Општи здравствени проблеми - прашања и одговори

Дискусија во 'Здравствени проблеми' започната од Lilit, 14 јануари 2011.

1. nice.girl9090

nice.girl9090 Истакнат член

Се зачлени на:
    21 јуни 2010
    Пораки:
    348
    Допаѓања:
    69
    Снегче , има една жена во Струмица што мести , се вика Шинка( од струмичко село е само не се сеќавам кое). Женава си е надарена , кога ќе те фати таму кај што те боли сама ќе ти каже дали е за кај неа тоа или треба да појдиш на доктор. Јас колку пати така се имам прелапнато и одам кај неа, колку само ми има помогнато , ма ни доктори ни лекови ни ништо друго не ми помогнало. Таа секогаш само по еднаш мести, ако има потреба ќе одиш и повеќе пати кај неа. Инаку не зема пари, колку и оставиш толку.

2. Eleni.S

Eleni.S Истакнат член

Се зачлени на:
    18 ноември 2012
    Пораки:
    256
    Допаѓања:
    28
    Еден мој колега го имаше овој проблем, 2-3 месеци си одеше по тријачи и му ја влошија состојбата и на крај до операција стаса. И да напоменам дека беше кај Шинка. Мој совет е да одиш на лекар, бидејќи тие што масираат не можат да видат шо се случува внатре. Можеби ти се изместил некој диск од рбетот или е некој нерв. И ајде без расправии и среќна нова на сите, многу љубов здравје и среќа :*

3. t.i.n.k.e.r.b.e.l.l

t.i.n.k.e.r.b.e.l.l Популарен член

Се зачлени на:
    15 јули 2011
    Пораки:
    466
    Допаѓања:
    335
    Помош, помош, помош!!!!!!!!!!!!!

Значи носот ми е затнат!!!! Не можам да дишам, буквално се гушам. Грлото не ме боли, само носот ми тече и ми е затнат!!!!

Ке ставам капки за нос Бенил, и едвај ке ми се одзатне, но само за саат време. Потоа пак исто, затнат, тече, се гушам, не можам да дишам....

Уффффф грдо ми е неможаммммммм да се трпам!!!

Дајте некој совет, некој бабински лек....
    Ве моламммммммммммммм....... ;(

4. westimka313

westimka313 Активен член

Се зачлени на:
    20 октомври 2013
    Пораки:
    32
    Допаѓања:
    5
    Го заборави и Ѓумбирот свеж бр 1 за многу работи

5. Irrepleceable

Irrepleceable Популарен член

Се зачлени на:
    1 јуни 2013
    Пораки:
    1.069
    Допаѓања:
    1.361
    Наполни топла вода во некое пластично(поголемо)и наведни се врз водата.Пареата ќе помогне да се одзатне носот,после издувај го онака сочно,па капки,и ајт у кревет :D

6. westimka313

westimka313 Активен член

Се зачлени на:
    20 октомври 2013
    Пораки:
    32
    Допаѓања:
    5
    hahah lele cka abe ne go gledas snegcevo zalutalo, i ti imaj razbiranje :lol:
    e sea edno nesto ne razrab, ako trijacot ne pomogne , toa bajackata ke mu dojde kako sekundarno ili tercijalno nadri* , a so mislis :D

7. t.i.n.k.e.r.b.e.l.l

Се зачлени на:
    15 јули 2011
    Пораки:
    466
    Допаѓања:
    335

Eве пробав со камилица, со пареа, ми нема ефект... ништо ке се мачам вечерва и утре на лекар ке одам. :worried:

8. nice.girl9090

nice.girl9090 Истакнат член

Се зачлени на:
    21 јуни 2010
    Пораки:
    348
    Допаѓања:
    69
    Епа нормално дека ќе му се влоши состојбата ако шетал од еден на друг тријач. Шинка ниту е доктор ниту учела некогаш нешто во врска со тоа , си има природна дарба и не може да се споредува со некои т.н. тријачи. Таа ниту трие ниту масира , туку одма те мести ( ако ти е за местење, ако не е сама ти кажува дека не си за кај неа и треба да појдиш на лекар).

9. n1k0la

n1k0la Истакнат член

Се зачлени на:
    25 февруари 2012
    Пораки:
    203
    Допаѓања:
    87
    Оперил се многу подобри од бенил, земи си такви. Друго можеш од оние Airwaves што се новите црно со зелено, по луто нешто немам пробано, лутиот менотл ќе ти помогне во твојата ситуација.

На t.i.n.k.e.r.b.e.l.l му/ѝ се допаѓа ова.
  10. t.i.n.k.e.r.b.e.l.l

Се зачлени на:
    15 јули 2011
    Пораки:
    466
    Допаѓања:
    335
    Денес бев на лекар и ми препиша докторката Оперил капки со растворен внатре Гентамицин.
    И подобро ми е многу.
    Фала ви на сите за одговорите.
    :)

11. Virus997

Virus997 Истакнат член

Се зачлени на:
    23 април 2012
    Пораки:
    148
    Допаѓања:
    66
    Исто и кај мене некој ден е намалена па после се врајќе во правобитна состојба, ниту боли ни ништо, јас имам на план да отидам до кожен па да видиме што ќе каже. Ако одаш пред време пиши резултатите хахаха

На lav4ence.e.e му/ѝ се допаѓа ова.
  12. MejkApGirl

MejkApGirl Истакнат член

Се зачлени на:
    22 октомври 2011
    Пораки:
    335
    Допаѓања:
    58
    Имам хиперхидроза- прекумерно потење под пазувите, на дланките од рацете, нозете, општо секаде. Бев на кожно докторот ништо не ми препиша само ми препорача крем со AlCl (алуминиум хлорид) немало овде да сум набавела преку некого од Грција. Е сега немам никој таков, па истражував за некој таков крем со AlCl и 80% ми излегуваше рецензија за некој производ наречен Drysol со 20% алуминиум хлорид
    Гледав доста позитивни критики за него на Youtube и ако ништо друго сум решена да го порачам преку ebay иако е прилично скап околу 40$.
    Навистина е незгодно кога се поздравуваш и раката ти е водена како да си се измила пред малку, доста сум млада, со ова се справувам уште од мала, но сега созреана ми претставува поголем проблем.
    Ако имал некој друг сличен ваков проблем и успеал да се справи би била многу благодарна ако го сподели тоа со мене :)

На licemerna му/ѝ се допаѓа ова.
  13. Eleni.S

Eleni.S Истакнат член

Се зачлени на:
    18 ноември 2012
    Пораки:
    256
    Допаѓања:
    28
    Од што би можело да ми испаѓаат модринки на нозете? А знам дека не сум се удрила, така од ништо ми се појавиа две модринки, не многу големи. Можно е крвта да ми е заслабена? Исто забележав дека дланките од внатрешната страна ми се како жолти. Крвна слика испитував крајот на ноември и се беше во ред.

14. anngelique

anngelique Популарен член

Се зачлени на:
    15 јуни 2010
    Пораки:
    2.721
    Допаѓања:
    6.642
    можно е да си анемична или да имаш покачено ниво на шеќер во крвта. мене исто ми се појавуваа модринки и тоа ми го рекоа на лекар. :)

15. Nausicaa

Nausicaa Форумски идол

Се зачлени на:
    1 декември 2013
    Пораки:
    3.448
    Допаѓања:
    20.079
    Земај повеќе Ц-Витамин и обавезно иди на лекар.

16. n1k0la

n1k0la Истакнат член

Се зачлени на:
    25 февруари 2012
    Пораки:
    203
    Допаѓања:
    87
    Најчесто од таканаречена слаба крв(низок хемоглобин ,а понекогаш и поради варијации во бројот на тромбоцитите), оди обавезно на лекар и направи една комплетна крвна слика.
    Она со жолтото, случајно белките на очите да не ти са жолтеникави или пак тенот, или случајно жлебините?

17. Eleni.S

Eleni.S Истакнат член

Се зачлени на:
    18 ноември 2012
    Пораки:
    256
    Допаѓања:
    28
    Витамин Ц апчиња не земам, но секој ден пијам цитрон и лимон цедени, а и супа од брокула, морков и пашканат јадам. Не сум забележала нешто посебно на белките на очите и на тенот, нормални ми се. Зарем е можно за два месеца да ми заслабне крвта? Инаку како мала имав проблеми со слабокрвноста, но последниве години што испитувам крв се си беше во ред. На резултатите од крвата слика кај Hgb ми пишува 12.9.

18. Pirana

Pirana Популарен член

Се зачлени на:
    25 март 2012
    Пораки:
    612
    Допаѓања:
    1.507
    Пред околу 2 недели ми го извадија коренот (нервот) на предниот заб (кецот). Откако ми го извадија, ми ставија некаков лек и после една недела бев да ми го наполнат местото кај што бил нервот. Веднаш ми направија снимка и се виде дека е добро пополнето.
    Се беше супер и не осеќав ништо се до петокот попладне. Значи 5 дена откако ми го наполнија местото, јас почнав да чувствувам болка длабоко во месото, дури помислив и дека носот ме боли а не забот. За овие 3 дена болката не се намалува, најмногу ме боли кога го допирам местото помеѓу носот и горната усна (надусниците) точно над забот.
    Сакам да прашам, дали е можно да е дојдено до некоја компликација или интервенцијата не била добра?
    Или ова се нормални симптоми? Сепак ме чуди што оваа болка се појави на 5тиот ден од полнењето.
    Дали ова е нормална реакција при таква интервенција заради полнењето што му доаѓа некој вид на страно тело во месото?
    Болката не е многу голема доколку не го допирам местото и не правам некои гримаси со устата, но сепак се осеќа.
    Дали е нормална реакција и нема потреба за паника - ќе си помине со текот на времето , или ќе морам да одам повторно на забар?
    Има ли нешто што би можела да го земам за да ги ублажам болките? Се напив две апчиња против болка но пак го чувствувам.

Доколку има некој со слично искуство или некаков совет, би му била благодарна да го сподели своето мислење.

19. EMoonlight

EMoonlight Популарен член

Се зачлени на:
    23 декември 2011
    Пораки:
    1.314
    Допаѓања:
    13.815
    Мене ме болеше така пред 7-8 години кога ми ги направија предните заби и после ми помина.Јас искрено не ни прашав.Ама мислам дека е нормално,бидејќи се работело,анестезија,се'.Така да,не се грижи ќе помине.Мене и сега некогаш ме боли на допир внатре кај непцето горе,посебно кога има промени некои во времето,незнам зошто,така е нормално веројатно. :)

20. Be-yO-nCe

Be-yO-nCe Популарен член

Се зачлени на:
    6 март 2013
    Пораки:
    1.428
    Допаѓања:
    6.954
    Чим ти го ваделе коренот можно е да ти се има јавено гноен процес!
    Трк кај заболекар тој најубаво ќе ти кажи и ќе ти препише антибиотик...