ТЕМА: Низок крвен притисок

Мислење 09 Фев 2012, 16:29

И јас имам низок притисок и точно знам како ти е...а најлошо е кога нискиот и високиот притисок ќе се спојат. За стабилизирање или покачување јас конзумирам црно кафе , вино , кока кола. Избегнувај јогурт и кисело млеко...се надевам дека ќе ти помогне поздрав
cutebunny

Фем почетничка

1211
Мислења: 44
Зачленет: 31 Окт 2010, 15:44
Само небото е лимит :)

Мислење 09 Фев 2012, 19:13

Aleksandra.B.A напиша:Имам проблем со низок притисок, па би замолила некој кој знае да ми помогне како полесно да се справам со овој проблем. Од време на време имам вртоглавици и чести главоболки.

За низок притисок многу течности, кока кола не редовно ... кафе нормално ама и да го јакнеш крвот со железо. Значи да си јадеш спанаќ, марула, цвекло, црна чоколада, грав, грашок ... мешункаст зеленчук. Али пред се до 8 чаши вода дневно обавезно.
julie77

Жолто цветче

61434363
Мислења: 4566
Зачленет: 02 Фев 2010, 16:31
Локација: Special land
Слика

Мислење 09 Фев 2012, 20:15

Јас кога имам низок крвен притисок најчесто јадам нешто солено,пример сирење или маслинки за да се подсолам и да можам да пијам течности. Понекогаш практикувам и кола кола,исто и тоа ми помага.
femina11

Сино цветче

146495
Мислења: 465
Зачленет: 15 Окт 2010, 14:52

Мислење 10 Фев 2012, 15:33

femina11 напиша:Јас кога имам низок крвен притисок најчесто јадам нешто солено,пример сирење или маслинки за да се подсолам и да можам да пијам течности. Понекогаш практикувам и кола кола,исто и тоа ми помага.

Зарем солта не е за намалување на притисок ???

јас со години како имам низок притисок а посебно коа ке јадам нешо посолено имам приметено ми паѓа ...

Чудно ...

За низок обично вода пијам и си легнувам др ништо не ми помага .
WildCherry

Зелено цветче

524734
Мислења: 843
Зачленет: 20 Авг 2011, 22:03
Локација: Somewhere I Belong
Need a hug ?

Мислење 13 Фев 2012, 10:31

И мојот притисок е низок.Практикувам повеќе течности,особено кога ми е многу лошо веднаш приготвувам чаша вода со 5-6 лажици шеќер,ем ќе ви го стабилизира притисокот ем ќе ве смири...Пробајте не губите ништо :)
bubili61

Бело цветче

38158
Мислења: 89
Зачленет: 01 Дек 2011, 14:01
Локација: На југот од нашата мала и мила Македонија

Мислење 13 Фев 2012, 10:33

WildCherry напиша:
femina11 напиша:Јас кога имам низок крвен притисок најчесто јадам нешто солено,пример сирење или маслинки за да се подсолам и да можам да пијам течности. Понекогаш практикувам и кола кола,исто и тоа ми помага.

Зарем солта не е за намалување на притисок ???

јас со години како имам низок притисок а посебно коа ке јадам нешо посолено имам приметено ми паѓа ...

Чудно ...

За низок обично вода пијам и си легнувам др ништо не ми помага .[/quo
Солта сигурно знам дека е штетна за високиот притисок..... :)
bubili61

Бело цветче

38158
Мислења: 89
Зачленет: 01 Дек 2011, 14:01
Локација: На југот од нашата мала и мила Македонија

Врати се на Здравствени проблеми

Кој е онлајн

Оваа категорија моментално ја разгледуваат: Нема регистрирани корисници и 15 гости

Site Meter