Се надевам дека ке ги имате резултатите како кај мене... Со среќа
ma4ence21 напиша:Епа вака, и јас имав долго време проблем со кандида, и пробав што уште не, и вагинални таблети, и маст канестен, билни чаеви, ништо не ми помогна, решението беше краткотрајно, се намалуваше чешањето, исцедокот, миризбата, но за кратко време повторно инфекција, повторно кандида. Добрата вест е што се излечив благодарение на мојот гинеколог кој ми препиша таблети кои се стварно МНОГУ ефикасни. Таблетите се малку скапи но кога ке ги земете во предвид колку пари сте потрошиле на вагиналети, масти итн, стварно се исплаќа. Таблетите се викаат Lactogyn и можете да ги набавите без рецепт, значи на приватно се, и ги има во секоја поголема аптека, јас ги зедов од Зегин. За добар резултат потребни се две пакетки во кои има по 15 капсули, едната пакетка се конзумира 2 пати на ден, цела недела, а другата по една капсула на ден. Чинат околу 500 денари. Таблетите се диететски, односно пробиотички, што значи нема негативни ефекти, не здебелуваат, немате никакви последици. Со оваа терапија мојот гинеколог ми препиша и Eucerin- гел за интимна хигиена кој стварно штити од бактерии многу. Од кога ги испив сите таблети продолжив само со гелот Еуцерин да ја одржувам хигиената, и немам никакви проблеми. Еве веќе 4 месеци како ми се нема појавено ниту една инфекција, сексуално сум активна, и немам никакви проблеми, ниту јас ниту дечко ми ( и тој страдаше, бидејки цело време си ја префрлувавме инфекцијата еден на друг. Се надевам дека ви помогнав околу изборот за лек против кандида. Еве линк каде што може да се информирате повеке за таблетките. http://www.lactogyn.com/index2.html
Се надевам дека ке ги имате резултатите како кај мене... Со среќа

romanti4na.riba напиша:Јас сега моментално имам кандида и пијам некои капсули и вагинални(тиа ми ги препиша гинекологот) и колку што разбрав од вас дека ако не се излечи и дечко ми пак ке ја имам?

butterfly.mk напиша:UbavkaBube напиша:Еве и од мене неколку ,,совети,, против упорната кандида. Значи вагиналети со кантарион не стриктно против кандида туку и општо за вагиналното и општото здравје на жената. Истите се купуваат без лекарски рецепт и се 5 или 7 во пакување (зависи од која фирма се) и не се воопшто скапи. Од некои си 60 и нешто денари до можеби 90 највеќе. Јогурт дефинитнвно ДА, МНОГУ, за благото јадење не сум баш сигурна дека толку влијае, ама, ајде о.к. Е сега за исцедокот, т.е. белото прање, се` додека нема друга боја/ пр. жолтеникава или не дај Боже зеленкаста која е асоцијација на трипер/трихомонас т.е. е да речеме о.к. Ако може да биде о.к.?!
Е сега ДЕФИНИТИВНО најдобриот лек против кандида е следниот -се зема една кофа, се става малку вода во кофата и се додава негасена вар.Бидејќи кога се гаси варта прска/врие се става само мала количина вода. Се става мало парче вар во водата и без облека се клекнува над кофата фактички ,,испарувањето,, од гасењето на варта да навлезе во вагината. Потоа се облекувате, некои ставаат и ракија на влошка за дополнително загревање и ОДМА на спиење до сабајле. По потреба се повторува втората и третата вечер. Бабински лек е, ама делотворен 100%-но!!!
Е ова не сум знаела благодарам !

bluberry напиша:UbavkaBube напиша:Еве и од мене неколку ,,совети,, против упорната кандида. Значи вагиналети со кантарион не стриктно против кандида туку и општо за вагиналното и општото здравје на жената. Истите се купуваат без лекарски рецепт и се 5 или 7 во пакување (зависи од која фирма се) и не се воопшто скапи. Од некои си 60 и нешто денари до можеби 90 највеќе. Јогурт дефинитнвно ДА, МНОГУ, за благото јадење не сум баш сигурна дека толку влијае, ама, ајде о.к. Е сега за исцедокот, т.е. белото прање, се` додека нема друга боја/ пр. жолтеникава или не дај Боже зеленкаста која е асоцијација на трипер/трихомонас т.е. е да речеме о.к. Ако може да биде о.к.?!
Е сега ДЕФИНИТИВНО најдобриот лек против кандида е следниот -се зема една кофа, се става малку вода во кофата и се додава негасена вар.Бидејќи кога се гаси варта прска/врие се става само мала количина вода. Се става мало парче вар во водата и без облека се клекнува над кофата фактички ,,испарувањето,, од гасењето на варта да навлезе во вагината. Потоа се облекувате, некои ставаат и ракија на влошка за дополнително загревање и ОДМА на спиење до сабајле. По потреба се повторува втората и третата вечер. Бабински лек е, ама делотворен 100%-но!!!
првпат слушам вакво нешто![]()
![]()

Врати се на Здравствени проблеми
Оваа категорија моментално ја разгледуваат: Нема регистрирани корисници и 11 гости