Кокоидни бактерии

Дискусија во 'Здравствени проблеми' започната од bubicko, 4 ноември 2011.

1. bubicko

bubicko Истакнат член

Се зачлени на:
    1 февруари 2011
    Пораки:
    13
    Допаѓања:
    10
    Ве молам пишете ми ги Вашите мислења и искуства во врска со кокоидните бактерии, на мојот последен Пап тест се покажаа овие бактерии па очекувам совет од Вас.
    Ви благодарам

2. carina

carina Истакнат член

Се зачлени на:
    28 април 2011
    Пораки:
    56
    Допаѓања:
    6
    ПАП ТЕСТ И КОКОИДНИ БАКТЕРИИ

здраво ,и јас имав кокоидни бактерии на претпоследниот пап тест,т.е. лани и колку што се секавам ставав едни вагиналети,мислам дека се викаа полигинакс. Др. ми рече дека не е ништо страшно и дури да не одам на контрола,оваа година ги немаше.поздрав

3. crnamacka01

crnamacka01 Истакнат член

Се зачлени на:
    1 ноември 2011
    Пораки:
    262
    Допаѓања:
    25
    а колку време ги користеше тие вагиналети?

4. tegla

tegla Активен член

Се зачлени на:
    29 април 2013
    Пораки:
    1
    Допаѓања:
    0
    I mene na PAP test mi pronajdoa kokoidni bakterii i mi rekoa deka toa ne e nisto osven narusuvanje na vaginalnata flora i da si kupam vaginaleti LINEKS LEJDI da stavam edna doza i tolku. Nisto drugo, ni kintrola , ni mikrobiologija..... Ne znam, sepak jas sum vo poodminati godini i vo klimaks i ne znam sto e sega ova? :worried: :worried:

5. eva11

eva11 Популарен член

Се зачлени на:
    23 јуни 2011
    Пораки:
    1.851
    Допаѓања:
    757
    и кај мене на папот испаднаа само овие кокоидни бактерии докторката ми рече дека не е потребна терапија ама јас сепак сакам нешто да си земам како превенција или дезинфекција пасе мислам дали бетадине вагиналетки или линекс лејди за обнова на флората
    некој со сличен проблем?

6. Snow-Queen

Snow-Queen Форумски идол

Се зачлени на:
    3 ноември 2011
    Пораки:
    15.266
    Допаѓања:
    15.013
    Јас ставав вагиналети, Гинекс 3, и докторката ми рече дека не се ништо опасно, дури се мислеше дали да ми даде терапија.
    Па вчера брисеви ми земаа, така да ќе видиме дали има уште нешто.

7. cavalli

cavalli Популарен член

Се зачлени на:
    27 март 2016
    Пораки:
    654
    Допаѓања:
    1.616
    Јас имав кокоидни бактерии и ми препишаа Макмирор вагиналетки. Мислам беа 8 во кутија околу 350 денари се. Добри се, малку лошо мирисаат, но многу ги препорачуваат.

8. Miy3

Miy3 Истакнат член

Се зачлени на:
    3 јануари 2022
    Пораки:
    336
    Допаѓања:
    135
    Zdravo zenski na brisevite gi imam enterokokus faecalis i staphylococcus epidermidis. I bolki imam pri seksualen odnos. Dobiv terapija od amoksicilin, 3x1 od 125mg. Maz mi kaza doktorkata nemalo potreba da pie. Dali nekoja od vas ima iskustvo so lecenje ba ovie bakt i dali se opasni?