dali nekoj moze da mi kaze za sto stanuva zbor koga imam menstruacija cesto mi se slucuva da mi ostatanuvaat parcinja koga se mocam nz kako da objasnam a nekogas i na vloskata imam takvi sto e toa dali e nesto seriozno ili....
vcera na gakite zabelezav edna mnogu mala kapka krv.pomisliv sum dobila posto treba da dobijam denovive ali... posle toa apsolutno nisto. eve i od sabajle nemam. sto mislite deka bese toa malku krv vcera? mi se nema deseno vakvo nesto do sega....
Мило, не се грижи. Понекогаш, додека да „пробие“ како што ми вели мојот гинеколог, може да имаш капки крв на гаќите. И мене тоа ми се случува обично на првиот ден, или ден претходно, имам само капка-две крв на гаќите. Така што немаш гајле
мене ме интересира коолку време ви трае менструацијата, колку дена е нормално да трае и дали може да се намалат деновите или да се зголемат со тек на време???????
Секако дека може да се намалат или да се зголемаат Менструацијата трае од 3 до 5 денови и се повторува на 28 денови,што се смета за редовна и нормална менструација,Менструациите може да бидат РЕТКИ , кога се јавуваат по 31 ден, И ЧЕСТИ кога се јавуваат во период пократок од 24 денови.
фала тоа ме интересираше , јас скоро никогаш не сум имала на 28 дена секогаш ми било над 31 34 35 некогаш и 45 63 и знам од почетокот ми траеше по 7 па после неколку години се симна на 5 дена и во последно време по 3 махсимум 4 дена. Мислев да не се работи за некоја инфекција или проблем или пак самиот организам со текот на времето си ги приспособува деновите.