Јаворов сируп

Discussion in 'Диети' started by Nice.girl, Mar 1, 2010.

1. Mariee

Mariee Активен член

Devojki a dali bi imal efekti dokolku se koristi na pr.kako zamena za obrok samo,na pr dokolku bi piela javorov sirup zaedno so limonovata dieta za dorucek i vecera a za rucek bi imala obrok.... bidejki ne znam dali ke izdrzam a sakam da go kupam sakam da oslabnam 5-6 kg... :) )))

2. bibitri

bibitri Истакнат член

Ухуууууууу, девојки, јас да се пофалам, точно 5 дена бев на јаворов сируп и ослобнав 3 кг!!!!!!
    Ама многу е ригорозна, нисто друго не сум ставила во уста освен сирупот, направен според пропишаниот рецепт, и ми беше мачно и ме фаќаа кризи, ама издржав, карактер бе :clap: :clap: (уште еднаш да си се пофалам). Сабајлево не можев веќе, дали дека претходно си зацртав дека ќе биде само 5 дена, сабајлево каснав малку, сосема малку, желудникот не прима повеќе, се надевам дека се научив да го регулирам апетитот понатаму.

3. pipi86

pipi86 Активен член

i jas pocnuvam od denes :)

4. pipi86

pipi86 Активен член

колку мози да се ослаби од оваа диета ако ја дрзам 20 дена ?
    треба да ослабам едно 10 кила најмалце

5. interistka

interistka Истакнат член

20 дена ? НЕМА ШАНСИ мислам да издржиш најмногу 10 дена треба а ако е се по планот ке ослабеш 10 кила.

6. Marbella

Marbella Истакнат член

Девојки ми се потрошија лимоните, а никаде по продавнициве неможам да најдам, за денес дали е океј да си растворам со две лажици сок од портокал? :(

7. em4encee

em4encee Активен член

ај ако можи кажетеми точно како го приготвувате зошто од утре стартувам и јас си го набавив сега од маркет 348 ден.:D се надевам дека ќе ми дејствува зошто имам некаде вишок 10кг.а можда и повеќе ама да симнам 10 ке бидам пресреќна:D и уште ова се забележува кога ке ослабиш?во обем во колкови зошто критичното ми е баш таму :D pozz

8. interistka

interistka Истакнат член

ставаш 2 лажици од сирупот и 2 лажици цеден лимон во 300милилитри вода и маку лут пипер можеш и во шише да си раствориш поголема количина и пи само дуплирај ги состојките пример за литар и 800милилитри стави 12 лазжици сируп или 10 можеш исто толку лимон и луто и готово .........ти посакувам успех и ке се познава кога ке ги снема килограмите ....позз

9. em4encee

em4encee Активен член

ТЕШКО!! Ама ке издржам па што сака нека биди :D Денес не испив ни 1л.од сирупот неможев и го пиев бев лут пипер зошто мислам дека така нема да можам да го пијам :worried: утре ќе пробам малце да ставам...

10. Anicka.B

Anicka.B Истакнат член

Јас го пиев, но испив само едно шишенце а требаше 3 или 4 мислам за тие 10 дена
    А дали имав резултати незнам не приметив
    Ама сега се мислам пак да го почнам

11. pipi86

pipi86 Активен член

девојки како напредувате со диетата?
    мене многу ми е теско посебно навецер ама морам да издрзам
    викендов некако не се придрзував до диетата ама од денес пак поцнав строго.
    поззззз до сите

12. em4encee

em4encee Активен член

Исто и јас не се придржував баш од утре почнувам пак строго издржав 3 дена само со сирупот ама мн тешко ми беше и за ручек јадев само салата и мн вода пијам a леб немам во уста ставено веќе 4 дена..од утре мора пак строго да биди:D

13. Anicka.B

Anicka.B Истакнат член

А девојки по колку количински од растворот пиете во текот на еден ден? Јас да има како ке испијам 3-4 литра во еден ден :^) По колку од се ставате за една чаша, јас по 2 лажици од сирупот и лимонот во 200мл вода и една лажица гумбир

14. pipi86

pipi86 Активен член

ме интересира дали јаворовиот сируп помага во слабеењето или.........
    оти ако нема никакво дејство тогас мози и само вода да пиес по две литра на ден

15. Anicka.B

Anicka.B Истакнат член

Јас како што знам , помага. Можеби поради тоа што ти го одзема чувството на глад кога го пиеш, а ако се пие само вода тоа чувство не минува. Демек го заситува организамот бидејки е во комбинација со лимон и со гумбир

16. RuzicaT

RuzicaT Активен член

DEVOJKIIIII jas ja drzev dietata so javorov sirup,demek mnogu efektivno se slabee(normalno koa nisto ne jades) i plus organizmot se procistuva od naslagi koi se talozele so godini vo nas...
    posto dietava pocnale i tuka kaj sto jas ziveam vo Germanija od Stiftung Warentest (tamu se testira kvalitetot na proizvodite i red dr raboti)napravija ispituvanje koa neodamna izleze deka nema vrska so procistuvanjeto,javoroviot sirup nema sansi toa da go postigne a naprotiv vo organizmot se stvarrat strasni kiselini koi se stetni po zdravjeto posebno kaj onie koi nemaat mnogu kg visok.
    jas ja prekinav dietata pa vie kako sakate...oslabev 3 kg za 3 dena am pak gi vrativ

17. snegulka2

snegulka2 Активен член

Девојки дали да го правам растворот со ѓумбир или со чили ??? Планирам од денес да ја држам, но сакам да ослабам до одморот. Е сега сакам да ве праша, нормално таму дека ќе се пие алкохол, но ако не конзумирам тешка и мрсна храна туку само овошје и зеленчук , пропратено со алкохол мислите ли дека ќе ги вратам килограмите ??

18. bibitri

bibitri Истакнат член

ќе ги вратиш секако, јас го пиев 5 дена, ослабнав 3 кила и веднаш штом почнав да јадам си вратив две

19. stetoskop

stetoskop Форумски идол

5 дена е краток период,од тие 3 кг што си ослабнала ,2 кг ти отишле на чистење на цревата.
    Кај 5 дена си држела ,држи уште 5-6 дена,дај му време на салото да почне да се топи.
    И после тоа,нормално треба да внимаваш што ќе јадеш,а не ајдеее-кркај....

20. kristince51

kristince51 Популарен член

и јас сум веке 3ти ден и планирам да ја држим 16дена вкупно ке биде тешко знам ама мора да успеам а потоа ке продолжам на друга помалце строга ако издржам ке ви пишам колку сум ослабната иначе јас го пијам со чиле и само 6 чаши и тоа одвај затоашто ми е одвратно и плус 2до 3кг вода зависи кога како ми се пие поздрав до сите кој сте на диетава и гледајте да издржите