e sega, prvata recenica sto ginekologot mi ja kaza uste pred da mi zeme bris za PAP test bese- ovde ima nekoja promena, izgleda se genitalni bradavicki, edna... dve mali....tri mnogu mali. sreka sto lezev posto ke se onesvestev.
mi rece deka mi gi prenel partnerot, deka vo najdobar slucaj ke se povlecat sami, vo najlos slucaj se raboti za HPV, mi zborese kako se lecat, kako se leci partnerot, mi pokaza sliki kako izgledaat kaj masko......
e sega - koga prasav za terapija koga da pocneme i takvi stvari, mi kaza da pocekame da izlezat rezultati od PAP testot pa togas ke vidime. a za rezultati se ceka desetina dena.....mene 10 dena sega mi izgledaat vecnost...
Eve baram na internet i citam i sega se ova mi izgleda horor. prvo- kaj decko mi nemam primeteno nisto nalik na ona sto go vidov na slikite...drugo-ako se bradavicki zasto odma ne pocneme so terapija....ima nesto sto ginekologot ne mi kaza
UUUuuuuuuuuuuuuuuuuuffffffffff....cela sum u panikaaaaaaa
Imate nekoj sovet ili iskustvo ili bilo kakva korisna informacija osven da cekam do rezultatite....