ТЕМА: На што сте алергични?

Мислење 03 Дек 2009, 19:27

Мислам дека многу имаат проблеми со алергија. Јас сум алергична на некои лекови, прашина и стари хартии. Вие?
Дали знаете некоја терапија за да се излечи било каква алергија?
Magnolija

Жолто цветче

28892712
Мислења: 1222
Зачленет: 01 Дек 2009, 14:30
Локација: where the wild roses grow...
Мојата младост како да беше однесена од улавите ветрови и понекогаш одѕвонуваше од бреговите на полуостровот. - Б. Павловски

Мислење 03 Дек 2009, 20:04

Алергија на што? зависи... Некои алергии како осип на тело поминуваат со креми, но некои како што е алергија на полен, прашина, храна.... за жал нема лек. Тие може да исчезнат со тек на годините но и не мора. Ако си ја имаш со здравје да си ја носиш :roll:
butterfly25

Фем почетничка

00
Мислења: 3
Зачленет: 03 Дек 2009, 19:42

Мислење 04 Дек 2009, 15:11

spored toa na sto si alergicna maticniot lekar treba da ti prepise tabletki , na primer Loratadin ili nekoi slicni ama sepak toa so doktor treba da vidis najubavo
i kako sto pisa buterfly nema da se izleci samo se ublazuvaat simptomite
sexymama

Бело цветче

160
Мислења: 75
Зачленет: 25 Ное 2009, 17:30

Мислење 04 Дек 2009, 18:34

Да, користам Loratadin и за оние коишто се алергични на поленов прав и препорачувам Flixonase, тоа е спреј се прска во носот и нема да бидеш зтната, можеш слободно да дишеш :D
Magnolija

Жолто цветче

28892712
Мојата младост како да беше однесена од улавите ветрови и понекогаш одѕвонуваше од бреговите на полуостровот. - Б. Павловски

Мислење 08 Дек 2009, 20:01

и јас сум алергична на се и сешто од таа алергија ми имаат дијагностицирано дури и почетна асма :?
алергична сум на конзервирана храна, прашина, детергенти од видот прашак, сијај, на полен поготово од липа, на мачки кои ги обожавам... ооо им нема крај на алергииве.. ми помага Лоратадинот на секоја од нив.. :)
ayla

Фем почетничка

10
Мислења: 17
Зачленет: 08 Дек 2009, 18:43
Dream until your dream come true..

Мислење 22 Дек 2009, 14:21

ayla напиша:и јас сум алергична на се и сешто од таа алергија ми имаат дијагностицирано дури и почетна асма :?
алергична сум на конзервирана храна, прашина, детергенти од видот прашак, сијај, на полен поготово од липа, на мачки кои ги обожавам... ооо им нема крај на алергииве.. ми помага Лоратадинот на секоја од нив.. :)

И јас користам лоратадин во случај да добиам алергија, можеш да побараш од матичниот да ти препише Flixonase :) Ни самата не знам како сум живеала без него со оваа алергија.
Magnolija

Жолто цветче

28892712

Мислење 22 Дек 2009, 17:09

Jas sum alergicna na polen i toa na 26 godini mi se pojavi. Mnogu me nervira. Porano uzivav vo miris na kosena treva, a sega nisto ne cuvstvuvam, osven otecen nos :)

Sinot mi e alergicen na domasna prasina. Osven sto site predmeti sto sobiraat prasina gi trgnav od doma, ne znam drugo sto da pravam. Prima i terapija, i ne zanm dali nekogas ke uspee da ja nadmine. Strasno dosadna rabota se alergiite.
Ariel

Жолто цветче

1843752
Мислења: 2220
Зачленет: 07 Дек 2009, 01:23
Локација: Малку појужно од таму каде што би сакала да бидам!

Мислење 23 Дек 2009, 01:36

Ariel напиша:Jas sum alergicna na polen i toa na 26 godini mi se pojavi. Mnogu me nervira. Porano uzivav vo miris na kosena treva, a sega nisto ne cuvstvuvam, osven otecen nos :)

Sinot mi e alergicen na domasna prasina. Osven sto site predmeti sto sobiraat prasina gi trgnav od doma, ne znam drugo sto da pravam. Prima i terapija, i ne zanm dali nekogas ke uspee da ja nadmine. Strasno dosadna rabota se alergiite.

и ќе кажам по трет пат и јас сум алергична на поленов прав, јас не знам како би ја преживеала пролета без Flixonase, не треба никаква терапија само побарај од матичниот рецепта. Јас неможам да дишам во пролет и лето без овој спреј.
Magnolija

Жолто цветче

28892712

Мислење 23 Дек 2009, 01:42

jas minatite dve godini gi pominav site alergolozi vo drzavata nadolz i popreku i nikoj ne se najde da mi otkrie od sto sum alergicna ,a se nafrlav na lice i mi traese samo den dva,a posle kako nisto da ne bilo.Sega mi se nema odamna sluceno ama dobiv fobija od se oti mislev deka sum na se alergicna sto ima dopir so liceto(jadenje,sapun,sampon,prasina,se i sesto)
kate21

Жолто цветче

15234888
Мислења: 3912
Зачленет: 20 Дек 2009, 22:43
Локација: Тука...каде што ми е убаво...
Ако во виното не можам да ја удавам тагата, тогаш ќе го удавам разумот :drunk:

Мислење 23 Мар 2010, 23:03

Мене одамна ми се јави алергија на рацете, ми направија триста тестови и испитувања, а што е причината за нејзиното појавување - не знаеа ни докторите. Одев на кожно, ми даваа најразлични креми од кои оваа последнава ми помогна многу! Конечно после 5 години можев слободно да ги намачкам рацете со помада а да немам никаков проблем. Одвреме навреме пак ми се јавува црвенило и печење на местата каде ја имав (обично после миење садови, или перење со прашок), ама откако ќе ставам од кремата веднаш ми се повлекува. Жал ми е што нема траен лек за ова, ама кога ќе се сетам какви ми беа рацете и кои проблеми ги имав - сега сум супер! :P
OrdinaryGirl

Жолто цветче

411234
Мислења: 1453
Зачленет: 05 Фев 2010, 00:55
Локација: Скопје
just an ordinary girl.

Врати се на Здравствени проблеми

Кој е онлајн

Оваа категорија моментално ја разгледуваат: Нема регистрирани корисници и 17 гости

Site Meter