ТЕМА: Нередовна менструација

Мислење 18 Окт 2011, 12:03

Првите години најчесто е нередовен менстуалниот циклус. Мене ми се има случувано и по 3-4 месеци да не ми дојде. Еве сега после 4 години од кога за прв пат ми дојде редовно ми доаѓа, секој месец, но не ист ден. Кај секој е индивидуално тоа. Не е тоа никаков проблем. Не се грижи.
starbucks

Жолто цветче

30873094
Мислења: 1692
Зачленет: 12 Апр 2011, 16:32
Локација: Рузвелтова 3
*Ноќно љубовно студио, а во главава лудило,
јас и ти главни актери...

*Главната мотивација на човештвото се парите и сексот...и љубовта кон нив.
Слика

Мислење 18 Окт 2011, 12:04

LittleCupcake напиша:Здраво! Веќе подолго време барам нешто слично на мојов проблем ама нема :( Имам 14 години и прв пат добив менструација на 26.11.2008 година. Значи пред скоро 3 години. :) Е сега никогаш не ми беше редовна т.е ми беше 2-3 месеци да речеме на 10ти, после ќе ми дојде на 20ти па на 15ти и така. Прво сакам да ве прашам кога станува менс. редовна? Потоа во јули(годинава) ми дојде на 11ти, во август на 13ти и во септември пак на 11, а сега е веќе 18 а ми нема дојдено :@ Односи фала богу не сум имала уште :rofl: Преладена хммм па да кашлам, ама антибиотик немам пиено, стрес па да месецов може да се каже имав стресови :) Овие причини ги знам зошто би каснела. Ама вие знаете некои други? Мислам има причина за грижа или...? ;)

нема причина за грижа.мене првпат кога ми дојде потоа не ми дојде со месеци исто ми беше нередовна.Ќе помине време пред да се стабилизира и тоа е нормално
zlatapetkova

Сино цветче

5016
Мислења: 176
Зачленет: 27 Сеп 2011, 17:24

Мислење 18 Окт 2011, 22:13

LittleCupcake напиша:Здраво! Веќе подолго време барам нешто слично на мојов проблем ама нема :( Имам 14 години и прв пат добив менструација на 26.11.2008 година. Значи пред скоро 3 години. :) Е сега никогаш не ми беше редовна т.е ми беше 2-3 месеци да речеме на 10ти, после ќе ми дојде на 20ти па на 15ти и така. Прво сакам да ве прашам кога станува менс. редовна? Потоа во јули(годинава) ми дојде на 11ти, во август на 13ти и во септември пак на 11, а сега е веќе 18 а ми нема дојдено :@ Односи фала богу не сум имала уште :rofl: Преладена хммм па да кашлам, ама антибиотик немам пиено, стрес па да месецов може да се каже имав стресови :) Овие причини ги знам зошто би каснела. Ама вие знаете некои други? Мислам има причина за грижа или...? ;)

Не е ништо страшно, не се плаши, и мене на таа возраст ми беше нередовна па бев на гинеколог, чисто на ехо и гинекологот ми рече ретко кога во тие години на некое девојче му е редовна и како што треба, има време до 18 години треба да ти се регулира. Ако не ти се регилира и тогаш ќе си бараш чаре може е хормонален дисбаланс во прашање, ама сега за сега не се секирај многу многу :) И да, се може да е причина, промена на клима, настинка, стрес итн итн :)
la-chicka

Жолто цветче

13156241
Мислења: 1126
Зачленет: 21 Апр 2010, 03:36
Fashion has no rules, it’s about EXPRESSION!

Мислење 21 Окт 2011, 10:41

Не дека сум нешто потресена, ама почнав да се загрижувам. Имам 14, уште малку 15. Првпат имав менструација некаде крај на 7мо. Од тогаш никогаш не ми беше редовна ама битно одприлика на еден месец ама различен ден, некогаш покасно некогаш порано. И од секогаш ми има траено барем 4 па до 5 дена, што мислам дека е нормално. Ама сега од мај, во 8мо не сум имала менструација па до сега, само некаде можеби јули беше 1 ден, ама штознам мене тоа на менструација не ми личеше. Не се замарав многу со тоа, цело време бев како ајде де, нормално е. Ама сега штознам некако повеќе време помина, и чудно ми е некако. Ова нормално е ? :?:
love.edward

Сино цветче

221178
Мислења: 211
Зачленет: 27 Мај 2011, 23:52
Локација: Midsomer Norton
"To live is the rarest thing in the world. Most people exist, that's all." - Oscar Wilde
Слика

Мислење 21 Окт 2011, 15:03

izvinete prvo za kirilicata od mobilen pisuvam.imam rodeno dve deca bez nikakov problem.posle toa mislam od stres si dobiv policisticni jajnici i bez apcinja nema sansi da dobijam.alidrugo mi bese prasanjeto.mene toj sindrom mi pravi golemi problemi.mnogu se popraviv posto insulinot mi se kacuva .osekam golema poduenos duri ne mozam da disam od sto sum poduena i celahrana ja osekam kako da mi stoi vo stomak kako da ne se vari.visok pritisok treperenje na cela snaga zamor tahikardii i mnogu drugi raboti.
bllakce

Сино цветче

2210
Мислења: 100
Зачленет: 04 Мај 2011, 00:41

Мислење 21 Окт 2011, 15:07

mi prekina da dopisam dali druk nekoj gi ima ovie simptomi so vakov problem ili kaj mene se raboti za nesto drugo.ve molam za pomos mnogu mi e tesko.
bllakce

Сино цветче

2210

Мислење 21 Окт 2011, 16:50

love.edward напиша:Не дека сум нешто потресена, ама почнав да се загрижувам. Имам 14, уште малку 15. Првпат имав менструација некаде крај на 7мо. Од тогаш никогаш не ми беше редовна ама битно одприлика на еден месец ама различен ден, некогаш покасно некогаш порано. И од секогаш ми има траено барем 4 па до 5 дена, што мислам дека е нормално. Ама сега од мај, во 8мо не сум имала менструација па до сега, само некаде можеби јули беше 1 ден, ама штознам мене тоа на менструација не ми личеше. Не се замарав многу со тоа, цело време бев како ајде де, нормално е. Ама сега штознам некако повеќе време помина, и чудно ми е некако. Ова нормално е ? :?:

Нормално е во тие години да биде нередовен циклусот :) да доаѓа повремено, еден месец да има, следен да нема, па пак да има, значи да се појавува,но, не често, подоцна веќе би требало да ти се среди циклусот, да биде редовен :)
Gordana10

Жолто цветче

27483440
Мислења: 4610
Зачленет: 07 Дек 2009, 19:15
Локација: Скопје
Veni, vidi, vici - дојдов, видов, победив!

Мислење 21 Окт 2011, 17:04

bllakce напиша:mi prekina da dopisam dali druk nekoj gi ima ovie simptomi so vakov problem ili kaj mene se raboti za nesto drugo.ve molam za pomos mnogu mi e tesko.

Незнам кои апчиња ги пиеш ама при висок инсулин се дава метформин и резултаттите се одлични. ИМам и јас полицистични јајници али немам некои посебни симптоми само ми каснеше менструација и имав тапа болка во доллниот дел на стомакот.Види во предходните мои постови имам пишано што пиев минатиот месеци ицистата ми пукна сега немам симптоми. Пробај и ќе видиш, особено ти препорачувам Матриката да ја земеш многу помага. Немој да се грижиш оти состојбата уште повеќе ќе ти се влоши, Матрика билните таблети ги имаш во Зегин 325 денари 100 таблети, се пијат по три дневно по секој оброк. Позз
Gaabbii

Фем почетничка

1146
Мислења: 30
Зачленет: 06 Мар 2011, 19:31

Мислење 23 Окт 2011, 14:42

габи фала ти на одговорот.пијам метформин.казими тоа е цај специјално за тоа.колку му е цената и колку време го пиесе да пробам.казими тебе по колку време ти касни и кко добивас.со апцинја или без нив.

П.С.извини си ја писала цената и тоа дека се апцинја.
bllakce

Сино цветче

2210

Мислење 01 Дек 2011, 20:17

zdravo se izvinuvam da mi kazete vase mislene imam problem so mestruacijata trebase da mi dojdi na 25 noemvri ama dve nedeli ima kaj sto mi linee po malce krv a uste ne mi e dojdeno kazetemi ve molam vase mislene
kadifka1

Фем почетничка

00
Мислења: 5
Зачленет: 01 Дек 2011, 00:07

Врати се на Здравствени проблеми

Кој е онлајн

Оваа категорија моментално ја разгледуваат: Нема регистрирани корисници и 16 гости

Site Meter