не сум сигурна баш.

Дијагностички центар

адреса: Васил Главинов 3, Градски ѕид блок 10
место: Скопје
телефон: (02) 3223 516
телефон 2: (02) 3223516
ljubam

Жолто цветче

102442311
Мислења: 1807
Зачленет: 07 Јан 2011, 09:06
I do not try to dance better than anyone else. I only try to to dance better than myself. - Mikhail Baryshnikov

Мислење 22 Фев 2012, 01:26

Др. Крцковски не работи во Државна болница со години. Во Дијагностички центар врши прегледи бидејки тоа е само амбуланта а за било каква интервенција, оди во Систина. Неколку пати сум го сретнала во болницата со пациенти.
Со години одев кај Др. Крцковски на прегледи и немам баш позитивно искуство. Со сета почит, хирург е од пред да се родам но имав 7 формации по градите и во аксилите за кои тој тврдеше дека се тумори. Шест месеци по породување со керкичката отидов на контрола кај Др. Маја Стојчевска Чапова и докторката констатираше дека градите ми се чисти, ни тумори ни бутур. Најверојатно станувало збор да проширени млечни канали, а со ноќи не сум спиела......

Др. Чапова е одличен дијагностичар. Сум поминала низ истото и те советувам да појдеш кај неа бидејки градите и се суб-специјалност. Ке те прегледа и ке те упати што понатака, доколку воопшто има потреба од понатамошни испитувања бидејки си многу млада http://sistina.com.mk/mk/doktoriradiology.html
Shana

Зелено цветче

12481049
Мислења: 749
Зачленет: 27 Јан 2011, 17:03
Локација: Дома
I'm not weird, I'm gifted.

Lord, grant me the strenght to change the things I can, courage to accept the things I can't and the wisdom to know the difference.

Мислење 22 Фев 2012, 02:23

И зошто биопсија? И мене ми рекоа биопсија на почетокот, па потоа отидов во државна кај Кондов и ми рече дека нема потреба од такво нешто, дополнително малтретирање кога се работи за фиброаденом кој секако ќе се вади. Подобро побарај две мислења, не се брзај, за секој случај. :)
RainBow

Црвено цветче

6758937
Мислења: 9894
Зачленет: 03 Дек 2009, 16:27
"Таму каде што се љубиме никогаш не е ноќ..."

Мислење 22 Фев 2012, 02:38

Абе девојки, Крцковски почина неодамна, да не бидете во недоумици.
Добар доктор беше, не за џабе го викаа,човекот на кој што му се верува. Ама тоа е...
Lilit

Жолто цветче

86091399
Мислења: 4390
Зачленет: 25 Ное 2009, 23:51
Локација: Зрно грашок

Мислење 22 Фев 2012, 23:02

Дознав после мојата објава дека починал неодамна, се изненадив :( Ама тоа е, ке видам каде ќе одам прво да се информирам каде е подобро, размислувам за Систина и Ремедика. Сепак фала на информациите, ќе одам на преглед прво па после како ќе ми кажат. ;)
romanti4na.riba

Фем почетничка

00
Мислења: 11
Зачленет: 21 Јан 2010, 04:16
Ако некој сакаш вистински дај му СЕ, и ако тој те сака вистински нема да го земе твоето СЕ, туку ке го даде и неговото.

Мислење 28 Фев 2012, 09:27

Девојки ве молам за помош

Вчера после туширање на левата града приметив една линија малку подуена од внатрешната страна. Не се приметува многу, но јас ја забележав. Немам никакви болки на овој предел. Сега оваа недела треба да добијам менструација и малку ми се отечени и 2 гради.Неможам да направам преглед пошто не сум во државава. Многу сум загрижена :(
Ani.taa

Бело цветче

1332
Мислења: 73
Зачленет: 14 Апр 2010, 10:44

Мислење 28 Фев 2012, 16:12

Ani.taa напиша:Девојки ве молам за помош

Вчера после туширање на левата града приметив една линија малку подуена од внатрешната страна. Не се приметува многу, но јас ја забележав. Немам никакви болки на овој предел. Сега оваа недела треба да добијам менструација и малку ми се отечени и 2 гради.Неможам да направам преглед пошто не сум во државава. Многу сум загрижена :(

Нормално е пред добивање, не се плаши (веројатно некоја жлезда).
Најубави самоконтроли се прават веднаш после менстуација, па да не те јаде совеста после менс. направи си самоконторла и ќе видиш дека си ок.
slavica999

Жолто цветче

1209529
Мислења: 2347
Зачленет: 27 Дек 2009, 01:31

Врати се на Здравствени проблеми

Кој е онлајн

Оваа категорија моментално ја разгледуваат: Нема регистрирани корисници и 16 гости

Site Meter