Јаворов сируп

Discussion in 'Диети' started by Nice.girl, Mar 1, 2010.

1. lovely-girl

lovely-girl Популарен член

Ги прочитав сите мислења за јаворовиот сируп... и јас сакам да пробам ама..... се плашам, да не закачам некоја болест ( од долгото конзумирање) а инаку сакам да ослабам, ама да ослабам да се гледа на мене,а јас залудно си се мачев секогаш кога резултати не гледав... е сега... ме интересира дали може да се јаде барем од виталиа оние житарките ако не барем оној гранола барот од мед и бадеми ??? Така без ништо да каснеш... некак ми е невозможно !??!?! Ај дајте некое мислење, навистина сакам да ослабнам, и да го купам зирупов, ама што после него.....???

Ivana.87 likes this.
  2. sarah5

sarah5 Активен член

Здраво, ме интересира само дали во текот на диетата може да се конзумира кафе ? позз :)

3. PrincessLea

PrincessLea Активен член

Добра вечер девојки? Како сме??

Јас сум многу заинтересирана околу диетава, бидејки во последно време сум многу зафатена и мислам дека нема да имам некој голем кризи за храна, и за јојо ефектот после тоа. :D
    Она што мене многу ми е проблем околу диетава е што јас вежбам аеробик и се прашувам дали ке може бар шоља мусли или овесни снегулки пред тренинг за да не ми се слоши, бидејки у десет дена имам 6 тренинга.
    Дали некој конзумирал нешто и сепак делувала? Може ли совет??

Фала однапред феминки! :rofl:

4. DigY

DigY Популарен член

Ја имам држено на времето 2 пати и буквално ржев низ дома ! Првиот пат 7 дена вториот пат 10 дена. Се швркнав !!! Нема шанси никад у живот повеќе да гладувам за нешто што после тоа секундарно ќе ми ги врати килограмите. Здрав режим, теретана и топ сум.

5. Ivana.87

Ivana.87 Истакнат член

Jas sepak mislam da ne se razocaruvas. Ima slucaevi koga imas namaleno vo obem a kilogramite si stojat vo mesto, a ima i slucaevi koga kilogramite se namaleni a obemot e isti.

6. Nutricionist

Nutricionist Истакнат член

Добро како функционира јаворовиов сируп стварно не ми е јасно,дали некој може да ми каже? не се јаде ништо по цел ден само сирупот ???

7. k-sweety

k-sweety Истакнат член

Сакам да прашам дали мозе да си правам чај од листовите ловоров лист мозе ли така да се ослабне имам слушнато.Пишете ми искусни :) чекам одговор :lol:

8. mims-89

mims-89 Форумски идол

Првпат слушам дека се користи и за слабеење. Јас си го користам како засладувач кога правам нешто благо, како здрава замена за белиот шеќер. Го користам и како прелив за палачинки, во чај, кафе... Преубав вкус ми има, го купувам тоа на Виталија, но имам забележано и од други производители низ маркетиве. Цената е околу 300 денари :)

9. teodorcka

teodorcka Активен член

Тоа не е тој сируп. Вистинскиот сируп е 1400 денари и е комбинација со палмов сируп и се вика MADAL BAL.Всушност сирупот не е наменет за слабеење туку за прочистување и детоксифицирање на целиот организам.

Поздрав :D

10. mims-89

mims-89 Форумски идол

Не дека овој на Виталија не е вистински туку тој другиот ти е од органско потекло и нема никакви други додатоци затоа е толку поскап :)

11. marince87

marince87 Истакнат член

Зошто да кажете НЕ на оваа диета (прочистување) ?
    1. 2 лажички јаворов сируп во 1 чаша ве снабдуваат со 110 калории. А ако ги пиете препорачаните 8 чаши во денот, се снабдувате со 880 калории ШЕЌЕР. Затоа што јаворовиот сируп е тоа - ШЕЌЕР!!! Немој да ми кажувате колку е здрав и што ли уште не тоа е проклет шеќер! И на крајот излегува дека ова не е пост туку дека е low calorie диета нели?!
    2. Да да, повторно се враќам на шеќерот... знаете дека преработениот јаворов сируп е чиста сахароза? Има да минимални нутритивни состојки, но 90 проценти внесувате сахароза - шеќер. Бидејќи вашето тело треба да ја процесира целата таа глукоза - им нема одмор на вашите бубрези.
    3. Можеби најголемиот фејл на оваа диета/чистење е тоа што сакате да се прочистите а уствари го правите обратното. На ваква диета/чистење масните клетки се ослободуваат од телото за да го надоместат гладот , бидејќи не примаме никаква храна нели, и притоа испуштаат токсини кои биле зачувани во нив и кои го преплавуваат нашето тело.
    - Мислам дека е доволно колку толку да ве убедам да не си го фрлате здравјето... Ваше е да одлучите.. Ако очајно многу сакате да ослабите пробајте здрава исхрана во неколку оброци и најкасно јадење до 6. Поздрав

12. teodorcka

teodorcka Активен член

Едно треба да се знае за овој сируп, не е наменет за слабеење туку за детоксификација!!! А со самото чистење на телото од отрови, почнува процес на слабеење. Што повеке отрови исфрлиме, нашето тело полесно се ослободува масните наслаги!!! Тоа ке го приметите по 4 ден користење на сирупот. Ке приметите бели наслаги на јазикот, лоша миризба на урината, мозе и потта да мириса лошо. Но затоа после 10 ден (кој мозе да издрзи се разбира) вашата коза, коса, ноктите и многу други работи имаат огромна промена. Мој совет е за тие што ке се решат на овој процес да не се форсираат ако неможат да го издржат 10 дена. Подобро 2 дена, или еднаш неделно по 1 ден отколку да се мачат и да се стрват.
    ПОЗДРАВ И СРЕКНО!!!
    (ова го напишав од искуство бидејки 2 пати годишно го практикувам сирупот)

13. SarCh

SarCh Истакнат член

Си купив сируп и од утре починам ^_^ Да видиме што ќе бидне со мене :P Само сакав да ве прашам мора да е лимон цеден или може и од онај лимунов сок што се продава во жолто шишенце? :)

14. SunnyGirl2

SunnyGirl2 Форумски идол

колку нето е шишето ? ;)

15. teodorcka

teodorcka Активен член

Најубаво е да е природен лимон, тоа е и поентата не детоксот, да нема ништо вештачко.
    Со срека :hai:

16. XMaN

XMaN Популарен член

Ова не е диета туку гладување со течност. Сосема исти резултати ќе се постигнат со пиење свежо цедени зеленчукови сокови без јаворов сируп (што е главно сахароза) а самото тело ќе се чувствува многу поздраво и нема да се јави никаква анемија или слабост туку баш напротив :).

Земање сахароза кога се гладува е контрапродуктивно за процесот на прочистување.

17. SarCh

SarCh Истакнат член

250ml :)

18. StefChef

StefChef Истакнат член

Искрено џабе си го трошите времето со вакви “диети“ што се тренди а немаат никаков хранлив профил и не се издржливи.
    Кој издржал да пие само јаворов сируп жити мајка...
    Викате дека детоксифицира,знаете ли тоа дека телото го прави 24/7.
    За што ви служат бубрезите,црниот дроб и цревата?
    Да филтрираат токсини,а кога нема микро елементи(минерали и витамини) секој ден 100% како ќе ја извршува таа работа.
    Не бидете будали и не купувајте се што ќе ви понудат.
    На крај не може да побегнете дека мора да се храните здраво.
    Ако сакате да се детоксифицирате пијте вода и јадете повеќе зеленчук.
    Дознајте повеќе за детоксификација и митот тука...
    http://www.atletiks.mk/ishrana/dieti/219-mitot-za-detoks-dietata

19. simeonasimeona

simeonasimeona Активен член

Да ве прашам ,бидејќи не се внесува храна дали метаболизмот се намалува затоа што нема што да се вари туку само е течност ?

20. StefChef

StefChef Истакнат член

Секако дека ќе се забави метаболизмот,ако јадеш само јаворов сируп.
    Немаш ни протеини во исхраната,што е многу битно за одржување на метаболизмот здрав и твоите мускули.
    Протеините и мастите се есенцијални за живот и треба секој ден да се внесуваат.
    Не знам зашто се трескаш со ваков вид на диета кога не е истрајна и единствено нешто што ќе ти страда е твојот организам...