ТЕМА: HPV – дали сте информирани?

Мислење 29 Ное 2009, 12:14

Dali znaete deka genitalnite bradavici,kondilomite koi se tip na ovoj virus mozat da se dobijat i od DEPILACIJA,teorijata veli deka seksualnite odnosi gi preneseuvaat no praksata i vistinata kazuvaat sosema drugo,duri i kaj nevini devojcinja od depilacija se imaat pojavano,,,,VNIMAVAJTE
ROSII

Сино цветче

12048
Мислења: 248
Зачленет: 27 Ное 2009, 16:12

Мислење 29 Ное 2009, 17:28

da da moze i preku depilacija istotaka koj e inficiran treba da vnimava da ne jadava svojata obleka na drug i sekako pri perenjeto da ne se mesaat alistatai na vakov nacin se prenesuva iako e mal procentot. i vnimavajte parite se golem prenositel na site vidovi virusi i bakterii ...
Ivanaina

Фем почетничка

30
Мислења: 6
Зачленет: 29 Ное 2009, 17:06

Мислење 30 Ное 2009, 19:26

za HPV sum dosta informirana bidejki sum operirana od karcinom na matka,sepak moe mislenje e deka za priciniteli se mozni i se poveke modernite i neprobivacki vloski kako i materijalite od koi se izrabotuvaat kako istite taka i dolniot ves,zatoa moja preporaka e da se koristi materijal od cist pamuk.
zobi

Фем почетничка

10
Мислења: 6
Зачленет: 25 Ное 2009, 21:04

Мислење 02 Дек 2009, 03:18

Vsusnost HPV infekcijata e mnogu podmolna infekcija, kazuvaat deka 100% za prisustvo na virusot ili ne davaat rezultatite od MANU. No dali... :?: pravev tipizacija pred nekolku meseci zatoa sto na papot imase CIN 1 progresivno, mi napravija tipizacija i rezultatite od MANU izlegoa negativni, doktorkata bese sigurna deka ke ima prisustvo na HPV virus zaradi prisustvoto na min.kletki sto gi vide na kolposkopija. Dali mozebi virusot stagnira vo nekoja faza pri rastenje na imunitetot pa ceka povtorno da napadne koga organizmot ke bide mnogu slab, ili pak pricinite za nepravilnite PAP testovi lezat vo stresniot i nezdrav zivot...Ke vidam sto ke se sluci na sledniot PAP test vo Fevruari :)
Amelie

Фем почетничка

37
Мислења: 46
Зачленет: 02 Дек 2009, 01:11
Локација: Skopje

Мислење 06 Дек 2009, 02:38

Jas depilacija so vosok ne preporacuvam na nikoj(na kozmeticar neli)bidejki od takva depilacija dobiv infekcija i ne mozev da se opravam. Sreka papot bese negativen,megutoa sega na se si vnimavam :) pozdravce
RainBow

Црвено цветче

6758937
Мислења: 9894
Зачленет: 03 Дек 2009, 16:27
"Таму каде што се љубиме никогаш не е ноќ..."

Мислење 10 Дек 2009, 00:38

jas imam napraveno pap test prvpat imam 18 godini i rezultatite od testot bea deka imam hpv human papiloma virus a ginekologot mi rece nisto strasno i mi dade terapija da pijam vitaminsko apce so sodrzi A,E,C vitamin i selen i treba da odam na kontrola za 6 meseci i mn mi e strav pomognete nekako pls dajte mi sovet :(
marijasweet

Фем почетничка

20
Мислења: 9
Зачленет: 29 Ное 2009, 19:00

Мислење 10 Дек 2009, 04:43

marijasweet напиша:jas imam napraveno pap test prvpat imam 18 godini i rezultatite od testot bea deka imam hpv human papiloma virus a ginekologot mi rece nisto strasno i mi dade terapija da pijam vitaminsko apce so sodrzi A,E,C vitamin i selen i treba da odam na kontrola za 6 meseci i mn mi e strav pomognete nekako pls dajte mi sovet :(

Epa cim ti kazal genekologot deka ne e strasno znaci ne bidejki ima 130 vidovi na hpv virusot taka da tebe garant ti e od namalen imunitet i zatoa ti rekol da pies apcinja zatoa nema od sto da se plasis :)pozz
Elena941

Фем почетничка

10
Мислења: 8
Зачленет: 02 Дек 2009, 20:27

Мислење 11 Дек 2009, 23:51

ko sme veke na temava, devojkite do 26 godini slobodno moze da se vakciniraat protiv hpv.
Ne stiti protiv site tipovi hpv, no protiv 70 % od niv, da.
Sandra-Di

Фем почетничка

220
Мислења: 49
Зачленет: 11 Дек 2009, 23:27

Мислење 12 Дек 2009, 01:49

Sandra vakcinata e protiv 6 tipovi na HPV a postojat 130 tipovi,,,,,,,,,jas ne bi se vakcinirala nikogas zatoa sto so vakcinata vnesuvas oslabeni agensi od virusot so cel da tvojot organizam stvori imunitet protiv tie tipovi na virus,no sto ako tvojot imun sistem oslabel i nereagira kako sto treba tuku naprotiv ,,,,,,,,,,,,,mislam deka ova se vakcini koi seuste ne se dobro istestirani,mozebi ti nikogas nema da go dobies virusot a ako nedaj boze dojdes vo kontakt zar organizmot ke go bira tipot,moze da bide bilo koj od ostanatite,zatoa najdobro e da si go jacame imunitetot so ovosje,zelencuk,vitamini,namesto da primame vakcini kako eksperimentalni gluvci,,,,,,POZDRAV
ROSII

Сино цветче

12048
Мислења: 248
Зачленет: 27 Ное 2009, 16:12

Мислење 03 Јан 2010, 02:36

i jas imam problem so hpv na papa testot mi pokazuva deka ima hpv virus no eve vtor pat pravam tipizacija tamu ni trag ni glas od virus ili nesto slicno.mi kazaa deka e od namalen imunitet no strav mi e i sakam da znam dali mozam da ostanam bremena i pokraj toa sto imam hpv mnogu se plasam da ne ne mozam da ostanam bremena.koj znae neka mi pise pozz fala vi
numberone

Фем почетничка

00
Мислења: 5
Зачленет: 17 Дек 2009, 05:04

Врати се на Здравствени проблеми

Кој е онлајн

Оваа категорија моментално ја разгледуваат: Нема регистрирани корисници и 16 гости

Site Meter