Ве молам пишете ми ги Вашите мислења и искуства во врска со кокоидните бактерии, на мојот последен Пап тест се покажаа овие бактерии па очекувам совет од Вас. Ви благодарам
ПАП ТЕСТ И КОКОИДНИ БАКТЕРИИ здраво ,и јас имав кокоидни бактерии на претпоследниот пап тест,т.е. лани и колку што се секавам ставав едни вагиналети,мислам дека се викаа полигинакс. Др. ми рече дека не е ништо страшно и дури да не одам на контрола,оваа година ги немаше.поздрав
I mene na PAP test mi pronajdoa kokoidni bakterii i mi rekoa deka toa ne e nisto osven narusuvanje na vaginalnata flora i da si kupam vaginaleti LINEKS LEJDI da stavam edna doza i tolku. Nisto drugo, ni kintrola , ni mikrobiologija..... Ne znam, sepak jas sum vo poodminati godini i vo klimaks i ne znam sto e sega ova?
и кај мене на папот испаднаа само овие кокоидни бактерии докторката ми рече дека не е потребна терапија ама јас сепак сакам нешто да си земам како превенција или дезинфекција пасе мислам дали бетадине вагиналетки или линекс лејди за обнова на флората некој со сличен проблем?
Јас ставав вагиналети, Гинекс 3, и докторката ми рече дека не се ништо опасно, дури се мислеше дали да ми даде терапија. Па вчера брисеви ми земаа, така да ќе видиме дали има уште нешто.
Јас имав кокоидни бактерии и ми препишаа Макмирор вагиналетки. Мислам беа 8 во кутија околу 350 денари се. Добри се, малку лошо мирисаат, но многу ги препорачуваат.
Zdravo zenski na brisevite gi imam enterokokus faecalis i staphylococcus epidermidis. I bolki imam pri seksualen odnos. Dobiv terapija od amoksicilin, 3x1 od 125mg. Maz mi kaza doktorkata nemalo potreba da pie. Dali nekoja od vas ima iskustvo so lecenje ba ovie bakt i dali se opasni?