Форумџика на годината

Кандида

Дискусија во 'Здравствени проблеми' започната од malaaa, 22 декември 2009.

1. dance0000

dance0000 Истакнат член

Се зачлени на:
    2 септември 2011
    Пораки:
    17
    Допаѓања:
    0
    Feminki ve molam iskreno kazetemi nekoja sto ima stavano vaginaleti dali e normalno utroto na gakickite da ima nesto belo a toa e od vaginaletata :worried: i koga ke pojdam vo wc malku istekuva od nea :worried: nz zosto eve dve utra taka,znam deka ne bi trebalo ili?? Ve molam pisete zs prv pat mi e vaka so vaginaleti :worried: vi blagodaram odnapred :)

2. femina90

femina90 Популарен член

Се зачлени на:
    25 декември 2009
    Пораки:
    3.997
    Допаѓања:
    2.350
    Па нормално дека ќе истекува, каде сакаш да оди :)

3. karak

karak Популарен член

Се зачлени на:
    11 април 2010
    Пораки:
    4.432
    Допаѓања:
    5.393
    леле изгледа прв пат користиш вагиналети. Да одсабајле кога стануваш 80% има шанса да ти истече на гаќички затоа ставај секојдневна инаку ќе се правиш лом. ако некогаш користиш бетадин вагиналети дури и голема затоа што истекува поголемо количество. И некој ден да не ти истече веднаш може во мокрење или покасно зависно колку длабоко е ставена. Така да нема потреба од паника нормално е ;)

4. m.m.5

m.m.5 Истакнат член

Се зачлени на:
    1 декември 2010
    Пораки:
    66
    Допаѓања:
    8
    Дали е можно од користење на контрацептивни пилули да се појави кандида? до сега ми се има појавено само еднаш кога пиев антибиотици...пред 2 месеца почнав да пијам јасмин пилули и еве пред 2 дена ми се појави кандида. :(

5. dance0000

dance0000 Истакнат член

Се зачлени на:
    2 септември 2011
    Пораки:
    17
    Допаѓања:
    0
    Jas mislev deka treba celosno da se rastopi vaginaletata vnatre :$ prv pat koristam i pomisliv deka zaludno gi stavam koga istekuvaat hhhh fala mn se nadevam nema da panicam sega pozz :)

[mod-kirilica:c9bl4dsk][/mod-kirilica:c9bl4dsk]

6. Annath

Annath Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јануари 2010
    Пораки:
    23.561
    Допаѓања:
    201.715
    Не мора два литри дневно, доволно е и една-две чаши јогурт, секој ден ;)

А за ова, стварно не знам кој те излажал дека кандида се пренесува само преку сексуален однос. Оваа габа е присутна во нормалната флора на нашиот организам (сите ја имаме) и се активира при одредени состојби. При сексуален однос може да се влошат симптомите на кандидијазата ;)

На tanjusskat му/ѝ се допаѓа ова.
  7. tanjusskat

tanjusskat Истакнат член

Се зачлени на:
    29 јули 2011
    Пораки:
    37
    Допаѓања:
    0
    девојки имам кандида.. ми се случува почесто но се мачкам со канестенот и ми поминува,но овој пат не.. што мислите дали да се консултирам со докторката или да си земам вагиналети ;) ?

8. Rosemary

Rosemary Истакнат член

Се зачлени на:
    16 септември 2011
    Пораки:
    5
    Допаѓања:
    0
    Здраво девојки,
    би сакала да прашам дали знаете нешто повеќе за исхраната додека имаш кандида? Знам дека треба да се пие повеќе јогурт, а помалку благо, но нешто плус??

9. dance0000

dance0000 Истакнат член

Се зачлени на:
    2 септември 2011
    Пораки:
    17
    Допаѓања:
    0
    Devojki vcera prv pat napraviv pap test i deneska nekako mi e neubavo me pece vnatre i mi luti na momenti,mi idat misli kako da mi e razraneo mestoto :o :^) ve molam nekoja da mi kaze od iskustvo dali e toa normalno i kolku vreme odprilika trae ako e normalno....inace mi rekoja deka jajnicite i matkata mi se super a mi kasni ovoj mesec mozi 20 dena :worried: ............. Dali ima sansi pap testot da pokaze nesto neubavo ?? :worried: :( Ve molam pisete site sto imate iskustvo

10. karak

karak Популарен член

Се зачлени на:
    11 април 2010
    Пораки:
    4.432
    Допаѓања:
    5.393
    да треба да се пие повеќе јогурт, течност и витамин ц да се внесува. има добра салата што ми ја препорача еден доктор два рендани моркови и цеден лимон секој ден. инаку да се избегнува големо количество на благо.

На Rosemary му/ѝ се допаѓа ова.
  11. fotografija20

fotografija20 Истакнат член

Се зачлени на:
    12 јуни 2011
    Пораки:
    42
    Допаѓања:
    10
    морам да ве прашам ве молам помогнете ми.сеуште не сум била на гинеколог а имав активен секс скоро 3год.и веќе некое време немам дечко и сум немала односи. постојано и ужасно ме чеша а други симптоми мислам дека немам.за што станува збор и дали веднаш да одам на гинеколог или има некаква врска тоа што некое време не сум сексуално активна?

12. ada21

ada21 Популарен член

Се зачлени на:
    27 август 2011
    Пораки:
    1.451
    Допаѓања:
    5.351
    како и да е во секој случај мораш да одиш на гинеколог ..штом толку време си сексуално активна мораш да водиш грижа и за тоа,ништо страшно оди напрај еден преглед...иако чешањето не е сексуално преносливо во сите случаи сепак вреди да провериш

13. SOVRSENSTVO

SOVRSENSTVO Популарен член

Се зачлени на:
    20 септември 2010
    Пораки:
    2.790
    Допаѓања:
    1.557
    Девојки сакам да ве прашам дали кандидата може да се пренеси на партнерот? Кои се симтомите и кој е начинот на лечење?

14. ANELIJA

ANELIJA Истакнат член

Се зачлени на:
    27 април 2010
    Пораки:
    229
    Допаѓања:
    154
    Да,кандида може да се пренесе и на партнерот,се развиваат симптоми како печење, јадеж и осип на пенисот(со црвени точки на главата на пенисот).Не се секирај не е ништо сташно,секоја жена девојка се справува со оваа габична инфекција.Купете си маст kanesten и ти можеш и вагиналетките да си ги земеш,а тој нека се мечка со мастот.Лекувањето може да трае од 1-7 дена зависи,ке си видите самите виде кога ке престане чешањето и црвенилото,и за време на лечењето избегнувајте односи....се надевам дека ти помогнав.....позззз :) :)

На karak и SOVRSENSTVO им се допаѓа ова.
  15. SOVRSENSTVO

SOVRSENSTVO Популарен член

Се зачлени на:
    20 септември 2010
    Пораки:
    2.790
    Допаѓања:
    1.557
    Прв пат добивам кандида па и што е најтрагично не ни знаев дека имам немав јадежи туку само малку пецкање и некако белото прање ми беше погусто и така и дечко ми го почестив. Денес бев на гиниколог и ми препишаа Дифлуконазол ( една таблета за мене, една за партнерот) и за мене вагинални таблети кои прв пат ќе ги ставам и така да незнам како ќе е :) И ми препорачаа да се подмивам со чај од камилица. Епа со помин нека ми е :)

16. ANELIJA

ANELIJA Истакнат член

Се зачлени на:
    27 април 2010
    Пораки:
    229
    Допаѓања:
    154
    Секој доктор дава различни рецепти.Јас имав кандида пред 5-6 месеци и да ти кажам сама се лечев и тоа со канестен маст.Исто така пиев и многу јогур и јадев кисело мелко во големи количини,и ја снема.За еден месец отидов на пап и ми кажав на матичниот дека имав чешање пецкање дури и ме болеше при секусални односи,ми рече и да су отишла кај него и тој истото ке ми го кажал.мене најчесто ми се појавува кога пијам антибитоици така да имај во предвид дека некогаш може да ти се појави од нив....поззз

17. Zaljubena111

Zaljubena111 Популарен член

Се зачлени на:
    20 февруари 2010
    Пораки:
    2.087
    Допаѓања:
    1.647
    откако добив кандида пред 5-6 месеци секое утро пијам јогурт, секоја вечер се мијам со камилица чај и фала му на бога до сега повторно не се појавила ( и не дај боже да се појави) тие болки што ги претрпев мислам дека и на најголемата душманка не и ги посакувам. Чешање какво чешање ми идеше да си ја скинам( сериозно). три дена и ноќи плачев откако не отидов на доктор и не ми препиша Полигинакс мислам дека беа вагиналетите и си ставам 12 дена замислете колкаво воспаление сум имала.

18. 485

485 Истакнат член

Се зачлени на:
    24 август 2011
    Пораки:
    59
    Допаѓања:
    38
    Jас имам кандида (габицки) во уво :( има ли некој со слицен проблем ? Dокторот ми каза да користам канестен па од утре поцнувAм , мада он ме предупреди дека е многу досадна зA лецење:/ ај маме и е**м :D

19. agi

agi Истакнат член

Се зачлени на:
    25 октомври 2010
    Пораки:
    231
    Допаѓања:
    65
    јас имав.Користев исто канестен капки,ми помина за недела ,две

20. plazma

plazma Истакнат член

Се зачлени на:
    29 септември 2011
    Пораки:
    132
    Допаѓања:
    16
    Кажете кои ви се симптомите за кандида во уво? Мене таму кожата ми е многу сува, се лупи понекогаж, па да не е тоа?
    Поздравче...