ТЕМА: Страв од стоматолог

Мислење 22 Сеп 2011, 00:38

Сакам да ја отворам темава колку што успеав да забележам нема ваква тема ако има поправете ме.Вака имам голем страв од стоматолог може за некој е за смеење но мене навистина ми е проблем.Немам кој знае какви проблеми со забите ама сепак треба да се санира по нешто.кога и да седнам на тој стол ја се кочам не можам уста да отворам.Ве молам кажете ми некој совет упатете ме кај некој според вас добар стоматолог.Однапред ви благодарам!
praski4e

Сино цветче

2839
Мислења: 163
Зачленет: 29 Авг 2010, 11:04

Мислење 22 Сеп 2011, 00:45

praski4e напиша:Сакам да ја отворам темава колку што успеав да забележам нема ваква тема ако има поправете ме.Вака имам голем страв од стоматолог може за некој е за смеење но мене навистина ми е проблем.Немам кој знае какви проблеми со забите ама сепак треба да се санира по нешто.кога и да седнам на тој стол ја се кочам не можам уста да отворам.Ве молам кажете ми некој совет упатете ме кај некој според вас добар стоматолог.Однапред ви благодарам!

Епа земи слушалките и опуштисе додека си во чекална... можиш за почеток нешто класика... после нешто пожестоко ( хеви метал, хард рок...) и онака че се изнервираш ептен... значи че ти се смачи и че си речиш аман веке нека го вадат тој забот... и то.... :lol: :clap: :geek: :P
Anabela09

Фем почетничка

1042
Мислења: 36
Зачленет: 31 Авг 2011, 15:32

Мислење 22 Сеп 2011, 10:17

Леле и мене ми е многу страв, најмногу мразам да одам да ми ги прават забите и пошто ми мава во психа ми ставаат анестезија и пак ми е страв се си мислам дека ке ме здоболи :) и така одвај чекам да заврши а со анестезија и побрзо е.
K.Mari4ka

Сино цветче

179154
Мислења: 317
Зачленет: 31 Мај 2011, 13:52
It`s Barbie Bitch

Мислење 22 Сеп 2011, 11:20

за совет кој е најдобар стоматолог нема шанса да ти дадам, Подобро да умрам отколку да седнам на жешкото столче. Работава ми иде и да умрам и загинам немој заб да ми вадите :lol: :lol: :lol: Среќа што имам здрави заби па немам потреба да го посетувам често, искрено само ќутете осеќам едно дупче (се надевам забарката не ми го чита ова :lol: :lol: ) но не идам пак на забар. Памтам како мала кога сум идела само што ќе седнам мене ми се мочкало, ме болело само што се уклучувало машина :lol: :lol: , ми се лошело..... абе татко ми вика глумица права :lol: :lol: така ете имам страв од мала и не сакам забари :devil:
karak

Жолто цветче

19791926
Мислења: 2407
Зачленет: 11 Апр 2010, 18:09
понекогаш и празниот лист кажува многу
Слика

Мислење 22 Сеп 2011, 11:44

А кој ли го нема тој страв?!?! :tmi:
И јас се плашам премногу иако досега не сум имала лошо искуство (за среќа), иако секогаш ми стават анестезија и не чувствувам никава болка додека ми го прават забот, иако стоматологот веќе добро ме познава и ме опушта со разговор и ми објаснува дека место за страв нема! И пак ми е страв, секогаш пред да појдам на стоматолог јас пак чувствувам грчеви во стомакот, расположението ми е катасрофа, се гадам од самата миризба во стоматолошката ординација, па со душа чекам да помине и да ми олесни на душичката :lol: !
Стварно бе многу ни е страв од забари, ми се чини нема човек што нема да каже дека се плаши да оди на забар! :worried:
mina

Жолто цветче

485136
Мислења: 1260
Зачленет: 22 Ное 2009, 16:56

Мислење 22 Сеп 2011, 12:06

Сите имаат страв од стоматолог. Јас на времето имав многу криви запчиња, имав и расипани, како и секое дете, нормално. Тргај, тегни одев на стоматолог. Мораше да ги исправам забите, кај бива девојче со криви заби. И се престрашив, мислејќи на мојата убавина, на мојата насмевка. Сега забите ми се средени, немам расипани, прави. Одам редовно на контрола, бидејќи си ги носам фиксните сеуште. Си отворам уста, стоматологот си ме чепка, јас никаков проблем си немам. Ако треба нешто да се поправи, си поправа, ако има за вадење заб, ќе си извади. Ако има коренче расипано, ќе си го извади, ако има камен и тој ќе го извади. Какви маки имам претргано со тие пусти заби, што сега со песна си одам на стоматолог :D Чудно, но вистинито :D

Значи, мисли на твојата убавина, на твојата насмевка, веројатно не сакаш да имаш насмевка со расипани заби. Секој сака блескава насмевка. А со плашење и не одење на стоматолог тоа нема да го постигнеш :)
LittleDevil

Жолто цветче

15201225
Мислења: 1308
Зачленет: 20 Јул 2011, 18:40
Локација: Земјата на сонцето, МАКЕДОНИЈА!
Ако сакаш да леташ, мораш да се ослободиш од сра*ата кои те влечат надолу :)

Мислење 22 Сеп 2011, 12:50

Најголем страв имам од забар. :x
Само што ќе влезам во ординацијата, мирисот кога ќе ме мавне по нос одма ми се стемнува!
Грчеви во стомакот, расположението ми паѓа.. Леле мајко!
Ќе седнам на столчето и од што се тресам толку се тресе и послужавникот со „алатките“ па така секогаш ми се смеат. Иако од кога ќе ми стават анастезија ништо не чувствувам, освен на моменти некој притисок што е нормално, сеуште си стравувам.

Деновиве треба да одам на забар, ме боли заб.. Господе биди ми на помош! ;(
Еве и сега со самата помисла почна да ми се грчи стомакот..
Cynthia

Зелено цветче

16961560
Мислења: 577
Зачленет: 09 Авг 2011, 15:08
Локација: таму каде што е тој
Се што разум зборува срце неможе да чуе, љубовта ме лекува, љубовта и ќе ме отруе :music:

Мислење 22 Сеп 2011, 19:41

Скоро сите го имаме тој страв, всушност јас не познавам личност што не се плаши од забар. :lol: Чудно, но така е. Никој не сака за забари. А обично се плашиме за џабе, самата помисла не плаши, а не дека навистина толку боли. Колку сме поопуштени толку подобро. Немој да мислиш на тоа толку, и се ќе биде во ред. Едноставно сфати си го како нешто што мора да го направиш, а верувај многу е важно и за здравјето и за убавината.
crazyinlove19

Жолто цветче

15021388
Мислења: 3095
Зачленет: 20 Мар 2011, 21:31
Локација: Far away.

Мислење 22 Сеп 2011, 23:42

И мене ми беше страв од стомотолог но се навикнав! Не било талку страшно!
N.A.T.A.S.A

Зелено цветче

438404
Мислења: 650
Зачленет: 21 Окт 2010, 23:22
Локација: Рајска Градина!
Тешко е да си убав на овој свет, а уште потешко да си најубав, јас си знам како ми е!

Мислење 22 Сеп 2011, 23:48

Ко бев помала со влечкање одев на стоматолог, премногу ми беше страв,ама со тек на време се навикнав ,сега воопшто не ми е страв, треба само да не мислиш на болката и се ќе биди ок, јас барем то го практикувам :)
Adi888

Жолто цветче

34283431
Мислења: 2359
Зачленет: 23 Ное 2010, 00:13
Локација: Enjoying on the sun ! :)
J jus't want to be the girl you talk about, the only one you couldn't live without, to be the one who makes your heart beat crazy and for you to say to your boys ღ"ShE's mY bAbY"ღ

Врати се на Здравствени проблеми

Кој е онлајн

Оваа категорија моментално ја разгледуваат: T.e.d.d.y и 12 гости

Site Meter