Здраво девојки,
се изначитав се што сте напишале па сакав да ве прашам за мислење и помош.
Пред околу три недели на отидов на гинеколог да проверам што се малите израстоци на вагината и та ами рече дека се кондиломи и дека мора да се горат со течен азот и ми препорача да одам на кожен лекар па отидов кај Анчевски. Првиот пат имав околу 7-8 ситни кондиломи и ми ги третираа со радиобранови за што плаитв 3600мкд. Ме зигореа и по џебот и по половиот орган.
Во меѓувреме направив ПАП тест и сит емикробиолоШки тестови и се излезе ОК, освен кандида, Што не ме загиржи особено. Гинекологот разгледа и дали имам внатрешни кондиломи,но не ги забележа.
Кај Анчевски ми закажаа следен третман за една недела. Втората недела 2-3 кондилома не беа уништени со радиобрановите и пак ги третираа со радиобранови. Си платив 2000 мкд. Ми закажаа пак за една недела и тогаш заедно дерматологот ме помина со течен азот заедно со гинеколог за да видат дали имам внатрешни и констатираа дека имам. Ми ги гореа и внатрешните, а и нови надворешни, што при претходните 2 третмани не ми ги забележаа (или ги немав, не знам што да мислам веќе)... Платив 1400 мкд.
Ми закажаа повторно за две недели,но поминаа 5 дена оттогаш а јас забележав 5-6 ситни , но видливи кондиломи и не ми се чека усте 10 дена, туку закажав повторно за 3 дена.
Во меѓувреме дечко ми беше на преглед и немаше ништо, но нему му рекле дека ми трбале уште два третмани ке сум се исчистела ??? како можат тоа да го тврдат кога мене во меѓувреме ми излегуваат нови и дали е можно сама да ги ширам со потење при пешачење и други дневни активности ? До кога ќе ми излегуваат нови и дали ова има крај? Гинекологот сто ме третираше заедно со дерматологот рече да не очекувам чуда и дека не се тргале со магично стапче,ама јас векје немам живци да ме горат, а нови да ми сикачаат....дали да пробам со кремата или да одам кај доктор пановски?
Моите кондиломи се скоро невидливи и ситни околу 1 милиметар, ама знам дека ги има, па дали таа кремата алдара или њартец да ја пробам? докторката што ме гореше кај Анчевски ми спомна за Алдара ама ми рече дека не била таа за сега, туку за понатаму??? Зошто з апонатаму кога нелои од вас се фалат дека им помогнала?
Ве молам з амислење. Ме фаќа очај, а и психички веќе не можам да издржам Ч(
Фала унапред